Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanamama32

co moge zrobic z dzieckiem z zespolem Downa?

Polecane posty

Gość przegląd robiłam
zalamanamamo - nie bede ci pisac ze wszytsko bedzie dobrze i swiat jest uprzejmy nie ma sie oszukiwac wiekszosc z tego forum w tej sytuacji jak ty postapila by inczej niz pisze, przepraszam ciebie jezeli moje slowa cie rania ale zawsze jestem szczcera to moje motto!

Gość i czemu dowiedzialas sie w 29t
tym tyg ciazy? nie chodzials do lekarza?

Gość salllly
ale potepiac ciebie tez nie bede za to moze zeby to dziecko bylo przez ciebie wyczekane to mowilabys moze inaczej. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania ja osobiscie nie zostawilabym wlasnego dziecka, prawda jest to ze rodza sie dzieci z o wiele gorszymi chorobami :(

Gość mowisz autorko
ze kiedy widzialas taka osobe z zd na ulicy to czulas wstret i litosc??? to teraz wiadomo czemu akurat twoje dziecko zachorowalo....

Gość a w ogole temat -co moge zrobi
c z dzieckiem z zd? moze kuzwa do kosza wyrzucisz?

Gość albo do beczki po kapuscie

Gość autorka nazwała to dzieciatko
"czyms" porazka mi sie serce kraje jak to czytam a to sie pyta co zrobic?

Gość przegląd robiłam
co innego urodzić zdrowe dziecko a co innego zd

Gość zdrowe moze powazniej zachorow

Gość tokio Ice
Skoro mowi o dziecku "to", to wszystkiego mozna sie spodziewac.

Gość wujek z ciocia oddali swojego
syna z mongolizmem do zakladu. Ty tez tak przeciez mozesz zrobic.

Gość zalamanamama32
do przeglad robilam,bo dobrze sie siedzi w fotelu,przed kompem,jak zdrowy dzidzius spi w lozeczku i poucza,badz tez jadem i wyzwiskami obrzuca.Ja jeszcze ciagle mam cien nadzieji,ale jesli diagnoza stanie sie faktem,to zostawie go w szpitalu.Moj facet wogole sie nie chce wypowiadac,nie przyjmuje tego do wiadomosci,tak jakby ciazy wogole nie bylo

Gość biedne dziecko ze akurat na
taka zimna i nieczula matke musialo trafic. a ty przeglad robilam zawzyj juz gebe po pierdolisz jak potrzaskana

Gość salllly
przeglad robilam: na ciebie to juz wogole szkoda slow

Gość przegląd robiłam
Gość tokio Ice
Kuzwa, ja rozumiem, ze mozna byc zalamanym; choroba dziecka potrafi podlamac. ale sposob wyrazania sie, sposob w jaki traktuje ludzi chorych, jest dla mnie nie do przyjecia. Tym bardziej, ze jest osoba dorosla i mama. O smarkulach typu "robilam przeglad" , nie chce mi sie wypowiadac.

Gość wygladaja a co z miłoscia
do tych dzieci?????

Gość salllly
Jak mozna mowic ze sie brzydzi chorej osoby?? Wiadomo nie jest lekko z takim dzieckiem ale kto powiedzial ze w zyciu bedzie lekko, Dla mnie osoby z zd sa kochajace i przesympatyczne.

Gość chyba kuzwa wiemy
jak takie dzieci wygladaja tłuku

Gość zalamanamama32
do tokio ice,bo tak wlasnie czuje,a ze nie bawie sie w dyplomatyczne dobrze brzmiace opisy to inna sprawa,i gwarantuje ci ze taki jest wlasnie odbior ludzi z zd,wzbudzaja niesmak,obrzydzenie i litosc

Gość a w jakim celu
a w jakim celu te zdjecia,bo nie rozumiem:/kazdy wie jak wyglada czlowiek z zd.a pisanie,ze jak odda dziecko do domu dziecka do adopcji i ze na pewno znajdzie dobry dom.ktora z Was wzielaby dziecko z domu dziecka z zd???latwo pisac!kazda jest zadowolona,ze ma ladna kruszynke i kiedy chodzi z nia po parku wszyscy sie zachwycaja.z niepelnosprawnym dzieckiem tak nie jest.kazdy sie oglada albo udaje,ze nie widzi,wiec nie piszcie tolerancyjnych bzdur!!!

Gość salllly
zdjecia sa piekne :)

Gość dzieci nie sa do chwalenia sie
nimi tylko do kochania. zdrowe czy chore jednakowo zasluguje na milosc.

Gość salllly
tak sa piekne bo ja takimi dziecmi sie nie brzydze

moja koleżanka ma takiego synka 3 latka tańczy spiewa, ukochany maluch, stopien kalectwa u dzieci jest różny trzymaj sie będzie ok i kochaj to dziecko , to że ci je zesłano nie wzięło sie z niczego to jest po cos.

Gość Do oligofrenopedagoga
To co napisałaś jest bardzo "pozytywną" wizją tego co czeka tą kobietę. Zaskakuje mnie to, że twierdzisz, iż "mogło być gorzej na przykład..." dzieci z Zespołem mają wiele sprzężonych wad, sama osobiście znam dziecko, które miało już cztery operacje oczu, do tego wadę serca i nerek, na razie ma tylko 3 latka, a jej rodzice są lekarzami. Jestem w szoku, że wcześniej na USG nie zauważył lekarz fałdu skóry na karczku dziecka...to pierwszy znak, że jest coś z dzidzią nie tak...ale to PL właśnie, badań prenatalnych nikt nikomu nie zaleca, nawet jak są wskazania. Jeżleli pracujesz rzeczywiście ze specjalnymi dziećmi, to powinnaś wiedzieć z czym na co dzień borykają się ich rodzice, a piszesz tu o "samorealizacji" i "pracy zawodowej". Może najpierw napisz o hipotonii mięśni u tych dzieci i z czym sie to wiąże. Trzymałaś albo karmiłaś kiedyś noworodka z Zespołem Downa?? Czy wiesz, że to nie jest tak samo? Nic już nigdy nie jest tak samo. Mio-mio

Gość salllly
tym niektore osoby sie roznia, jedni chca miec dziecko do kochania a inni do chwalenia sie chyba... a jak brzydkie to poszedl won.