Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muminkowa-pani

Kiedy martwic sie wypadaniem włosów?

Polecane posty

Gość muminkowa-pani

Witam. Hmm mam zapwne chyba bardzo popularny problem choc nie wiem czy to w sumie problem. Otoz wyczytalam w internecie, ze norma wypadanie włosów to 100 dziennie. Mam długie, cienkie włosy. Od ponad roku zauwazylam ich wypadanie, choc nie wiem czy to w sumie jest wypadanie. Nie moge zliczyc ile mi ich wypada. Ale podczas mycia ok. 5 ich zostaje w wannie, gdy pociagne je leciutko to nawet ok. 10 zostaje na rekach. Mam ich duzo na ciuchach.Walaja sie po całym domu. Ale czy czasem nie przesadzam? ja powinno wygladac łysienie i czy mam zaczac je liczyc?? dziekuje z gory za opinie i rady i mam nadzieje ze wyrazilam sie dosc jano. Pozdrawiam serdecznie.

Gość
zrob taki test wsadz dłon we wlosy i przjedz delikatnie palcami jesli na rece zostanie wiecej niz 3-4 wlosy to juz jest problem. ja os 3 lat walcze z wypadaniem wlosow wiec chetnie odpowiem na wszelkie pytania. zrob sobie morfologie moze masz anemie i pomoglo by branie zelaza albo preparatow typu falvit. farbujesz wlosy? zazywac pigułki antykoncepcyjne?

Gość muminkowa-pani
Dziekuje za odpowiedz. Nie zazywam tabletek, nie farbuje nwłoso, nie prostuje, sporadycznie susze. Paznokcie mam bardzo mocne. Tyle ze te włosy. Niby nie wypada ich tak duo, ale jednak za kazdym razem 3-4 wypadna. nie jem duzo miesa, owocow warzyw. moze to od tego. Brałam capivit i revalid, ale jest to drogie, a i nic nie pomoglo.

Gość muminkowa-pani
Dodam ze jak czytam na innych forach. To ludzi opisuja ze garsciami im wlosy wypadaja. Mnie nie, ale jest ich na prawde wszedzie pelno. Nie wiem czy mam sie niepokoic. Dodam tez ze mam lupiez. Dosc duzy.

Gość Siuup
Normalnie to dziennie każdemu zdrowemu człowiekowi wypada około 150-200 włosów. każdy włos ma swoją żywotność. Jeśli zauważasz nadmierną ilość włosów to powinnaś zacząć się martwić ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI