Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marinka87

Niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość Marinka87

Witam Chciałabym się zapytać czym grozi niskie ciśnienie Od rana bardzo źle się czuję, mierzyłam cisnienie i jest ono 85/45 ( akcja serca 61) towarzyszy temu ból glowy i uczucie duszności i ogólne osłabienie, wypiłam więc kawe ciśnienie mam po pół godzinie od kawy 96/51 (akcja serca 60 ) teraz znowu mi spadło mam 87/ 50 i czuję się strasznie senna, czy powinnam się tym przejmowac czy samo przejdzie???

Gość a więc takkkk
Twoje ciśnienie jest niskie, ale jeszcze w granicach normalności - tzn nie jest patologicznie niskie i póki co nic Ci nie grozi. Ja mam takie bardzo często, rzadko kiedy mam powyżej 100 a do tego tętno koło 90 bo mam Barlowa:/ Obserwuj się, jeśli ciśnienie będzie malało będzie potrzebny lekarz. Rozumiem że to jednorazowy przypadek u ciebie? Jeśli sie utrzyma idź moze do lekarza. Możesz kupic też w aptece jakieś kropelki na podniesienie.

Gość Marinka87
A więc nie powinnam się martwić

Gość a więc takkkk
ale w sumie dobrze abyś nie była sama w domu, gdybyś miała zasłabnąć, albo cisnienie jeszcze bardziej spadło

Gość kup w aptece
kardiamid z kofeiną i pij wg zaleceń jeśli znów poczujesz że spada Ci ciśnienie

generalnie niskie cisnienie jest mniej niebezpieczne od wysokiego. Rzadko spadki sa na tyle drastyczne, by powodowaly omdlenia. Mialam niskie cisnienie przez wiele lat, pomogla wieksza aktywnosc fizyczna, czestsze przebywanie na swiezym powietrzu, teraz od kilku lat regularnie cwicze joge. W razie spadku cisnienia pomagal cardiamid z coffeina, czasem pomagalo na chwile wypicie pepsi-coli lub czegos podobnego, co zawiera kofeine. Nie martw sie, idz pogadaj z lekarzem i Cie uspokoi.

Gość Marinka87
A czy może być to od długiego przebywania na słońcu?

Gość Marinka87
Przepraszam was bardzo, ale miałam na myśli niskie ciśnienie w kranie!! Od 2 tygodni woda w kranie ledwo mi leci, dzwoniłam już do miejskich wodociągów w tej sprawie, ale powiedzieli mi że musięliby wymienić całe pzryłącze. A ja mieszkam w domku i aby wymienić rurę musięliby mi rozkopać całą posesję. Słyszałam że jak pzryjedzie pompówa najnowszej generacji to mogą mi to udrożnić, ale nie mam pojęcia gdzie to robią i ile to koszuje... :(

Gość rumjanek
najlepsze naturalne lekarstwo: rum do buzi, janek do łóżka👄

Gość danka1990
Kupowaliśmy internetowo ciśnieniomierz Simple parę dni temu i dobrze sobie z pomiarem radzi. Mały, przez to poręczny i też jest go łatwo zabrać ze sobą na wyjazd czy choćby do lekarza jak czasami jest taka potrzeba.

Gość gość
Dobrze nam się w domu sprawuje Sanity Simple nie jest to jakiś skomplikowany automat, ale już parametry ma dość wysokie – sporo zapamiętuje wyników i szybko wypełnia mankiet.

Gość gość
Zaczęliśmy mierzyć ciśnienie z mężem od tego roku i automat mamy Simple, raczej zdaje egzamin, pompuje szybko, można całe badanie jednym kliknięciem uruchomić, nie jest to wyższa matematyka ;P

Gość gość
Powiem że dobrze nam się udało z aparatem Senior, ma długą gwarancję, jest prosty w obsłudze, pamięta wyniki, ma wszystko czego nam do szczęścia potrzeba ;)

Gość gość
Jakbym miała polecać to ten nasz SmartCardio działa wydajnie, szybko napełnia mankiet może to też zasługa tego że nie ma rurki, więc szybciej powietrze trafia na ramię..?

Gość gość
Mam i polecam SmartCardio to już bardziej zaawansowany model, mankiet przylega bez kabla do urządzenia, można go podładować zamiast baterie kupować, ma zasilacz w komplecie

Gość gość
Ciśnieniomierz mam Simple jest bardzo fajny przy częstym pomiarze i też z uwagi na to, że ma dość małą konstrukcję i małą wagę to nadaje się w podróż, na wyjście jakieś, ogólnie żeby go mieć przy sobie zawsze.

Gość gość
Pomyśl nad Simple, my z niego korzystamy i nie robi problemów. Można na jednym komplecie batetrii długo korzystać, co też bym zapisała na spory plusik.

Gość gość
Też zainwestowałam w model Simple i mi służy bezproblemowo. Wygodny mankiet łatwy w zapięciu i najważniejsze że podczas napełniania nie dociska do ręki jakoś super mocno. A nie będę ukrywała że mam dość niski próg bólu i nie przeżyłabym pomiaru gdyby ten ucisk był w jakikolwiek sposób dyskomfortowy.

Gość gość
Mamy ten sam model Simple i w sumie nie mogę złego słowa napisać o nim. Mierzy szybko, mankiet nie przygniata ramienia, jest okej.

Gość gość
Ciśnieniomierz mamy wypasiony SmartCardio z akumulatorem bez starodawnej rurki tylko od razu mankiet przylega do sprzętu, mogę polecić:))

Gość gość
Senior z zasilaczem jest bardzo fajnym pomysłem jeśli ktoś szuka nowego ciśnieniomierza. Ja kupowałem rodzicom i fajnie jest widzieć jak dobrze sobie radzą z pomiarem, całą obsługą, czy odczytywaniem starych wyników z pamięci, ciśnieniomierz nie ma przed nimi tajemnic ;-)

Gość gość
Babcia zbiła szybkę w ciśnieniomierzu tym Simple ;/ Robił ktoś u nich reklamację? Nie wiem czy mi przyjmą i czy nie strata czasu

Gość gość
Zgłaszaj! bez problemowo ;) do dwóch tyg powinno być wszystko załatwione

Gość bbbb

Dobre mam zdanie o naszym SmartCardio. Nie jest to jakiś duży ciśnieniomierz a wręcz przeciwnie – ergonomiczny poręczny, dobry do spakowania gdzieś w podróż, na wyjazd itp. Akumulator świetnie zdaje egzamin, poza tym brak rurki też wyszedł tylko na korzyść.

Gość aska

To co mogę powiedzieć o SmartCardio to na pewno jest precyzyjny, mam znajomą położoną która z niego korzysta i właśnie chwali za atesty medyczne, nie jest to ciśnieniomierz gadżet ale pełnoprawny sprzęt lekarski.

Gość ela

Będę podpowiadała Simple osobom aktywnym, które po prostu chcą od czasu do czasu skontrolować ciśnienie i tym samym swoje serce. Warto!

Gość anjj

Wybrałem dla swoich dziadków ciśnieniomierz Senior i mówią, że to bardzo dobry wybór. Duży wyświetlacz i łatwa obsługa. Nie bez znaczenia jest to, że ma on wbudowaną pamięć na dwie osoby do 60 pomiarów.

Gość wiop

Jeśli chcesz kupić jakiś ciśnieniomierz, który nie ma zbyt dużego rozmiaru i niepotrzebnych kabli to możesz wybrać SmartCardio, który ma opaskę zintegrowaną z urządzeniem. Dzięki temu bardzo wygodny w transporcie, praktyczny będzie się dobrze sprawdzał.

Gość majka
Dnia 18.06.2019 o 13:47, Gość anjj napisał:

Wybrałem dla swoich dziadków ciśnieniomierz Senior i mówią, że to bardzo dobry wybór. Duży wyświetlacz i łatwa obsługa. Nie bez znaczenia jest to, że ma on wbudowaną pamięć na dwie osoby do 60 pomiarów.

My z mężem używamy ciśnieniomierza Senior i jesteśmy zadowoleni. Marka Sanity stanęła na wysokości zadania, bardzo wygodny, praktyczny model z wyświetlaczem, na którym wszystko wyraźnie widać. Zdecydowanie godny polecenia.

Gość mich

Kup dobry ciśnieniomierz, najlepiej coś w stylu Serce Plus od polskiej firmy, by mieć pewność, że dokonany pomiar jest wiarygodny. Żadnej chińszczyzny nie wiadomo skąd.