Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maturzystka.2010

matura 2010

Polecane posty

Przeciez na polaku można pisać głupoty i tak zdasz , wszyscy tak mówią , czego tu się bać ?:D , a na niemcu ustnym fajnie , karteczkę losujesz i gadasz jak nawiecej i mozna odbiegać od tematu byleby duzo gadać no i poprawnie gadać , lać wodę , tak babka z niemca cay czas nam powtarza

taaa pisać głupoty, przecież jak nie trafisz w klucz to nie dostaniesz punktów :D no właśnie ja też słyszałam, że na niemieckim wystarczy dużo gadać, ale ja właśnie nie lubię gadać po niemiecku :P

Nie przeniosę się do biol-chemu z powodów hm..osobistych:D Ale jak patrzę na te ksiązki, ile ona mają stron w porównaniu do zakresu podstawowego to wymiękam:O Jest jakis sposób, żeby jakoś temu jeszcze podołać? Planuję korki z chemii, od podstaw, bo chemii nie umiem, ale podobno każdego przedmiotu ścisłego mozna się nauczyć, tylko ktoś to musi ci zgrabnie i jasno tłuc do głowy:D A ty wałkujesz te ksiązki samam w domu??

"Nie przeniosę się do biol-chemu z powodów hm..osobistych :D" ja też z takich powodów się nie przeniosłam (o ile, dobrze się domyślam :P) i w sumie trochę żałuję. :P Ja jeszcze nic sama nie wałkuję, zaczynam od września, tylko, że mi chemia ani biologia nigdy nie sprawiała żadnych problemów i wiem, że mogę to opanować tylko po prostu musze wziąć się do roboty. A Ty sięnie martw, jak się weżmiesz sotro do roboty to masz jeszce kuuuuupę czasu! :)

Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś, jak juz zostanę tą panią weterynarz, to będzę ci za darmo krówki i świnki leczyć:D

Gość cv fsdv
jesteście pewne że to dobry pomysł porywać się na mature z przedmiotów które nie miałyście rozszerzone i w dodatku jeszcze nic nie robicie? Biol-chemowicze to zwykle najbardziej pracowici ludzie w budzie - a siedz w tym już 3 lata, wy w ogóle. Ciężko będzie zdać mature na tyle dobrze zeby ich pokonać w biegu na studia. Nie lepiej zdać teraz z tych przedmiotów ktore macie rozszerzone, zdać dobrze na studia, już coś robic a potem najwyżej zdać mature drugi raz i zacząć durgi kierunek?;p

Ja nie chcę iść na inne studia :P ja teraz podchodze do matury, a jak się nie dostanę na studia, co pewnie się zdarzy, to po prostu przez rok przysiądę na tymi dwoma przedmiotami i poprawię ją i pójdę na studia rok później. :P

a poza tym ja mam rozszerzone przedmioty, których nie cierpię. I nie mam najmniejszego zamiaru zdawać rozszerzonej matury z historii, bo mi to do niczego nie będzie potrzebne. I nie potrzebuję mieć dwóch kierunków, po kiego mi to? :P

Gość eks maturzystka 2007
Z tymi rozszerzonymi różnie bywa. Ja byłam w LO w klasie językowej, maturę pisałam z matmy, fizy, historii sztuki, polskiego, angielskiego i francuskiego, wszystko na rozszerzonym i wszystko pięknie zdałam, chociaż pani dyrektor nalegała, żebym odpuściła matę i fizę, bo po językowym na pewno nie zdam rozszerzenia. Nie przejęłam się babą i teraz jestem na architekturze na dobrej zgranicznej uczelni :P Więc Kochani, róbcie swoje i nie dajcie się. Wystarczy włożyć w naukę trochę serca :D

Gość też zdaje mature w 2010
I ja postanowiłam zdawać biologię, chemię na poziomie rozszerzonym i dodatkowo fizykę podstawową. Wiem, że czeka mnie meeeeega dużo pracy ale jak ktoś chce się dostać na medycynę we Wrocławiu to nie może być lekko ;) zapisałam się na dodatkowy kurs, na który będę chodzić w łikendy. Mam nadzieję, że jakoś to będzie. ;) Mało kto we mnie wierzy, ale po co mi wiara innych? To ja zdaję maturę, a ja jestem dobrej myśli.

"Więc Kochani, róbcie swoje i nie dajcie się. Wystarczy włożyć w naukę trochę serca" "Mało kto we mnie wierzy, ale po co mi wiara innych? To ja zdaję maturę, a ja jestem dobrej myśli." no i git, ja też tak myślę ;) a co do tej medycyny we Wrocławiu, heh, ja uciekam sta na pierwszy rok, bo nie chcę pisac matury z fizyki ;)

ja też nie jestem zachwycona tą fizyką. :( Może ten kurs mi pomoże. Najwyżej w lutym, w ostatecznej deklaracji zrezygnuję z fizyki i będę zmuszona złożyć podanie do innego miasta. A w tym roku jeszcze była wymagana fizyka rozszerzona, więc i tak dla mnie to jest lepsze, że zmienili chociaż na podstawę.

noo! z tą matmą nie byłby taki zły pomysł ;) no to jak piszesz w 2010 to witam ;) a skąd jesteście?

Ja też Wrocław ;) Jaka szkoła ?o ile chcesz napisać ;)

ja nie jestem z VII ;)

ja XI ;)

dokładnie Biskupin ;) A o XVII nawet myślałam całkiem poważnie te dwa lata temu ;) Nawet składałam tam papiery. Ale to była moja 3 szkoła.

Gość drasklica
eks maturzystka 2007 gdzie studiujesz architekture?

witam serdecznie... no i ja pisze mature w tym roku... jeszcze nei wiem co wybrac na dodatkowy przedmiot, a trzeba sie zadeklarowac szybko... niby jestem intaligentna i szybko mi wpadaja rozne rzeczy do glowy ale obawiam sie angielskiego... nie wiem jak to bedzie.. :/ ale mam nadzieje ze mi sie uda

O co chodzi z tą matą ? , do czego jej nie biorą pod uwagę ?

Witajcie , poczytałam wasze wypowiedzi i widze , że pare osob mysli , że mimo iz zdajemy matme polaka i obcy to trzeba dodatkowo obowiązkowy ... więc NIE ;) wystarczy , że zdajemy te 3 i mamy mature ale oczywiscie kazdy z nas moze dobrac dodatkowo i taki przedmiot nie jest objęty limitem zdawalnosci , jesli zdasz na 10 % to masz te 10 % jesli na 99% to 99% wazne by miec zdane te 3 przedmioty obowiazkowe ;)