Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NVmanta

Mam błyszczące czoło , prosze pomóżci

Polecane posty

Gość NVmanta

Jak w temacie mam błyszczące czoło. Generalnie mam tłustą cerę i od niedawna stosuje głęboko oczyszczający żel do tłustej cery nivea visage. I przez jakąś godzine wszysto jest ok tzn. świeci ale mniej. Natomiast później już błyszczy się jak bym je masłem posmarował ... Dodam jeszcze że nie używam żadnego kremu po umyciu twarzy tym żelem. Błagam doradzcie mi coś

Gość hej hej
tez miałam taki problem. jednak muszę Cię ostrzec bo korzystanie z mocno wysuszających, matujących kosmetyków moze miec wpływ odwrotny niz chciałybysmy uzyskac. skora sie przetłuszcza bo jest to reakcją obronna organizmu, czyli ze Twoja skora nie jest wystraczająco nawilzona i wytwarza sebym aby nawilzyc, natłuscic się. proponuję Ci robienie raz na tydzien maseczki nawilzającej, oraz korzystanie z pudrów sypkich matujących. Sypki puder daje efekt w moim przypadku na jakies 3 godziny pozniej muszę przypudrowac sie troszkę tym pudrem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21806 w odcieniu bezbarwnym transparentnym ktory ma za zadanie tyko matowac a nie pozostawiac kolor. Gdyz gdybys przypudrowała swiecącą czesc kolorowym pudrem rozniłaby sie kolorystycznie od reszty twarzy :)

Gość doli i mat
kup sobie husteczki ,na swiecaca cere ,sa takie w małych saszetkach

Gość NVmanta
Próbowałem się własnie kiedyś "natłuścić" i kupiłem nawet jakąś oliwkę dla niemowląt , która później smarowałem czoło. Po paru minutach zcierałem nadmiar oliwki i nawet przez jakieś pare 2-3 godz. było ok , ale póxniej niestety znowu to samo.

Gość hej hej
a i jeszcze polecam ogolnie zel do mycia twarzy "purritin" firmy IWOSTIN. Jest to koszt około 25zł ale naprawde produkt jest warty swojej ceny. Jest to produkt na bazie wody termalnej ktorej zadaniem jest łagodzic podraznienia i nawilzac, jednoczesnie zel ma własciwosci matujące i zwalczające niedoskonałosci. POZDRAWIAM :D

Gość NVmanta
Gdzie takie chusteczki można kupić i czy są dostępne akurat takie na świecącą cerę ?

Gość NVmanta
Wiem wiem takie zielony ;) Poleciła mi go kiedyś moja dermatolog i faktycznie bardzo bylem z niego zadowolony. Sam już nie wiem dlaczego przestałem go używac , a puki co jak pisałem wcześniej obecnie używam tego z nivei.

Gość hej hej
ah ja mysłałam ze jestes Kobietą i poleciłam pudry .. :) sorki

Gość NVmanta
Właśnie czytałem teraz jeszce raz to wszytko i chciałem powiedziec że pudrowanie odpada :) Mam jeszce pytanie odnośnie tych maseczek nawilżających ? Jak je robić , z czego i na jak długo trzeymać ?

Gość hej hej
ja kupuje gotowe z firmy nivea bo są bardzo dobre. robie raz na tydzien np w sobote albo w niedziele. na opakowaniu jest napisane ze zmywac po 10-15 minutach ale ja chodze w niej conajmniej godzinę. pozniej zmyc wodą. z domowych sposobów to podobno mąka ziemniaczana tez dobrze matuje hehe :)

Gość NVmanta
A jeśli chodzi o ta mąke ziemniaczaną to jak to robić ?

Gość QxQ
czyli jak mozna wysuszyc cere . ja slszalam ze tradzik sie rozsiewa jak jest tlusta cera . nawet zaobserwowalam, ze mojue kolezanki maja sucha cere to nie maja tradziku

Gość NVmanta
Sory że tak pytam ale nigdy wcześniej nie robiłem czegoś takiego jak maseczki. I chciałbym się dowiedzieć jeszce o tą z nivei. Gdzie ją można kupic i jak się ja "przyrządza" ?

Gość hej hej
nałozyc troszke na pendzelek i opruszyc twarz :)

Gość NVmanta
Sory że tak wypytuje , ale nigdy wcześniej nie robiłem czegoś takeigo jak maseczka. I chcaiłbym sie dowiedziec gdzie ją można kupic i jak się ja "przyrządza"/stosuje . (chodzi mi o ta gotową z nivei) ?

to jest gotowa maseczka nivea jest w saszetkach jednorazowych - otwierasz i nakladasz na twarz (grubiej niz krem), pozniej splukujesz i tyle ja tez mialam ten sam problem - az znalazlam krem idealnie matujacvy na caly dzien (trudno w to uwierzyc bo inne matowly mnie na max 2 godziny) to http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://photos03.istore.pl/6398/photos/big/284650.jpg&imgrefurl=http://dolinakremowa.pl/pl,product,312410,dax,cosmetics,perfecta,no,problem,antytrdzikowy,krem,matujcy,redukujcy,blizny,i,przebarwienia,skory,50,ml,dx41098.html&usg=__opSUCR05xdsJCiAIS1JXklCtvHs=&h=350&w=350&sz=55&hl=pl&start=1&tbnid=dlKUAx9ePdHB3M:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dperfecta%2Bmatuj%25C4%2585%25E2%2598%25BAcy%2Bz%2Bgruszk%25C4%2585%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DG kosztuje okolo 11 zl i jest w kazdym wiekszym sklepie z kosmetykami - do tego tez sa zele myjace i maseczka el te akurat nie roznia sie duzo od pozostalych na rynku - za to krem rewelacja juz namowilam kilka osob na niego i tez sa zadowolone

Gość hej hej
kosztuje około 5zł. opakowanie podzielone jest na dwie czesci. jedna taka czesc wystarcza mi na dwa razy :P

Gość hej hej
co to za link :O :D

Gość NVmanta
Do Madz czy ten krem po nałożeniu jest "ciężki" ? Nie wiem jak to inaczej określić , ale ja nigdy nie nosiłem żadnych kremów na twarzy i prawdopodobnie będe się z tym głupio czuł. Dzieki wam za wszystkie odpowiedzi :)

Garnier ma serie kosmetykow "na niedoskonalosci". krem do twarzy- nawilzajacy, 3w1- maeczka, peeling, i zel (matuje, zwalcza przebarwienia, sciera naskorek) i tonik. Powiem tak. Skore trzeba nawilzac odpowiednim kreme, trzeba trafic na ten odpowiedni dla nas. Nie jest latwo, sama dlugo szukalam aby byl taki ze jak wieczorem posmaruje to rano nie obudze sie z dyfami ;) Ponaddto jak zmywacie makijaz to pierw mleczkiem, oczy, cala twarz, pare razy, pozniej tonikiem jest bardzo potrzebny poniewaz zmywa to co mleczko nie dalo rady. Pozniej zel, czy tam peeling. A nastpnie TRZEBA posmarowac twarz kremem, dekolt tez bo tez sie starzeje ;) i wymaga takiej samej pielegnacji co twarz ;) Nie robcie tak, ze peelingujecie twarz i nie kremujecie jej bo myslicie, ze wtedy nie bedzie sie ptrzetluszczac ;) To jest najgorszy blad z mozliwych (przyznaje tez tak robilam). Uzywajcie wszystkich kosmetykow gdzie pisze - matujacy !! Jesli chodzi o puder- fluid. Dreammatt mus z Meybelin (pewnie zle napisalam firme :P) jest rewelacyjny. Bo nie jest tlusty, tak jakby sypki puder, a kryje rewelacyjnie, skora po nim jest matowa. Raz w tygodniu pasuje zrobic sobie maseczke gleboko- oczyszczajaca do cery miesznaje- tlustej w zaeznosci jaka kto ma. Latwo mozna sprawdzic jaka jest cera. Wystraczy gdy rano sie wstanie popatrzec w dobrym swietle (dziennym) na twarz i zobaczyc gdzie sie skora swieci. tam gdzie sie swieci jest tlusta- lojotokowa. Tam trzeba uzuwac kosmtykow to cery tlustej badz mieszanej. Bo tam gdzie sie nie swieci jest skora normlana, stad mieszana. Nie wysuszajcie zbytnio skory, bo pozniej bedzie sie luszczyc i to jest efekt tego ze sie nie kremuje. Jesli na maseczce napise jest trzymac 10-15 minut to TYLKO TYLE ja trzeba trzymac. Ktos siedzial nad tym i sparwdzal i tego trzeba sie trzymac. Pozniewaz mozna skorze zaszkodzic a nie pomoc. Dobra bo sie rozpisalam :P To nie sa informacje wymyslone- ucze sie w studium kosmetycznym. Wiec jak cos pytac, moze bede umiala odpowiedziec ;)

Garnier ma serie kosmetykow "na niedoskonalosci". krem do twarzy- nawilzajacy, 3w1- maeczka, peeling, i zel (matuje, zwalcza przebarwienia, sciera naskorek) i tonik. Powiem tak. Skore trzeba nawilzac odpowiednim kreme, trzeba trafic na ten odpowiedni dla nas. Nie jest latwo, sama dlugo szukalam aby byl taki ze jak wieczorem posmaruje to rano nie obudze sie z dyfami ;) Ponaddto jak zmywacie makijaz to pierw mleczkiem, oczy, cala twarz, pare razy, pozniej tonikiem jest bardzo potrzebny poniewaz zmywa to co mleczko nie dalo rady. Pozniej zel, czy tam peeling. A nastpnie TRZEBA posmarowac twarz kremem, dekolt tez bo tez sie starzeje ;) i wymaga takiej samej pielegnacji co twarz ;) Nie robcie tak, ze peelingujecie twarz i nie kremujecie jej bo myslicie, ze wtedy nie bedzie sie ptrzetluszczac ;) To jest najgorszy blad z mozliwych (przyznaje tez tak robilam). Uzywajcie wszystkich kosmetykow gdzie pisze - matujacy !! Jesli chodzi o puder- fluid. Dreammatt mus z Meybelin (pewnie zle napisalam firme :P) jest rewelacyjny. Bo nie jest tlusty, tak jakby sypki puder, a kryje rewelacyjnie, skora po nim jest matowa. Raz w tygodniu pasuje zrobic sobie maseczke gleboko- oczyszczajaca do cery miesznaje- tlustej w zaeznosci jaka kto ma. Latwo mozna sprawdzic jaka jest cera. Wystraczy gdy rano sie wstanie popatrzec w dobrym swietle (dziennym) na twarz i zobaczyc gdzie sie skora swieci. tam gdzie sie swieci jest tlusta- lojotokowa. Tam trzeba uzuwac kosmtykow to cery tlustej badz mieszanej. Bo tam gdzie sie nie swieci jest skora normlana, stad mieszana. Nie wysuszajcie zbytnio skory, bo pozniej bedzie sie luszczyc i to jest efekt tego ze sie nie kremuje. Jesli na maseczce napise jest trzymac 10-15 minut to TYLKO TYLE ja trzeba trzymac. Ktos siedzial nad tym i sparwdzal i tego trzeba sie trzymac. Pozniewaz mozna skorze zaszkodzic a nie pomoc. Dobra bo sie rozpisalam :P To nie sa informacje wymyslone- ucze sie w studium kosmetycznym. Wiec jak cos pytac, moze bede umiala odpowiedziec ;)

O cholera sorki za 3 posty te same, ale forum mi sie zwiesilo i myslalam ze nie wyslalo mojego posta

Gość NVmanta
Dzieki wielkie Mikla za ten referat i skorzystam i zapytam jeszce o coś. Tak jak wcześniej pisałem używam głeboko oczyszczającego żelu do cery tłustej z nivei (używam go tylko rano). I chodzi mi o to że od razu po umyciu nim twarzy w lustrze widze że moje czoło (tylko one) błyszczy. Dlaczego pomimo tego że czuje że jest czyste , lekko napięte i "nie tłuste" ono świeci ? Prosze o odpowiedz

Szczerze pojecia nie mam dlaczego nadal sie swieci. A moze ten zel nie sluzy Ci dobrze ?? Wiesz to, ze czujesz ze masz oczyszczona twarz to nic. Sprobuj wyprobowac jakis inny. Aha wlasnie bo Ty uzywasz zelu, mi np. zel sam w sobie nie sluzy zbytnio :/ Sproboj kurde nie wiem dokladnie jak sie to zwie, widzialam reklame w TV. W kazdym badz razie firma GARNIER wypuscila dla mezczyzn cos takiego samego jak GARNIER na niedoskonalosci. Moze juz w drogeriach pokazalo sie to. Sluchaj a jak nie to kup sobie Garniera tego 3w1 - maseczka, zel + peeling. Jest fajny bo peelingujesz twarz i mzoesz zostawic to az do wyschniecia, robi sie z tego maseczka ktora matuje skore,a przy okazji jak zmywasz to dziala jak zel ;)

Tak sobie jeszcze pomyslalam apropo tego blyszczenia. Ze ten zel moze nie ma wlasciowosci matujacej dlatego sie blyszczy. On moze dobrze oczyszczaj skore ale nie matuje.

Gość NVmanta
Właśnie na tubce pisze że doskonale matuje i oczyszcza skóre :)

Gość NVmanta
Zastanawiam się teraz na tym 3 w 1 z garniera , ale na samą myśl że znowu wyrzuce pieniądze w błoto (tak jak w przypadku tego z nivei) to mnie cholera bierze ... Nie wiem może ktoś z podobnym problemem co ja uzywał go ?

Zanim ja dotarlam do takich kosmetykow, ktore w koncu mi sluzyly a nie szkodzily to wydalam w cholere kasy ;) Mam nadzieje, ze i Ty w koncu trafisz na dobry kosmetyk do Twojej skory ;)