Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evi_

mamy przedszkolakow,jak minal 1 dzien?

Polecane posty

Gość i jak dzis minał dzien

Gość jak minął dzien jak minął dzie
n dzisiejszy

witam oj chyba sie troszke wylamie bo moja 2,5 letnia corcia poszla dzisiaj pierwszy raz do przedszkola!!!! tez miala mowione juz spory czas ze pojdzie bedzie sie bawila z dzicmi jadla sniadanko i obiadek i bedzie sie uczyla wierszykow itp a jak sie dzisiaj obudzila to od razu powiedziala ze nie chce isc do przedszkola no ale gadka szmatka i wyszlysmy....bylo ok ale jak w sali puscilam jej raczke i kucnela do niej pani to zaczela plakac (czytajcie - wyc) :- ( no a ja co ? wyszlam i dopiero sie zdenerwowalam bo zal mi sie jej zrobilo...dreczyly mnie mysli typu a moze powinnam jeszcze poczekac rok z puszczeniem jej do przedszkola....hmmm ale nie nie !!! bede twarda... :(

Gość o nie nie nie
Doroteczko, najważniejsze - MUSISZ BYĆ KONSEKWENTNA, jak dziecko zobaczy że mama sie zastanawia, sama nie wie, waha się, to tylko jej zaszkodzisz. Dziecko musi widzieć że tak ma być, że jest taki a nie inny schemat dnia, ze mama zawsze wróci, ze jest tam nie tak zle. Musi widzieć że mama jest pewna tego co robi i że tak jest dobrze. Zreszta to w ogóle kluczowe w wychowaniu. Przyzwyczai sie a Ty nie wymiękaj, bo wszystko zepsujesz. Wiele dzieci placze i potem przestaje, podobno problem jest dopiero jak po dwóch miesiacach to samo, to wtedy trzeba sie zastanowić. Trzymam za was kciuki!

hej o nie nie nie - dzieki za odpowiedz... odebralam corcie o 13 czyli 4 godziny byla....dlugo po moim wyjsciu nie plakala (tak mowila pani hihi ... ladnie zjadla obiadek..byli na placu zabaw przy przedszkolu... jak mnie zobaczyla to sie poplakala i sie przytulila..... raz mowi ze pojdzie jutro a raz ze nie heheheh no zobaczymy jutro....ale jestem z niej dumna!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mamatrzylatka333
my od piątku nie chodzimy do przedszkola, w pi ątek woda z nosa, sobota katar i tak do dzis zostało- juz chyba koncówka ale z katarem nie zaprowadzam , ciekawe jak bedzie po przerwie

Moja ma nadal przerwe z przedszkolem, w poniedzialek idzie, teraz jest po antybiotyku i chodzimy na krótkie spacerki co by doszla do siebie. Wscieklam sie niesamowicie jak zaplacilam za przedszkole... wyludzili ode mnie pieniadze za rytmike 22zł, mowiac ze to obowiazkowe, kurcze kobiety która ma to prowadzic na oczy nie widzialam a juz kase bierze, przez pierwszy tydzien ja córka chodzila do przedszkola nie bylo zadnych zajec dodatkowych, teraz 2 tygodnie przerwy, wiec w ostatnim tygodniu załapie sie na góra 2 zajecia z rytmiki a mam placic calosc:/ Poza tym na zebraniu bylo mowione ze to nie jest obowiazkowe, tyle rtylko ze wiadomo ze kazdy na to zapisze, a teraz slysze ze obowiazkowe, co mnie wkurzylo, bo na zywca oszukuja ludzi. Wychodzac z przedszkola widzialam jak dzieci siedza na dywaniku w salce gimnastycznej, baba jakas pogrywa na pianinie, cos pod nosem spiewa, a co drugie dzieco w nosie dłubie z nudow, cos czuje ze przejde sie kilka razy sprawdzic jak te zajecia za które placimy wygladaja.

Witajcie, My już też po chorobie, w czwartek i piatek została w domu bo była trochę przeziębiona ale już jest ok, od poniedziałku chodzi. Nie wiem jednak jak długo, bo wczoraj na zebraniu Pani powiedziała, że dużo rodziców przyprowadza chore dzieci :( NO i w poniedziałek i wtorek zotała chętnie, dziś znów sie rozpłakała.... A poza tym bardzo fajnie, umie juz piosenki , wierszyki, przepytuje mnie nawet :) Mówi co jadła, że byli na spacerku, czy spała, czy sobie siedziała, z kim się bawiła itd :) Pani mówi, że bardzo fajne dzieci, uwielbiają myć, ząbki, rączki, ładnie się bawią w kółeczku, śpią Religie maja w każde poniedziałki po pół godziny U nas nie zdzierali na żadną rytmikę ... wymyślili angielski dla chętnych ... ale gdzie trzyletnie dziecko na angielski. Myśle ze za rok ją zapiszę, a teraz niech sie poprawnie po polsku nauczy mówić :) Pozdrawiam

A u nas zabków nie myja co mnie dziwi, bo dzieci powinny myc po kazdym posilku, albo niech chociaz po tym sniadanku umyja, ale panie twierdza ze 3 lati polykaja paste, no cóz, moja w domu tez polyka i nie robie afery bo to pasta dla dzieci. Taka nagonka na higiene jamy ustnej od najmlodszych a panstwowe przedszkola nie wszystkie sie do tego stosuja... U nas tez jest angielski, oprocz tego taniec i pilka nozna, a jeszcze w starszych grupach teatr, tyle ze apelowali na zebraniu aby najmodszych jeszcze nei zapisywac.

Zobaczymy w poniedziale ja ta moja sobie poradzi, caly czas pamieta o przedszkolu i oby nadal nei bylo problemów po tej przerwie. Pozdrawiam

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4220698&start=90 Podobny temat - poczytajcie sobie a zobaczycie co czeka wasze pociechy trochę później. Jak niektóre mamy traktują swoje dzieci i czym jest dla nich przedszkole. To czy dziecko ma rytmikę i religię nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że spokojnie mogą pracować a to, że dziecko poszło chore do przedszkola to pikuś. Życzę miłej lektury.

a wiem wiem... tez trafilam na ten temat, poczytalam i rece opadaja, no ale coz w tym temacie chyba zawsze beda jakies nieporozumienia...