Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maturzystka.2010

matura 2010

Polecane posty

Tak, wiem, są jeszcze wakacje. I wiem też, że już były rózne tematy o maturze 2010, ale pomyślałam sobie, że najlepiej będzie pisać o tym w jednym miejscu. ;) No więc zapraszam, bo w kupie raźniej. :classic_cool:[cześć]

Gość ubiegloroczna maturzystka
Ja na szczęście mam to już za sobą i od października będę studentką, czego i Wam życzę. Osobiście polecam fajną książkę przed maturą - Psychologiczne przygotowanie do matury. Mnie bardzo pomogła, u nas połowa maturzystów z tego korzystała. Może i Wam się przyda http://najlepsze-darmowe-ebooki.blogspot.com/2009/08/psychologiczne-przygotowanie-do-matury.html Trzymam kciuki i życzę powodzenia

Gość tez jestem po

Gość wróżka les esmeralda
tarot mówi że nie zdasz matury🖐️

Gość ale po co gadać o
maturze? przecież to banał dla jełopów i mało kto sie tym przejmuje

ale po co gadać o - jak to po co :o przecież większośc ludzi się stresuje przed maturą, a tak zawsze można sobie poradzić jakies sprawdzone ksiązki albo coś :P a poza tym to topic dla maturzystów, a nie reszty :P

Gość weeenus91
jaaa dołaczam..

Gość weeenus91
no jasne .. :P strach przed niezdaniem jest nieziemsko wielki..

Gość cv fsdv
ja też w tym roku pisze. a nie dość że jestem bardzo niepewna moich umiejetności matematycznych - bo przecież jako pierwszy rocznik zdajemy obowiązkowo, to jeszcze nie wiem co chce zdawać, gdzie iść... wszytsko wydaje mi się nie wystarczające aby potem mieć dobrą i pewną pracę. A co wy chcecie zdawać i na jakich poziomach? No i co potem?

Gość weeenus91
ja nie wiem jaki przedmiot zdaje dodatkowy... a matma to tez cienko ;/

ja się akurat matmy nie boję, w końcu będziemy mieć tablice matematyczne, a tam jest dosłownie wszystko. Ja się porywam na rozszerzoną chemie i biolę, ale co z tego eyjdzie? :P

Gość weeenus91
powiem Ci ze ja tylko matmy.. tak b ardzo;p;p i tego przedmiotu co wybiore ale nie mam pojecia c o to bedzie.. niby jestem na socjalnym profilu, psychologia.. to powinnam biologie:DD

Gość cv fsdv
woo.. widze ze bedzie pani doktor/farmaceutka/fizjoterapeutka? :) ale dobry kierunek, duzo po tym pracy ja z moim humanem na amen niewiele moge zdziałac... a z ta mata cienko, bo generalnie jestem z maty cienk. nie am za grosz matematycznego umysłu... i wkurwia mnie ze musimy to pisac... powinni musiec dopiero ci co teraz do liceum poszli

ja bym chciała zostać panią doktor ;) ale nie jestem w lasie ol-chem, tylko kretyńska językowa, więc maaaaasa pracy przede mną. :o wy to i tak macie dobrze, ja jestem rocznikiem '90, a poszłam do szkoły rok później i musze pisać matmę, chociaż mój rocznik nie musi. :o

Gość weeenus91
no z takim propfilem.. oswiadczeniem ze skonczylam potrzebne kursy itd psychologiczne.. i biologia na maturze moge wiele zdziałać :) noo.. ale skoro piszemy pierwsi.. to mysle ze potraktuja nas lagodnie :PP

Gość cv fsdv
ja też jestem w językowej. human dwujęzyczny. a masz angielski dwujęzyczny? bedziesz zdawac?

Gość cv fsdv
aha. no ja mam angielski na poziomie dwujęzycznym. i chyba bede zdawac. drugi jezyk mam franc i chyba zdam na rozszerzonym

Ja jestem na humanie , na dodatke biorę biolę , mam Deutsch'a rozsz. więc mature z niemca (próbna zdana na 70 % a ustna na 4 , więc źle nie jest ) ogólnie maturę mam w doopie , to dopiero w maju :D

A co do maty... nasza matematyczka ( i moja wychowawczyni ) powiedziała że i tak matury z maty nei zda 50 % ludzi , a w naszej klasie też ok . 50 % nie zda , więc zawsze jest trochę pocieszenie , że nie będę jedynym normalnym człowiekiem

Autorko, ja tez porywam się na maturę z biologii i chemii rozszerzonej, a jestem w klasie humanistycznej:D Znaczy się, we wrześniu idę do drugiej klasy i łudze się, że kiedyś się zmobilizuję i zacznę uczyć (tzn. kupię podręczniki i je otworze):O Niby mam jeszcze trochę czasu, ale mam wrażenie, że te dwa rozszerzone przedmioty są nie do opanowania dla mnie i porywam się z motyką na słońce, a i tak nie dam rady. Nie widze siebie nigdzie indziej niż na weterynarii. Jak mi się nie uda z tą maturą to chyba sobie strzele w łeb.Do dupy.

ja się w sumie boję tylko pisemnej z polskiego, że będzie jakiś kosmiczny temat i że nie napiszę wypracowania i że na ustnym niemieckim będę musiała gadać akurat na ten temat, o którym nie mam zielonego pojęcia :P

Somorete jak idziesz dopiero do drugiej klasy to zawszemożesz się jeszcze przenieśc do biol-chemu. :P A co do tego, że kupisz książki w drugiej klasie będąc na humanie to raczej nie sądzę :D chyba, że masz mnóstwo silnej woli, czgo Ci życzę. :)