Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość topic dla Lusesity

boję się gazu, w piecyku zgasło, co robić

Polecane posty

Gość calusna anuśka
Lusi najwyzej Ci szybe w oknie wywali...no chyba, ze wybuchnie pozar... wez jakiegos strazaka przyczaruj moze...oni i tak sie nudza jak czekaja na pozar... gdzie mieszkasz? w jakiej dzielnicy? :classic_cool:

Gość calusna anuśka
Lusi a ten sasiad jest strazakiem?

Gość calusna anuśka
Lusi zadzwon do strazy...niech Ci powiedza... albo dotrwaj do jutra i wezwij przeglądacza

Gość calusna anuśka
to badz gola jak go uruchomisz...mniej splonie... aha i glowe przedtem sobie zmocz...

idź do łazienki odkręć wodę pojawi się płomień i dmuchaj tam powinno się zapalić, bateria się zużyła musisz wymienić na nowa.

Gość calusna anuśka
Lusi-zadzwon do strazy powaga...poza tym moze warto zainwestowac w czujkę gazu skoro tak Ci sie ten piecyk psuje. Zeby Cie jakis tlenek kurde tfutfu kiedys nie podtruł, powaga :(

cały czas .. :o chyba nie jak odkręca się wodę to wtedy jest płomień to może zagotuj wodę w czajniku wlej do miski i dodaj letniej :) :)

u mnie kiedyś się gaz ulatniał z piecyka nic nie wiedziałem :o :o trochę to trwało ale przeżyłem na szczęście :o :D :D

powinien być mały płomyk jak się odkręca wodę tak i pochwali zapalić jeśli tak nie jest to ustaw pyszczek do dziurki i dmuchaj delikatnie aż zapali....

Gość calusna anuśka
zrob przeglad u kogos kto ma uprawnienia a poza tym kup sobie czujkę, tu pisza, ze od kilkudziesieciu zlotych juz kosztuje, to chociaz bedziesz wiedziala jak Ci tlenek wegla gdzies zacznie latać http://www.pogotowiekominiarskie.pl/kominiarz29.php 0801 600600 - info telefon ------------------------------------ 01Cze2009 Wybuch gazu w mieszkaniu przy ul.Zamenhofa w Olsztynie Wczoraj o godz. 22.30 Miejskie Stanowisko Kierowania w Olsztynie otrzymało zgłoszenie o wybuchu gazu na ul.Zamenchofa 1 w Olsztynie. W wyniku wybuchu uszkodzeniu uległy elementy mieszkania (drzwi ,okna). W mieszkaniu przebywały trzy osoby ( jedna z nich po zaopatrzeniu medycznym przez strażaków a następnie przez Pogotowie Ratunkowe została zabrana do szpitala). Na miejsce przybył Komendant Miejski PSP w Olsztynie, przedstawiciel WZKiOL UM Olsztyn oraz Inspektor Nadzoru Budowlanego. Prawdopodobną przyczyną zdarzenia mógł być niesprawny piecyk gazowy. W akcji uczestniczyło 6 zastępów straży pożarnej. zrodlo: http://www.straz.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=70&Itemid=97

Gość calusna anuśka
Lusi zadzwon po straz..w Wawie to naprawde nie problem i nikt Cie nie oskarzy o falszywy alarm. Zadzwon i zapytaj co masz zrobic. Pewnie tak czy siak kaza Ci wylaczyc na noc gaz, zakrecic znaczy ta wajcha na rurze,

Gość calusna anuśka
znaczy nie po straz, tylko po porade co masz robic

Gość eksperymentując - odkrywasz
A jaki to piecyk, zwykły junkers, czy dwufunkcyjny? Podejrzewam, że zwykły, bo piszesz o płomieniu. Zresztą wody możesz nagrzać w garnku i się też umyjesz. Jesli się nic nie znasz to nie ryzykuj. Kiedyś miałam taki junkers co wybuchał i wiem, co to znaczy. Można dostać rozstroju nie tylko nerwowego.

Gość Lusi dobrze Ci radza
ludzie-na Żoliborzu z tego co wiem sa ze 2-3 jednostki ratowniczo-gasnicze...bo w Wawie to nie ma jednej strazy pozarnej na Pl Unii tylko w kazdej dzielnicy sa, wiec dzown smialo i pytaj o rade