Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jestem dziwna

Dla każdego domownika osobny recznik i dodatkowo ręcznik do wycierania rąk.

Polecane posty

Gość poza tym nie kazdy myje
rece mydlem a jedynie je plucze!! Tak, tak niestety Polacy to brudasy ale nikt sie do tego nie przyzna :P :O

Gość a mi małaaa
mi mała jak królowa marysieńka, nie myje się tygodniami, bo jej partner jak wraca z wyprawy lubi swojskie zapaszki :) no to posciel zmienia czesto :)

Gość koziołka
A ja mam osobny ręcznik do ciała, włosów i pod stopy. Do wycierania rąk wisi oczywiście dodatkowy ręcznik. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś miał wycierać ręce (lub cokolwiek innego) w mój ręcznik w związku z tym moich ręczników nigdy nie zostawiam w łazience. Wieszam do wyschnięcia na balkonie lub suszarce jeśli pogoda jest niesprzyjająca, a potem składam. I na wieczór sobie wyciągam.

Gość to ja też jestem dziwna
a u mnie każdy ma swoją gąbkę i ja myślałam, że to norma w każdym domu.

Gość BALBIBNA
ja piore reczniki jasne z jasna bielizna a ciemne z ciemna Na 60 stopni w persilu i wszystko gra

Gość koziołka
Mam osobne ręczniki miało być: jeden do ciała, jeden do włosów i jeden pod stopy. Kładę go pod wanną żeby nie stawać gołą stopą na podłogę.

Gość czy jestem dziwna
"jesteście takie czyste, więc w takim razie każdy powinien mieć swoją gąbkę, bo to jest siedlisko bakterii a nie ręcznik! " u mnie każdy ma swoją gąbkę, to oczywiste Ale zwracam uwagę, że temat założyłam po to, by zwrócić uwagę na potrzebę wywieszania osobnego ręcznika do rąk przy umywalce dla gości, żeby biedny gość nie musiał się wycierać w cudzy ręcznik do kąpieli :-O O gąbkach załóżcie sobie osobny temat :-P

Gość ta co to na emigracjiii
mi mała, a jakim leniem trzeba byc zeby całe dnie na kaffe siedziec :) kiedy ty zmieniasz te posciele, jak ty non stop stukasz i stukasz a wietrzysz dom czasami???? :)

Gość bardzo jestem ciekawa
ile z tych dam, co tak non stop zmieniaja ręczniki, myje zęby po każdym posiłku... resztki jedzenia rozkładają się, a bakterie mnożą się w waszych jamach gębowych... No ale co tam czyste zęby, ważniejsze jest zmienianie ciągle ręczników. ;|

Gość a u mnie w domu
hmmm zastanawia mnie jeden fakt i nie wiem czy nie założyć o tym osobnego tematu: jak wycieracie niemowlę po kąpieli, to czy wycieracie mu osobnym ręcznikiem buzię, osobnym pupę, osobnym stopy, a osobnym resztę ciała ??? wszak higiena niemowlęcia jest najważniejsza... proszę o opinie

Gość medusa*
ja mam swoja gabke a maz z synem swoja-meska Wiem,ze ja myja Zreszta co miesiac kupuje nowe gabki

A czy cialo ludzkie jest ze szkla? myslisz ze jak woda umyjesz to jest sterylne? Co do gabk u nas kazdy ma swoja. Mam 4 wiklinowe kosze i kazdy ma tam swoje przybory toaletowe gabki szczotki pumeksy itp. Jak przyjezdzaja do nas goscie daje im czyste reczniki i nowe nieuzywane gabki . dla mnie to normalne.

Gość augustynka pani ninka
i pościeli :) mi mała, umyj zęby bo od jadu ci się zażółciły :)

Gość wiele osob ma rozne skorne
choroby. ide do takiej kolezanki zalozmy, ktora ma duzy tradzik i mam wytrzec twarz i rece w jej recznik kapielowy no sorry ale bez przesady. i nie chodzi mi tylko o tradzik ale np o luszczyce i wiele innych o ktorych nie mamy pojecia :O

Gość medusa*
nie mam recznika dla gosci,nie mam czasu ani sily na to Trudno,goscie jakos nie narzekaja..

Gość czy jestem dziwna
"tak jestes dziwna a ty słyszałas o czyms takim jak peeling? A o peelingach do złuszczania martwego naskórka się nie słyszało? Co, nie stać was? " Taaa, i robisz peeling przy KAŻDYM MYCIU, i to peeling całego ciała... juz w to wierzę, zwłaszcza jak ci się nie chce mieć osobnego ręcznika dla gościa i każdego domownika... taaa Już tylko lekko napomknę, że peeling nie zdziera całej skóry i zawsze komórki się od tarcia ręcznikiem będą odrywać na nim poozstawać, ale to drobiazg :-P

Gość tak czytam i myślę
tak sie zastanawiam.... czy wy do domu zapraszacie jakichs przygodnych ludzi z ulicy?? :) czy wasz dom to poczekajka na dworcu kolejowym :) no ile juz z was napisała ze wiele osob ma choroby różne, ze swiata cos przynoszą :) nie wiem, tabuny się przewalają czy siię z flejtuchami przyjaźnicie ?? :) osobny recznik do rąk jest normą tak mi się wydaje, no ale już nie przesadzajmy z tymi opisami co to różni ludzie :)

Gość A o sztućce i
szkalnki, kubki,.. też tak dbacie? Wycieracie każdy osobną ścierką? Wszak mają one kontakt ze śliną, językiem na którym jest mnóstwo bakterii, z zębami...

Gość a4tech
a ty autorko analizujesz pod mikroskopem zawartosc swojego recznika?? :) chyba serio masz sporo czasu:)

Gość czy jestem dziwna
"nie mam recznika dla gosci,nie mam czasu ani sily na to Trudno,goscie jakos nie narzekaja" może masz dobrze wychowanych gości? co ci mają powiedzieć? cierpią w milczeniu a czasem w desperacji założą temat na kafeterii :-P ---------------------------------------------------------------------------- Widzę, że parę dziewuszek się dowiedziało, że są brudasami, bo nie dają gościom czystego ręcznika do rąk i się zdenerwowały :-D To, dobrze, może następnym razem gość będzie miał się w co wytrzeć jak cię odwiedzi.

Gość to ja też jestem dziwna
no cóż coraz bardziej utwierdzacie mnie w przekonaniu, że za mną to jednak coś nie tak, bo ja myję zęby po każdym posiłku - zostało mi to z czasów jak nosiłam aparat i zawsze w torbie mam szczoteczkę do zębów taką podróżną w plastikowym futerale i małą tubkę pasty, taką jakby próbkę. A i szczoteczkę też zmieniam ok raz na miesiąc i tą domową i tą w torbie.

Gość do mi małej
mi mała ty masz wieczną przerwe jak to nazywasz na lunch :) a swoją drogą jest polskie słowo obiad :) przerwe to mają osoby pracujące a nie lesery :) swoją drogą dzis kim jestes??? pracownicą sanepidu?? :)

Gość grzebaczkoo
uwazam ze jednak najwiekszym brudasem jest autorka, jako jedyna przyznała się do grzebania w gównie :) i nie pomogą tutaj dziesiątki ręczników czy czeste zmiany poscieli :):):):):):)

Gość do mi małej
a na czarno pisac nikt nie musi :) zresztą osoby ktore jak to nazywasz, cię nienawidzą, wcale nie sa brudasami, tylko znaja cię troszeczke :) i stały argument mi małej - gadajcie ja mam z was ubaw :) ty jestes jednym wielkim ubawem kafeterii :)

Gość do tej nade mna
ty to jednak glupia baba jestes :O uczepisz sie jednego zdania i bedziesz drazyc do nieskonczonosci! jak nie masz innych argumentow to poprostu sie nie udzielaj i tyle! bo kompromitujesz sie i to bardzo :O

Gość to bylo do grzebaczko

Gość czy jestem dziwna
"to ja też jestem dziwna no cóż coraz bardziej utwierdzacie mnie w przekonaniu, że za mną to jednak coś nie tak, bo ja myję zęby po każdym posiłku" dziwne łączmy się 🖐️ :-D Zawsze zastanawiałam się dlaczego ludzie mnie tak wypytuje co robię, że mam takie białe zęby. Myslałam, że oni takich nie maja bo taka genetyka... Odpowiadam zawsze nic nie robie tylko myję i oni sie dziwią. Ja jeszcze tak mam, że jak nocuję czasem u jednej koleżanki to zabieram swój ręcznik (z domu) do pokoju w którym spię, bo kiedyś przyłapałam jej domownika, że się nim wytarł :-O

Gość ale śmieszna kobitka
mi mała, dawaj nam tu foto jamy ustnej i zaswiadczenie na obecnosc pasożytów :)inaczej nie uwierzymy a swoja drogą ty już nie polka jak rozumiem ? :):):): teraz bedzies pisac u nas za granicą :) echh :)

Gość grzebaczkoooo
do tej nade mna ----- a ty wiesz co to zart?? zresztą ja sie nie uczepiłam, pierwzy raz o tym wspomniałam, ten topic jest tak absurdalny ze nic sensownego napisac sie nei da :)

Gość augustynkaaa
taaa w knajpie siedzisz :):): no no ale masz fantazje :) ty nie wychodzisz z tej knajpy niestety nigdy :):):) chyba ze tak nazywasz swój dom :)