Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lollibelly

-----Mamy w Anglii-pogaduchy o tym i owym D

Polecane posty

Lomea, cudna jestes, ciesze sie ze nie na mnie trafilo z ta strona :P Wiem, ze dziewczyny "zamawialy" spirytus do pepka (ja nie uzywalam, tzn. ani ja, ani dziecko :) ), wiem ze herbatke koperkowa... Hm... Witamine D w kropelkach bo tu nie ma. Wiem ze chyba tormentiol albo jakas inna masc na odparzenia, ale nie pamietam dokladnie, chyba musisz poczekac az wstanie topik :D Jak mi sie cos przypomni to napisze, ja mialam tylko ta witamine D. Meldowac sie tam! Tylko Frugo pewnie odsypia wczorajsze oblewansko... :P A reszta???

frugo gratuluje!!!!!nareszcie! :D a u nas grypa zoladkowa.ofiary-wszyscy oprocz nadii. lomea, ja tez juz nie pamietam co z tej polski sie przydaje.napewno to co onyx napisala + gruszka do nosa dziewczyny podajcie no lomei linka do drugiego topiku-tam napewno pomoga :) a moje koty maja dzis operacje :O

MamoEli az beczalam normalnie biedny ten twoj brat,ale wcale tak sie nie musi skonczyc i mam nadzieje,ze bedzie ok!🌼 a ledwo mi przeszlo beczenie to placze ze szczescia!Frugo GRATULUJE!!!Ciesze sie razem z Wami ogromnie.Juz wiem czego mnie wczoraj tak kusilo to martini;) Kurcze placzliwy dzien kto na kafce?

hejka ;) tak wspomne jeszcze ze Linomag sie przydaje jeszcze :)-na odparzenia i jak by ktos szukal jest sporo aptek poslkich w uk wpisac w google zielona apteka w uk albo GAT green aphotheke i cos na t na kocu jest najtansza ta ostania dostawa free :) a my chorujemy wszyscy i to ostro dzis juz laura nie poszla do szkoly wiec rejestrujemy sie na amergency appointment u GP bo nie moze polykac ja na wlasne ryyko wzielam resztowke peniciliny po ostanim razie bo tez juz polykac nie moglamnajgorsze jest to ze nie powinno sie brac 2 razy pod rzad tego samego antybiotyku bo nie dziala i chyba prawda wzielam 4 dawki i znow zaczyna bolec mocniej nie czekam na rozwoj wydarzen u mnie koncy sie to zapaleniem tchawicy zaniknieciem glosu tylko cichy szept i podskakuje doslownie jak mam przelknac chocby sline 😭 a zaczelo sie od Olivki ma zapalenie oskrzeli migdalkow i gardla dostala antybiotyk ale az nie milo pachnialo jej z buzi a ja wdychalam bo dziecko na rekach marudne placzliwe i mam :O ah kiedy te choroby sie skoncza :O aby wam nie dokuczaly duzo zdrowka dla was

a co do kataru dobrze miec z polski katarek poczytajcie sobie dziewczyznki www.katarek.pl nic nie splywa do gardla wszystko wyciagnie jest bezpieczne w polsce przepisuja to laryngolodzy od 2 msca smialo mozna stosowac sekundka i nosek czysty a gruszka dziecko mozna pokluc i nie ma sznas by wszystko sciagnac. moja Olivka jak miala katarki mocne ropne to kazda noc przespana z tym urzadzeniem jak wspomne pamiecia wstecz przy laurze i z gruszka to plakac sie chce.Niestety teraz zaczelo sie na odwrot Olivka najpierw zaczela kaszlec potem gardlo a na koncu pojawil sie katar :O

Patinka, duzo zdrowia wam zycze, nie dajcie sie szamanom!!! :) Mamoeli, wiedzialam, ze o czyms zapomnialam, a to o twoim bracie. Nie martw sie, moja ciocia z jakas ciezka odmiana cukrzycy urodzila corke. Teraz pewnie zaluje, corka w wieku burzy i naporu z akcentem na burze... Faktem jest ze zero komplikacji no i musiala rodzic w sepcjalistycznym szpitalu (ryzylo lrwotoku). Ale jak bratowa jest zdrowa to lepiej!!! Trzymam kciuki! A jak nie chca miec dzieci to nie, przeciez nie ma przepisu, ze kazdy musi miec... :D Anecia, dzieki za zdjecie "mojego" Patryczka :D Masz jeszcze jakes wspolczesniejsze? Moje takie male zawiniatko... Czy z nim juz wszystko ok?

ja wlasnie mysle co to bylo jeszcze dla niemowlecia linomag bobo A+E krem do calego ciala, linomag masc do pupy sterimar roztwor wody morskiej- Nawilżanie śluzówek nosa Codzienna higiena nosa niemowląt, dzieci i dorosłych Oczyszczanie nosa z wydzielin. oliwka i mydlo bambino wit d3-vigantol ja tez polecam cebion-wit c lub cebion multi-witaminy w kroplach mojego meza siostra urodzila w lipcu w polsce i tam teraz sie jeszcze od 7mej doby podaje witamine K spirytus do pepka

onyx nie mam zdjec patryczka nowszych brat i mama zmienili telefony i cos zdjec nie moga wyslac:( oboje maja LG gdzies mam takie co zrobilam kamerka internetowa,ale niezbyt wyrazne.Z patrykiem juz wszystko ok,lubi na raczkach rozpieszczeniec maly pulchniutki jest i sliiiczny,jak brat bedzie u mamy to powiem mu zeby zgral zdjecia z tel.i przeslal mi z kompa. wczoraj brat dzwonil i ja dzwonilam do niego ma przepukline na...jadrach i torbiela(brat nie patryk)w lutym bedzie mial operacje.

onyx dodalam na fotosik te z kamerki zdjecia Patryka,mam nadzieje,ze sa bo cos ostatnio ten fotosik muli i cos mi nie chce przekierowac na zdjecia

Gość lomea
Dzieki dziewczyny, ale ten link do drugiego topiku to nie po to zebym juz tu nie pisala??:P Anecia dolanczam sie do gratulacji...🌼

heheh lomea a mialam rano dopisac zebys tak sobie czasem nie pomyslala :P chetnie pomozemy jak sie da ale my sa 'stare matki' i nie wszystko pamietamy :)

Lomea, masz szczesliwa reke do "przewracania stron", nie mozesz zdezerterowac!!! :P Lolli, jak sie czujesz? Mamoeli, jak muchomorki2? Anecia, otwarly sie, fajny chlopczyk z niego, sliczny, a jaki duuuuuzy juz :D Ale Maksio i tak wiekszy. Hm... Moze jeszcze jedno... Apage, apage...!!!

Lolli spoko:) ja z tych zaczepnych jestem, dlatego to napisalam:). Zaczelam szukac jakegos kontaku z mamami i przyszlymi mamami bo czas leci, trzeba cos tam kupic a ja w lesie, a kompletnie nie mam kogo sie poradzic, wiem ze wy juz po przejsciach mamy jestescie:P, ale mimo wszystko czasami wam ponudze:)

AAAAAAAAA Glowny topikowy sklerotyk dopisuje: Serdeczne gratulacje dla Amelki!!!

Lomea, ja wszystkim polecam blog kolezanki: www.dzieciowo.pl Ona troche odjechana, ale pisze z humorem, a z jej pogladami nie trzeba sie w 100% zgadzac :D

Dzieki Onyx.... to z obiadu dzisiaj nici, bo musze przeczytac:)

Dzekuje w imieniu Amelki🌼 Witaj lomea fajnie,ze zaczernilas nicka:) lolli o ktorej kotecki beda operowane?

Lomea, witaj :) Nam z Polski przydala sie przede wszystkim Frida-aspirator do nosa, dla Ciebie po porodzie moze sie przydac Tantum Rosa- w saszetkach. Pozniej przydaly sie krople Cebion i teraz niedawno syrop Sanosvit-na przeziebienie pomocniczo(ale Franek ma juz ponad 9 miesiecy) Nic wiecej nie bylo mi potrzebne dla malucha.

Lomea-przed porodem przywiozlam tez bajki i plyty dla dzieci ze starymi,tradycyjnymi piosenkami i zabawami :) To zajmowalo glowna czesc bagazu i zajelo mi tez troche czasu chodzenie po ksiegarniach i wyszukiwanie "perelek" :D Naprawde sie przydaja. Nawet jesli jest ksiegarnia interenetowa tutaj to wybor duzo mniejszy

lomea :D ciete riposty mile widziane ;) ja tez z tych co ich czasem klawiatura swierzbi :P (wiadomo o kogo chodzi :) ), ale jestem w miare opanowana heheh (w miarke, miareczke :P ) rano przyszla paczka mikolajowa from poland :) Nadia dostala ostatniego Harrego Pottera (ksiazke+gre na playstation) iii jeszcze jedna gre na playa. Lennox dostal zestaw lego dla maluszkow i zarabistego robota.tutaj mala dygresja, bo chcalam Wam wkleic linka i szukam na polskiej stronie fisher price i nie ma!mam pudelko przed soba i wpisuje nazwe produktu i nie ma hehehe no niezle! koniec dygresji :) dostal tez kilka par rajstop (rajtuz???jaka jest roznica?rajstopy sa cienkie a rajtuzy grube???). a 'na Swieta Bozego Narodzenia dla DUZYCH DZIECI.czytajcie i ogladajcie razem', ksiazki i film :) how nice is that??? :) aaaa no i jeszcze ja dostalam maseczki do twarzy i kredke do oczu :) i tutaj anegdota, ale wczesniej musze wyjasnic ze moja mama ma straszna radoche ze wszyscy mysla ze ona tak mlodo wyglada, I mean troche jakby fiola na tym punkcie?chyba kryzys wieku sredniego :O chociaz musze jej przyznac ze naprawde niezle wyglada ;) no wiec moja mama wybrala sie do drogerii zeby kupic kilka rzeczy, w tm cos dla mnie.za lada stalo kilka dwudziestokilkuletnich dziewczyn. Mama poprosila o maseczki dla corki, mniej wiecej w wieku tych pan.Na co dostala 4 maseczki dla 18 cery i tak sie ucieszyla ze one myslaly ze jej corka nie moze miec wiecej niz tyle, ze nic nie powiedziala, zaplacila i wyszla zadowolona :D :D :D Lesiu oczywiscie mial najwieksza radoche jak go wsadzilismy do kartonu wypelnionego takimi piankowymi malymi kokardkami(w sensie to co sie wklada do paczki zeby sie nic nie obilo :) ) onyx, czuje sie juz spoko, ale moj kuzyn dzis zdycha heheh, czekamy tylko na Nadie ;) przed chwila myslalam ze stracilam tego posta bo pisze na Macu kuzyna i padla bateria ufff.by byla zalamka :D noooo ale nie mowie hop poki... ha!to jeszcze nic!!! napisalam powyzsze i komp padl totalnie!i nie dalo sie wlaczyc!a jak sie udalo to sie okazalo se jednak stracilam tego posta...ale jednak nie, jakby nigdy nic sie pojawil :) to teraz jeszcze wyslac...

Niech wam Pan Bog w dzieciach wynagrodzi za te wszystkie rady:) Aga o bajkach to kompletnie zapomnialam.... a jakbys rzucila jakies tytuły perełek, to moze uda mi sie "nabyc" inna droga.