Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

Julia, pamietaj że zawsze jest jakieś "wyjście awaryjne", ale i tak trzymam kciuki, żeby NIE PRZYSZŁA

witam poniedzialkowo :) jak sie czujecie dzis? :) bo ja tak sobie :) wlasnie pije kawke i jem torcika :)

dziewczyny u mnie chyba lipa!!:(:(zaczelam male plamienia na @:( Przed kazda @ sie pojawiaja!:otak mi przykro.....W sierpniu chce pojejsc II raz.

Ewuska jezeli te plamienia przerodza sie w @ to strasznie mi przykro, ale najwazniejsze ze sie nie poddajesz i juz myslisz o nastepnej probie! Tak trzymaj! Sorki ja dzis tylko na chwilke, bo strasznie slabo sie czuje a jestem w pracy :(

Dorka ja tez wlasnie zle sie czuje - znowu boli mnie glowa - ide sie przewietrzyc bo lezenie nic nie daje!!

staraczki nick...... wiek....... skąd?........... starania od? ewuska99.... 25lat........zach-pom............od:06.2008 Gabrysieńka..29 lat .......śląskie ..............od 08.2009 karla83........26 lat .......pomorskie ............ 10.2008 loza.............23lat .......podkarpackie ..... od 07.2009 Paula_27.......27lat.......wielkopolskie....... od stycznia 2009 OJolinar ......24 lata......śląskie............... od lutego 2009 Linijka.........25lat........świętokrzyskie.....od maja2009 atka1112......22 lata.....dolnośląskie..........od 01,2009 Gafi.........39 lat ..........mazowieckie........od stycznia 2009 Mamą być...23lata.........zach-pom............od 08.2009 lonisława.... moniq123.... 25lat.......kujawsko-pomo..... od 11.2008 Zaciążone Pseudonim.......Wiek..........województwo..........term i n porodu Pestka.............26lat..........dolnośląskie......... 15.czerwca 2010 Rudzielec2606....36...........zachodniopom........12 lipiec 2010 little lady m........22lata......malopolskie........... klaudusia..........26lat........mazowieckie......... 17 pazdziernik 2010 Dorka_L...........29lat.........Londyn.......... 18 pazdziernik 2010 gagatka...........25 lata......małopolska...........29 grudzień 2010 mallgos........28 lat........mazowieckie........ zuzka11.......29lat........lubelskie............. julia11.......28lat..........dolnośląskie......... Mamusie nick........wiek.......województwo.......dzidzia Klempa.....27lat.......śląskie.............26.03.2010 - Szymon waikiki.............26 lat..........wielkopolska.......

Gagatka zimny oklad na bol glowy i duzo wody.. Mi spacery nie pomagaly a wrecz jeszcze bardziej bolala. A mialas moze badane zelazo? Podobno ja tak cierpialam na migreny, mniej wiecej w tym samym czasie co Ty, bo zelazo zaczynalo mi spadac drastycznie...

Dorka no wlasnie - zelazo spada mi za bardzo i stad pewnie ten bol glowy - dostaalm jakies tabletki na to zleazo.

Kurcze gagatka to dokladnie tak jak mi! Z tym ze ja mam problem bo moje cialo nie przyjmuje tych tabletek... i pomimo ze sie nimi szpikuje to wyniki wcale nie sa lepsze :( Czym dluzej to sie ciagnie tym czlowiek slabszy :( Wcinaj duzo szpinaku, buraczkow i podobno czerwonego miesa... ja wlasnie zaczynam kuracje swierzym sokiem z burakow - paskudztwo, ale mam nadzieje ze postawi mnie na nogi. A jaki masz wynik?

A to jeszcze nie jest zle, ale wazne ze juz wiesz ze spada. Ja mam 9.3 i nic nie chce isc do gory a biore juz max dawke zelaza. Jedz duzo bogatych w zelazo potraw i oby Ci tylko nie spadalo nizej, bo na prawde czlowiek z sil opada, mdleje co rano... nie jest to przyjemne i dosc stresujace... Uwazaj na siebie bardzo! Ewusia a jak plamienie? Rozkreca sie czy to tylko plamienie??? bo wiesz to zawsze moze byc po zagniezdzeniu. Moja kolezanka wlasnie tak plamila i to 12 dni po owu i juz ryczala ze nic nie wyszlo, a plamienie ustalo i teraz jest w 8 tyg! Caly czas bardzo za Was trzymam! Lonislawa a o ktorej jutro wyniki??? Cos czuje ze szampany tu beda strzelac!!!

Dorka dzieki za rady - ale cos czuje ze coraz bardziej mi spada bo leki biore juz od zcwartku a poprawy nie widze wrecz jest gorzej. Ciagle bym spala, glowa mnie boli prawie codziennie!! A wizyte mam dopiero 22 lipca!! lonisawa a jak dzis sampoczucie? no wlasnie o ktorej masz te wyniki? ja chyba zjem jakies 2 sniadanko - bo w pracy bylabym juz po 3 :)

Dzialanie lekow podobno zajmuje kolo tyg. Mam nadzieje ze bedziesz ladnie przyswajac, bo inaczej to masakra czlowiek tylko kabinuje. Ja zaraz bede dzwonic do mojej poloznej bo ona ma jakis magiczny koktail - zupelnie naturalny, ktory wlasnie dziala na kobiety, ktore nie przyswajaja zelaza, bo podobno zdarza sie to czesto. wiec jak cos to bede Ci go podawac. To zadna chemia, sama natura wiec nie zaszkodzi. Gagatka a ktory ty juz jestes tydzien? czujesz juz jakies ruchy?

Dorka a oprocz szpinaku, buraczkow i zcerownego miesa gdzie mozna spotkac zeloazo?? ja juz 15 tc mam :) na razie nic nie czuje, to chyba jeszcze za wczesnie mysle ze tak za miesciac najwczesniej.

no to jeszcze chwilka i zaczniesz czuc kopniaczki :D:D Ja pierwszy poczulam w 18tyg i takie bulgotki a od 20-tego to juz regularnie. Powiedzieli mi ze duzo zelaza jest w pietruszcze, brokulach i przeroznych fasolach. bardzo dobre tez sa swierze rybki. No i nie wiem czy wspominali Tobie, ale zeby zelazo sie najlepiej wchlanialo to powinno sie tabl popic szklanka pomaranczowego soku, bo ma duzo wit C, i przez 30 min nic nie jesc. To sa zalecenia od lekarza. Pic jak najmiej kawy, herbaty, poniewaz to utrudnia wchlanianie zelaza.. pisze to wlasnie popijajac slaba kawke :D

Gagatka, Dorka, wyniki jutro przed 15tą. To były dłuuuugi weekend ;-) Plamienia nadal są. Niestey nie wiem jak to długo moze trwać. Troszke się martwie. Przykre te wasze dolegliwości, mam nadzieję, że szybko miną. Ściskam was mocno Ewa, ja bym jeszcze niczego nie przekreślała tymi plamieniami. Jeszcze się wstrzymaj z ocenami. Wklejam Ci tu dwa linki do poczytania nt plamień: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1 ,79331,3835560.html http://polki.pl/rodzina_rodzice_artykul ,10009011.html

Lonislawa ale palmienia sa brazowe i nie przeksztalcaja sie w @??? Jezeli tak to mam nadzieje ze nie ma sie czym martwic a raczej cieszyc ze organizm sie oczyszcza w ten sposob! No to bedzie znow nerwowka jutro! Koniecznie od razu, jak tylko bedziesz mogla, dawaj nam znac! No i czytaj uwaznie rady na nasze dolegliwosci bo mam nadzieje ze niedlugo sama bedziesz takich rad szukala :) absolutnie nie zycze Ci anemii, ale wlasnie bedziesz miala super diete i nie dojdzie do tego w Twoim przypadku :) Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi, bo nie wiem jak to jasno napisac... moj mozg marnie dzis pracuje :(

hmm kawa mowisz i herabat !! ojojoj a o tym soku nikt mi nie mowil i zawsze tabletke jem ze sniadaniem, no ale jutro sporobuje jak Ty mi mowisz :) lonisława :) trzymam mocno kciuki ::) badzcie dobrj mysli :) oby beta jutro wynosila okolo 500 :) a powiedz mi ktory masz dzis dziec cyklu?? no wlasnie to sa uroki ciazy.

Dorka damy rade :) a ja nauczylam sie pokory w ciazy :) hehhe jezlei chodzi o moja dzidzie oczywiscie :) bo maz i wszyscy naokolo maja mnie serdecznie dosc :)

Gagatka wlasnie nie wszystkim o tym soku i przerwie w jedzeniu mowia. Dlatego mi sie przypomnialo. U mnie to juz rytulal, rano jak tylko sie przebudze zelazo, sok i dalej lulu na 30 min :) Lonislawy beta jutro bedzie tak wyskoka ze wiadomo bedzie ze wszystko jest super! Bardzo Ci tego zycze! No i mam nadzieje ze Ewci plamienia tak samo! A jak Zuzka??? nic nie pisze :(

DZiewczyny, ja już zbieram wasze rady do magicznej księgi ;-) dziś mój 15dpt, a cyklu 33, jeśli dobrze wyliczyłam i plamienia od 3 dni raczej z brązowej krwi, taka żywa to zdarzyła się raz, ale to byly raczej nitki, skrzepki Zaraz jak tylko odbiorę wynik, zaraz napiszę. Ale powiem Wam, ze jestem dobrej myśli, chyba już dość smutków i wiatru w oczy. Chyba pora "żniw" dla mnie...;-)

Ja w sumie mam super humorek w ciazy i nie narzekam... czasami tylko placze bez powodu... ale czuje sie calkowicie bezsilna na moj brak sil :( Na szczescie chlopak martwi sie chyba bardziej niz ja i niesamowicie mnie wspiera, musi to robic za cala rodzinke, bo mama daleko a wiadomo ze ona to by wszystko wtedy za mnie robila... Ale juz przyjezdza z 3 tyg :) No Gagatka ciaza juz uczy ze zyje sie nie dla siebie... wszystko teraz juz skupione jest na tej malej istotce, ktora jeszcze sie nie narodzila a juz rzadzi i sprawia problemy! Ale bedzie dobrze!

Dorka a moj maz mnie juz nie rozumie w ciazy pw ciagu 5 minut potrafie sie: nie odzywac, miec zly humor po czym za chwile trajkotam jak najeta :)

Lonislawa czyli nic od 3 dni sie nie rozwinelo pod wzgeldem @! No i super! No i z takim podejsciem to pewnie ze sie udalo!!!! Oj bedziemy swietowac!!! Gagatka, ja na szczescie nie mam atakow zlosci... tylko lez :) Ale wtedy tez sie smieje - jak tak sie patrzy z boku to doslownie jak jakies nienormalne jestesmy :D:D:D Ale co zrobic, to jest nie do powstrzymania!

no wlasnie ja nad tym nie panuje!! a placz tez mi sie zdarza - na filmach, serialach :) na reklamach nie :P

zjadla bym sobie frytki!! Dora kasz jakies zestaw jedzeniowy w ciazy ktory moglabys jesc i jesc??? bo ja mam wlasnie frytki :) i rosolek ale sweizy i z kupnym makaronem ( moja mam robi w domu czasami i to juz nie jest to samo :( )