Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozrobićć

bebilon pepti jest tak okropne w smaku i moja 10 miesieczna córka nie chce tego

Polecane posty

Gość cozrobićć

czy można coś z tym zrobić dodać soczku odrobinkę lub coś innego, albo jest inne mleko które jest dla dzieci ze skazą białkową ale ma lepszy smak czy wszystkie są tak obrzydliwe? z góry dziękuję

Gość Kamila 87
Moja córeczka również piła to ochydne mleko, ale z tego co wiem wszystkie te na skazę białkową mają okropny smak.. dziecko na początku się krzywiło ale potem piła i chyba jej smakowało :)

Gość nutramigen
jest jeszcze nutramigen ale to jest duuużo okropniejsze w smaku, chociaż o dziwo dzieci chętnie to piją

Gość nutramigen
tzn nutramigen okropniejszy :D

pociecha moze byc to ze dzieci wyrastaja z tej skazy, ja na poczatku jak zaczelysmy pic pepti mieszalam przez tydzien ze zwyklym bebilonem, potem sie przyzwyczaila, a ja powoli przechodzilam na samo pepti, teraz ma 13 mscy i pije juz juniora i jest ok! a pepti pilysmy przez pol roku.

Gość cozrobićć
dziekuje czyli trzeba się przyzwyczaić, dodaje czesto kaszkę ale to w dzien ale ona jeszcze w nocy pije i nad ranem a wtedy ciężko byłoby dziecku dac kaszkE, dzieki

coś słyszalam, ze niektóre mamy mieszają do mleka rozkruszony herbatniczek np. miśkopt. Moja córeczka w październiku bedzie miała 2 latka i alergolog dała nam bebilon pepti by robić na nim kaszkę. Dodaję owoce ze słoiczka bo smak ma nieciekawy...

Gość cozrobićć
dziękuję za kolejną radę właśnie z kaszką nie jest żle gorzej samo mleko i jeszcze żeby przeszło przez smoczek, a dlaczego w tym wieku lekarka kazała podać bebilon pepti , przeciez skaza najdłużej jest do 2 lat

no własnie nie wiem dlaczego ci lekarze tak sie upierają na ten bebilon pepti. Mała długo była na piersi, aż 1 rok i 7 mcy, ale lekarz twierdzi, ze skoro ma uczulenie na nabial i nie moze dostawać jogurtów, sera białego, to powinna otrzymywać przynajmniej kaszke na mleku modyfikowanym. Przy jednorazowym podaniu nabiału nie jest źle, ale wystarczy dzień po dniu podać jakiś jogurt, zabielic zupę śmietaną, dać serek i już ma wysypkę, czerwone placki w zgięciach i zaczyna sie drapać. Wyrosła już trochę, wcześniej musiałam etykiety czytać by nawet odrobiny mleka nie było, ale niestety to nie jest tak, ze swobodnie toleruje nabiał w czystej postaci.