Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szukaj膮ca pracy od dawna

Prosz臋 przeczytajcie CV i porad藕cie...

Polecane posty

nie mog臋 od dawna znale艣膰 pracy przeczytajcie i powiedzcie czy z moim CV jest co艣 nie tak?. szukam w bankach, agencjach finansowych, a z braku laku w sklepach odzie偶owych... Imi臋 i nazwisko Informacje osobiste  Data urodzenia:  Miejsce urodzenia:  Adres  Numer telefonu: Wykszta艂cenie IX 2002- II 2006 Pa艅stwowa Wy偶sza Szko艂a Zawodowa w XXXX 4 letnie studia licencjackie na kierunku Finanse i Zarz膮dzanie Organizacjami  Studia uko艅czone z wynikiem dobrym IX 1998- VI 2002 Zesp贸艂 Szk贸艂 G贸rniczo Energetycznych w XXXX Liceum o profilu handlowym Do艣wiadczenie zawodowe IV- IX 2008 Punkt Us艂ug Finansowych Carrefour dla Lukas Bank SA. Stanowisko- Doradca klienta ds. kredyt贸w  Samodzielne stanowisko pracy, do moich obowi膮zk贸w nale偶a艂y: -obs艂uga klient贸w indywidualnych w zakresie kredyt贸w got贸wkowych i bezgot贸wkowych oraz kart kredytowych w procesie sprzeda偶y i po sprzeda偶y -doradztwo indywidualne, pomoc w skompletowaniu dokumentacji kredytowej, -aktywna sprzeda偶 produkt贸w banku, aktywne pozyskiwanie klient贸w, -utrzymywane sta艂ego kontaktu z klientami, sporz膮dzanie raport贸w i sprawozda艅, -tworzenie i uzupe艂nianie baz danych klient贸w w systemie komputerowym, -segregacja i archiwizacja dokumentacji kredytowych, -realizacja plan贸w sprzeda偶owych, do sprzeda偶 ubezpiecze艅 do kredyt贸w, Praktyka zawodowa IX- XI 2005 Polska Izba Dodatk贸w Do 呕ywno艣ci o. w XXXX Stanowisko- Pracownik biurowy  do moich g艂贸wnych obowi膮zk贸w nale偶a艂o: -segregacja i archiwizacja dokumentacji, - pomoc w tworzeniu biuletynu i publikacji i w przygotowywaniu targ贸w, -utrzymywanie kontaktu telefonicznego z klientami poprzez wykonywanie rozm贸w telefonicznych i wysy艂anie faks贸w i maili VIII- X 2004 Polska Izba Dodatk贸w Do 呕ywno艣ci o. w XXX Pracownik biurowy  do moich g艂贸wnych obowi膮zk贸w nale偶a艂o: -segregacja i archiwizacja dokumentacji w systemie komputerowym, -pozyskiwanie cz艂onk贸w i kontakt z dotychczasowymi organizacjami cz艂onkowskimi, - pomoc w tworzeniu biuletynu i publikacji, -utrzymywanie kontaktu telefonicznego z klientami poprzez wykonywanie rozm贸w telefonicznych , wysy艂anie faks贸w i maili, XII – II 2000/01 oraz III – IV 2001 sklep wielobran偶owy Hedar -zaj臋cia praktyczne i praktyki zawodowe , I – II 2002 oraz III – V 2002 sklep PLUS - zaj臋cia praktyczne i praktyki zawodowe, Inne zainteresowania i umiej臋tno艣ci -bieg艂a obs艂uga komputera (Internet ,Windows, Norton), program贸w komputerowych, w szczeg贸lno艣ci MS Office (Word, Excel, Power Point) oraz Adobe, Symfonia i urz膮dze艅 biurowych, - 艂atwo艣膰 nawi膮zywania kontakt贸w, systematyczno艣膰, doskona艂a organizacja pracy, - nowinki moda i rzeczy pi臋kne -j臋zyk angielski w mowie i pi艣mie w stopniu 艣rednio zaawansowanym, - prawo jazdy kat. B

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ghfghfgh
z takim wyksztaleniem to gdzie do banku sie pchasz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja sie nie znam
ale na moj gust to strasznie duzo tego jest, komu by sie chcialo to czytac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciieeekaaawskyyyy
a co to s膮 "rzeczy pi臋kne"???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onnnnnnnnnnaa
nowinki moda i rzeczy pi臋kne a co to znaczy???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onnnnnnnnnnnnaaaaaa
ta segregacja brzmi strasznie..... mi sie ze 艣mieciami kojarzy ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syl-vina
Jakby艣 przysz艂a do mnie, to na pewno zatrudni艂abym Ci臋 na stanowisku koordynatora sprzeda偶y internetowej. Mo偶e jeste艣 z lubelskiego? CV bardzo dobre, wi臋c z prac膮 w banku nie powinno by膰 problemu. Musisz troch臋 przeczeka膰 ten kryzys. Ale na pewno znajdziesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syl-vina
Je偶eli mia艂bym Ci doradzi膰 to do banku raczej nie pisz, 偶e lubisz nowinki..... I popraw troch臋 b艂臋d贸w stylistycznych i interpunkcyjnych. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

tak to cv akurat do h&m, do banku pisz臋 ze interesuj臋 sie gospodark膮 rynkow膮 i kapita艂ow膮, Je偶eli chodzi o rzeczy pi臋kne to robi臋 r贸偶ne rzeczy typu parasole z w艂贸czki dla panien m艂odych, ozdoby sezonowe, np. na 艣wi臋ta z gipury i firanki, obrusy itp. to s膮 moje rzeczy oi臋kne... A dlaczego niby mam si臋 do banku nie pcha膰? Mieszkam w ma艂ym miasteczku, mam studia licencjackie i kilku miesi臋czne do艣wiadczenie w bankowosci dlatego prubuj臋... Dzi臋kuj臋 za s艂owa otuchy, a je偶eli kto艣 wychwyci艂 b艂臋dy np. interpunkcyjne czy inne prosz臋 napisa膰, bo ja tak przyzwyczai艂am si臋 do tego CV, 偶e by膰 mo偶e ich nie widz臋...

Udost臋pnij ten post

My艣licie 偶e sk艂adaj膮c CV powinnam pomin膮膰 studia a napisa膰 tylko liceum handlowe? Bo mam wra偶enie 偶e do sklepu niezapraszaj膮 mnie przez ten licencjat, a do finans贸w z powodu zbyt kr贸tkiego do艣wiadczenia, by艂am na 1 rozmowie do banku i czekam na odzew ale konkurencja 20 innych os贸b nie wr贸偶y r贸偶owo. Niestety nie jestem z Lubelskiego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 numer licencji
Jakich艣 dziwnych sformu艂owa艅 u偶ywasz: "segregacja i archiwizacja dokumentacji" - brzmi prawie jak segregacja 艣mieci, "utrzymywanie kontaktu telefonicznego z klientami poprzez wykonywanie rozm贸w telefonicznych i wysy艂anie faks贸w i maili" - wyszed艂 ci kontakt telefoniczny poprzez rozmowy telefoniczne, "zaj臋cia praktyczne i praktyki zawodowe" - no fajnie, ale pracodawc臋 interesuje, co potrafisz, a nie, 偶e zaliczy艂a艣 praktyki; napisz, jakie mia艂a艣 obowi膮zki, "-bieg艂a obs艂uga komputera (Internet ,Windows, Norton), program贸w komputerowych, w szczeg贸lno艣ci MS Office (Word, Excel, Power Point) oraz Adobe, Symfonia" - tu niestety pokaza艂a艣, 偶e nie odr贸偶niasz podstawowych poj臋膰: Internet - to jak wygl膮da ta twoja bieg艂a obs艂uga internetu? Rozumiem, 偶e mia艂a艣 na my艣li programy pocztowe i przegl膮darki; Norton - po pierwsze - jaki Norton? - program antywirusowy, Norton Comander? Sprecyzuj. Po drugie - to program komputerowy, Adobe - to samo, jaki Adobe? Photoshop? Audition? 呕e pdf'a umiesz otworzy膰? Niby drobiazgi, ale niestety, pracodawcy bior膮 takie rzeczy pod uwag臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syl-vina
Przede wszystkim b膮d藕 pewna siebie i swoich mo偶liwo艣ci. Ja zatrudniam jedn膮 pracownic臋 ju偶 od roku i akurat ta mia艂a najkr贸tsze CV. Uj臋艂a mnie na rozmowie swoim charakterem. Na otrzymanie pracy sk艂ada si臋 kilka wa偶nych czynnik贸w. Je偶eli b臋dziesz na rozmowie kwalifikacyjnej, to nie dopuszczaj do siebie my艣li, 偶e jej nie dostaniesz. Przekonuj pracodawc贸w, 偶e tylko Ty nadajesz si臋 na to stanowisko. B膮d藕 mi艂a, wyluzowana iprzede wszystkim pewna siebie. Wiem, 偶e 艂atwo si臋 to pisze. Zapytam si臋 m臋偶a p贸藕niej jak膮 ksi膮偶k臋 m贸g艂by Ci poleci膰, 偶eby艣 nabra艂a pewno艣ci siebie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eggee
co do ksi膮zek : Maksimum osi膮gniec " Brian Tracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eh nie przejmuj si臋 ja
4 miesi膮ce temu straci艂am prac臋 i nie mog臋 nic znale藕膰.Nawet do sklepu chc膮 do艣wiadczenia.Tylko jak je zdoby膰 jak nie chc膮 przymowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalalalalalalala
jak chcesz to przy艣lij mi na maila to cv, spr贸buj臋 poprawi膰 par臋 b艂臋d贸w, dane osobowe mo偶esz skasowa膰 albo xxx wstawi膰. pracakj@interia.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lallalalalalalalallalalla
"z takim wyksztaleniem to gdzie do banku sie pchasz" - rozumiem 偶e jaki艣 sfrustrowany absolwent renomowanej uczlni to napisa艂. A studentwp@gazeta.pl to swego czasu na tym forum te偶 pyta艂 o rekrutacje do banku. I co uda艂o si臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sesse
stylistycznie kulejesz, w zyciu bym cie nie zatrudnila na stanowisku, ktore wymaga m.in. pisania korepondencji. Numer licencji w sumie napisal wiekszosc z tego co mi przyszlo do glowy, podpisuje sie pod tym "biuletynu i publikacji i w przygotowywaniu targ贸w" - nie za malo tych i? "pozyskiwanie cz艂onk贸w i kontakt z dotychczasowymi organizacjami cz艂onkowskimi" , "w procesie sprzeda偶y i po sprzeda偶y", "aktywna sprzeda偶 produkt贸w banku, aktywne poszukiwanie"- powtarzasz w kolko jedno slowo, masz ich za maly zasob czy co? "zaj臋cia praktyczne i praktyki" - popatrz, a ja myslalam ze to to samo. " realizacja plan贸w sprzeda偶owych, do sprzeda偶 ubezpiecze艅 do kredyt贸w" - a to co za kwiatek?? co to jest "dosprzedaz"?? poza tym brak ci przecinkow, twoje CV nie mowi ze jestes doskonale zorganizowana, wrecz przeciwnie, wyglada niechlujnie jezykowo. Nawet odmiana kuleje: bieg艂a obs艂uga komputera (...) w szczeg贸lno艣ci (...) Symfonia i urz膮dze艅 biurowych - Symfonia sie akurat odmienia. "utrzymywanie kontaktu telefonicznego z klientami poprzez (..) wysylanie maili - telefonicznie te maile wysylasz? a ja myslalam ze modemy juz odeszly do lamusa. co ma sporz膮dzanie raport贸w i sprawozda艅 do kontaktu z klientem? to powinny byc 2 osobne punkty. mowisz ze gospodark膮 rynkow膮 i kapita艂ow膮 sie interesujesz? a serio wiesz cos o tym?? bo wiesz ze na rozmowie na pewno o to na 100% cie ktos zapyta?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rgrgrr
" utrzymywanie kontaktu telefonicznego z klientami poprzez wykonywanie rozm贸w telefonicznych " mas艂o ma艣lane - nie powtarzaj w k贸艂ko tych samych s艂贸w , kontakt telefoniczny - to oczywiste 偶e przez telefon - po co pisac poprzez ...... du偶o takiego ma艣lenia masz Popraw to CV a uwagi krytyczne kilku os贸b s膮 jak najbardziej zasadne

Udost臋pnij ten post

po pierwsze: skroc to o polowe. przydaloby sie powyrzucac niektore sformulowania zupelnie, a inne zastapic krotszymi formami, to nie wypracowanie na okreslona liczbe slow, nie musisz az tak lac wody :) w doswiadczeniu zawodowym wypisz kolejne miejsca pracy i stanowiska, podajac maksymalnie trzypunktowy zakres obowiazkow przy kazdym, np. IV- IX 2008 Punkt Us艂ug Finansowych Carrefour dla Lukas Bank SA. Stanowisko- Doradca klienta ds. kredyt贸w G艂贸wne obowi膮zki: -obs艂uga klient贸w indywidualnych -aktywna sprzeda偶 produkt贸w banku -prowadzenie dokumentacji kredytowej a nie w kolko piszesz jedno i to samo, raz ze "sprzedaz", a za chwile "realizacja planow sprzedazowych", maslo maslane. w tych biurowych stanowiskach wystarczy dac po dwa podpunkty (kontakt z klientem i prace administracyjne czy cos). rozdziel koniecznie ten koszmar "Inne zainteresowania i umiej臋tno艣ci" -co to w ogole znaczy? jakie inne zainteresowania? to sformulowanie sugeruje, ze wczesniej wymienilas jakies swoje zainteresowania, a teraz dopisujesz nowe, bez sensu :O napisz po prostu: "dodatkowe kwalifikacje" i wymien tam obsluge komputera, urzadzen biurowych, jezyki, prawko etc. na koniec, w OSOBNYM punkcie "zainteresowania" wpisz cos, czym faktycznie sie interesujesz, ale blagam, zadne "moda nowinki i rzeczy piekne", bo nie wiadomo, czy sie smiac, czy plakac. naprawde nie widzisz, ze ten tekst brzmi jak z jakiegos kiepskiego podszywu? "rzeczy piekne", boze, widzisz i nie grzmisz :O:O:O

Udost臋pnij ten post

i tak o to CV poddane zosta艂o mia偶dz膮cej krytyce z kt贸r膮 si臋 zgadzam. Autorko - to mo偶e by膰 jedna z przyczyn niepowodzenia w szukaniu pracy. CV powinno byc bez zarzutu tak przynajmniej w 98 procentach .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga989
Gorzej,jak cv idealne,a odzewu i tak brak..:-(

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuj臋 za wszystkie s艂owa, zw艂aszcza te krytyczne- poprawi艂am swoje CV wg waszych wskaz贸wek. Naprawd臋 by艂o mi to potrzebne, wielkie DZI臉KI. Nie mam nikogo komu chcia艂abym je da膰 do wgl膮du tym bardziej DZI臉KU臉 :D UUPSS, zn贸w si臋 powtarzam. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasienkaabc..
szukajaca -szukaja nie poddawaj sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do szukaj膮cej pracy od dawna
a jakie zarobki w tym cerrfourze?

Udost臋pnij ten post

Moim zdaniem umiej臋tno艣ci i zainteresowania powinny by膰 osobno. napisz czym si臋 interesujesz, tylko nie 艣ciemniaj za du偶o bo szybko wyjdzie na ewentualnej rozmowie, Cv powinno by膰 na 1 stronie A4, bo pozosta艂ych nikt nie czyta. Zawsze dawaj zdj臋cie- bo inaczej b臋d膮 szuka膰 w necie i na naszej klasie:) Wiem 艣mieszne,ale sama rekrutuj臋 i czesto tam sprawdzam jak nie ma fotki:)

Udost臋pnij ten post

a czemu mowicie ,zeby to cv skracac?? moje ma prawie 3 strony, tez sie martwie,ze moge miec zle napisane,dlatego tez bede chciala je na nowo opracowac. Ale chodzi mi o to,ze nie przez to harowalam na wakacjach na bezplatnych praktykach, zeby czegos sie nauczyc i miec to w cv,a nie ze teraz mam tego nie wpisywac?? dwa kierunki studiow, 3 praktyki, jakies kursy, doswiadczenie zawodowe, mam to teraz zmiescic na 1 stronie??

Udost臋pnij ten post

ostatnio czytalam jakis artykul w prasie niemieckiej, ze wlasnie pracodawcy czesto sprawdzaja takie strony jak facebook albo studivz.de (to jest popoularny portal dla studentow) i jak ktos ma duzo takich "imprezowych" fotek to nie za dobrze to wrozy dla przyszlego pracodawcy :O

Udost臋pnij ten post

My艣l臋, ze warto to wszystko opisac, ale nie wdawac si臋 w zb臋dne szczeg贸艂y dlatego, ze nikt tak na prawde ich nie czyta. Jak spotka sie z Tob膮 na rekrutacji to pewnie zapyta, na czyn polega艂y praktyki, jaki zakres obowi膮zk贸w by艂 w poprzedniej pracy itp.. Jeszcze jedno- nie przechwalajcie si臋 za bardzo, bo cz臋sto odrzuca sie najm膮drzejsze osoby z najlepszymi kwalifikacjami

Udost臋pnij ten post

no jak jak- masz racj臋 to teraz normalne. Mnie rozwalaj膮 panienki w艂a艣nie z takimi fotkami z imprez. Raz laska w cv da艂a namiary na linka gdzie ma swoj膮 stron臋 i portfolio modelki- m贸wi臋 wam jakie艣 60 fotek z czego po艂owa nago, w bieli藕nieitp. le jedno mia艂a zaj..ste - nago, owini臋ta w臋偶em boa! C艂e biuro u mnie sobie to obejrza艂o- a laska startowa艂a na powazne, kierownicze stanowisko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grenadinne
jak to dlaczego skracac CV? dlatego, zeby bylo zwiezle i przejrzyste. umiejetnosc rzeczowego wyrazania sie i selekcji pewnych informacji o sobie tez jest wazna. skoro chcesz pracowac np w banku, to po co zamieszczac w CV informacje o tym, ze w czasie wakacji 8 lat temu sprzedawalas lody, a w nastepne wakacje bursztynki itd... kurcze, nie wiem co 20-parolatka moze napisac w CV, zeby wyszly tego 3 strony...duzo troche... tym bardziej, ze jednak wiekszosc informacji o sobie podaje sie w liscie motywacyjnym... cv to tylko cos w rodzaju konspektu

Udost臋pnij ten post