Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asedereka

wesele sukienka z dekoldem i wielkie pryszcz na samym środku dekoldu. Co zrobić?

Polecane posty

Gość asedereka

jutro id na wesele, mam sukienke z dekoldem i wczoraj wyskoczyl mi pryszcz duży i bolący. Czy jest jakas masc cos, co mogloby go zlikwidowac do jutra, lub chociaz zmniejszyc?

Gość alinkas
przypudruj

Gość prosta rada
jeśli masz rumianek albo szałwię do zaparzania, zrób mocny napar w pół szkanki wody, koniecznie nakryj to talerzykiem by mocno naciągnął po przestudzeniu namocz watę albo płatek kosmetyczny i przłóż do kroski, dobrze by okład bym mocno ciepły ciepło i zioła powinny rozpulchnić skórę i pryszcz powinien "dojrzeć" zebrać się i dać łatwo usnunąć powtarzaj te okłady kilka razy dziennie, okład musi być na skórze przynajmniej 20 minu (więc z musu pozycja leżąca) jeśli uda Ci się usunąć pryszczyk, zdezynfekuj potem skórę spirytusem salicylowym albo tonikiem na bazie alkoholu jelsi okłady nic nie dadzą możesz na noc zakleić pryszczyka plastrem z maścią propolisową, tez powinno zdezynfekować gada, rozpulchnić i oczyścić skórę

Gość djksagh sa
Maśc cynkowa ;] Na mnie działa już po jednym dniu. Przede wszystkim znika zaczerwienienie. Do nabycia w aptece ;]

Gość mamusssska
ja stosuję taką mało znaną metodę biorę tabletkę aspiryny, rozgniatam ją łyżeczką, leję dosłownie 2-3 krople wody, by z tego proszku zrobiła się taka ciapka (nie można zbyt wiele wody, bo się tabletka rozpuści) taką ciapkę nakładam na pryszcza i zaklejam plasterkiem,bo nie odpadało, gdy wyschnie. 2-3 razy w ciągu dnia i pryszcza nie ma..; ) apiryna ma działanie przeciwzapalne, a pryszcz to nic innego jak stan zapalny skóry.. druga metoda- zawsze skutkuje- tribiotic w aptece. tylko tym co 1-2 godziny smarujesz aż do samego wesela- mi schodzi nawet nagorszy syf, bo to maść z antybiotykiem. pozdro;)

Gość mamusssska
ps tribitic jest za ok. 1,5zł za saszetkę w każdej aptece w jakiej byłam.