Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de de do

ilo metrowe macie domy?

Polecane posty

Gość de de do
tak bywa ze dzieci wyjdą szczegolnie córki odchodzą. Jak starzy ludzie zostają sami i korzystają z jednego pokoju to naprawde nie wiem czemu nie wezmą studentki na pokój? skoro jest tyle pokoi jak piszesz...moze ten dom dla wnuków trzymają? moze sprzedadzą kiedys i wy dzieci dostaniecie kase po śmierci? nie wiem, ale tak juz bywa ze na starosc zostaje się często samym i jak juz pisałam idziesz na mniejsze i wynajmujesz dom, albo bierzesz studentkę albo siedziesz w tym domu sama.

Jak dla mnie, to dziwne, że o 120 metrowym domu mówisz, że to kurnik... Mam 130 metrów, salon z kuchnią na dole ma ponad 60, łazienka na dole, kibelek na górze, plus 3 pokoje. Świat i ludzie. A i posprzątać się da, samemu, służby nie trzeba. A kupując działkę, sprawdź dokładnie na jakiej głębokości jest woda gruntowa, bo chyba nie masz zamiaru z szambem się chrzanić, tylko będzie przydomowa oczyszczalnia.

Gość de de do
tak tak, ten ze szkłe to taki przykład inności. Mi tez nie pasuje taka ilośc szkła więc pewnie będzie rozmowa o innych projektach.

Gość suśnia
no iprawda, musztarda :)------jak przyjdzie co do czego okaże sie ,ze na wymarzony dom nie moze stanąc na nasze dzialce - z roznych powodow

Gość Lazurowe morze
My mamy dom 280 metrów,duży jest nas troje. W domu mamy dużo wielkich okien,są piękne ale i dużo pracy wymagają ;-) póki co jestem młoda i sprzątanie sprawia mi przyjemność ale co będzie kiedyś... Nie oszukujmy się duży dom to duże koszta, prąd (po ciemku nie siedzimy), na podwórku lampy mamy, w części podwórka fotokomórki, no i ogrzewanie.. koszta są spore. Podobają mi się domki małe,przytulne tak 140-170 metrów. W dużym domu plusem jest to,że na głowę sobie nie wchodzimy i ,że każde z nas może się wyciszyć (dom jest piętrowy).

Ja też się mogę wyciszyć. :) Jedno wiem na pewno, jeśli będę miała kiedyś inny dom, to na bank parterowy. :)

Gość suśnia
dlatego warto zamiast na reprezentację wyłorzyć forsę na oszczedności -chyba ze masz kasę i masz pewnośc ,ze zawsze ją miec bedziesz - czego wszystkim życzę :)

Przecież dziewczyna pisze, że nie ma kasy. Ma ją mąż. Ona nawet nie wie ile i ile mogą wyłożyć na inwestycję. :) Jak dla mnie dziwne, ale cóż...

Gość suśnia
kupe forsy pochlonie dach - i tak jest zwykle najdrozszą częscią domu - ale ja sama mam dach mocno fantazyjny ,przez co mój mąz omal nie zszedł na zawał :)

Gość blę26
autorko to ty nie masz dostępu do pieniędzy że nawet nie wiesz ile jej macie i ile wydacie?....wsoją drogą twój mąż musi zarabiac kolosalne sumy ze bęzie was stac na taki wielki dom....ja osobiscie uwazam za bezsenbsowne budowac takie wielkie domy z kilkoma pokojami...przeciez i tak siedzi sie w jednym....no chyba ze kazdy setial chce sie oglądac w innym pokoju :O

Ja teraz mieszkam w bloku, wynajmujemy 2-pokojowe mieszkanie. Wcześniej mieszkałam z rodzicami i bratem w domu około 90m, (3 pokoje + kuchnia + 2 łazienki). Nie było tak strasznie ciasno, chociaż dom jest mały. Z tego co zauważyłam, dla mnie idealny dom miałby 140-150 m - starczy na duży salon, kuchnię, 4 pokoje i 2 łazienki - w sam raz dla 4 a nawet 5-osobowej rodziny. Jeszcze jeden ważny aspekt: Na stare lata małżeństwo zostaje same, a wielki pusty dom (powyżej 200m) naprawdę nie jest im potrzebny i jest dylemat co robić...

Gość suśnia
zaryzykuje stwierdzenie ,ze biorąc pod uwagę usrednione ceny - to dom autorki - ten ze szklem kosztowalby ok 800 tys a w zależnosci jakie będzie wykończenie - do 1000 000 :) - i mam nadzieję ,ze macie juz dzialkę ?

Gość Lazurowe morze
Mario ten Bocian piękny jest :-), z zewnątrz miły dla oka ;-) W środku fajne rozmieszczenie pomieszczeń.

Gość no i so
mi by wystarczył taki domek do 100m...większego bym nie chciała...jest nas tylko dwoje: ja i mąż....ale niestety ceny domów i działek są kosmiczne....a boje sie wziąć taki duży kredyt i całe zycie go spłacac....w zyciu róznie bywa, wiasomo ze załe zycie nie będzie sie prawcowac i co wtedy...starczy na raty i na zycie?...

Gość de de do
działka jest, mąz widocznie ma tyle kasy na jego koncie ze mnie nie wtajemnicza. No zobaczymy jak bedzie, ale wiem ze 280 m stanie napewno

Ja mam dom 166 metrów dół (4 pokoje, ogormny holl, łazienka, kuchnia, wc), góra ma 120 mk ale jej nie robimy, bo po co. Salon ma 35 mkw, pokoje po 25 kw, po co więcej, kto to będzie sprzątał? A jak dojdzie góra to będzie 280 mkw, w życiu się nie zgodzę!

Lazurowe morze wiem,ze fajny tylko jak dla mnie chyba za duzy... Chcialabym taki,ale sam koszt utrzymania tej chaty jest duzy.Na razie to tylko plany.Dorabiamy sie za granica ;D

My mamy 124m i wydaję mi się być ok.Póki co mamy jedno dziecko a w planach jeszcze jedno :) Myślę że spokojnie nam wystarczy... w lecie więcej czasu spędza się w ogrodzie a w zimie w salonie przy kominku,dla dzieci jest po pokoju,dla nas sypialnia więc tak w sam raz :D są dwie łazienki,pralnia z suszarnią i kotłownią,garaż,kuchnia,salon i 3 pokoje :) dla nas w sam razik ;)

ciekawe ile kosztuje utrzymanie takeigo wielkiego domu kolo 300mkwa:/ moja kuzynka zrobila sobei wlasnie oczyszczalnie i unia jej doplaca, baterie sloneczne i ma ciepla wode oraz mini elektrownie wiatrowa za ktora jej tez unia zaplacila tylko ze ona na same te technologie i ustrojstwa wydala mnoostwo pieneidzy :/ twierdzi ze sie zwraca w kosztach utrzymania ale dla mnei to jakas bajka kilka tysiecy za utzrymanie domu w lecie a zima? ja zima za ogrzanie 110mkw place ok 700zl na wegiel, mnie to dziwne wydaje sie byc podejscie autorki-nie wie ile ma kasy na dom a wybiera, nie wie ile maz zarabia to skad wie czy bedzie ich stac na ten dom, a jak maz zachoruje to? i co za gotowke ten dom wybudujecie? jakos nei wierze :/

Takie ogrzewanie jakie zrobila twoja kuzynka jest najlepszym rozwiazanie.Sama sie za tym rozgladam.Kosztuje to okolo 40 tysiecy.Nawet zima jest to dobre,bo tu nie chodzi o promirnie sloneczne tylko SWIATLO!!! A unia zwraca ze wzgledu na to,ze jest to w 100 %ekologiczne

Gość mój dom to 240m

Gość likto
ja mam 310 m Jakos zyje,ale mamy 4 malych dzieci i myslimy aby miec jeszcze jedno plus moze jakas adopcja-chcemy pomoc jakiemus dziecku bo nas stac i uwielbiamy dzieci Ale mam co robic w domu,nudy nie ma Dom jest piekny,acz faktycznie olbrzymi.. 3-pietrowy,gora jest tylko dzieci

Gość lo matkoambitni jestescie..
skad ludzie macie kase na te domostwa?..

Gość kooobra
300 metrow,niezle...

Gość ja mam 180 m dom
mamy jedno dziecko i jest luksior ! Na dole dwie małe sypialnie kuchnia ,łazienka i duży salon 35 m na górze kuchnia ,3 sypialnie 2 łazienki i wystarczy !

Gość likto
u nas tylko maz pracuje Ale to bardzo zaradny maz Kto wie,moze o nim nawet slyszalyscie:)

Gość ja mam 180 m dom
aa zrobilismy tak zeby w razie W dziecko z rodzina miało kiedys gdzie mieszkac !Bo dom w rzeczywistosci tworzy 2 odzielne mieszkania