Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szajka91

Dziewczyny z brzuchami w szkołach! Co to się dzieje...

Polecane posty

Gość kukat
LaDy_nO.vA TO NA CO TY CZEKASZ ZEBY CIE WYNIESLI NA OLTARZE I SWIETA OGLOSILI ??? :D SEX TO ZDROWIE POKI MAMA SIE NIE DOWIE

LaDy_nO.vA Seks nie musi oznaczać ciazy. Chyba, ze pochodzisz z rodziny, ktora antykoncepcji nie uznaje.

Gość prawda jest bolesna
A w wieku 16 lat to nie wiem, kiedy kobiety rodziły, chyba w XII wieku, kiedy większość umierała przed 25 urodzinami :D A na wsiach jeszcze niedawno 18-latki dzieci rodziły, ale nie jako panny, tylko mężatki. A za wczesnym zamążpójściem przemawiała bieda, żeby się córki z domu pozbyć, bo pożytku z dziewczyny i tak na gospodarstwie nie ma i będzie jedna gęba mniej do wykarmienia. Wcale nie brało się to z oświecenia, ale z ciemnoty i biedy.

Gość bfg bvd fg
Nie znacie się. Jeszcze kilkanaście lat temu za nieślubny brzuch ze szkoły wyrzucali. 0 - to bylo bardzo inteligentne ... pozbwaiac prawa do wiedzy osoby ciezarne jakby byly tredowate :O cale szczescie ze czasy ciemnoty i zacofania sa juz za nami, takie pojedyncze przyadki frustracji to cale szczescie tylko wyjatek

Gość dscsdc
A jak może być inaczej skoro teraz dziewczynki w liceum wyglądają często jak prostytutki! wcześnie się zadają z facetami i takie efekty.

Gość opor na wiedze i myslenie boli
no ale rodzily w wieku 16 lat i bylo to normla spoleczna, moze i podyktowane wieksza smiertelnoscia ale niezaprzeczxalnym faktem jest ze tak bylo, wiec de fakto kazdy z nas pchodzi z takiej patologii.. chyba ze ciebie znaleziono w kapuscie to mozesz z pelnym przekonaniem powiedziec, ze w twojej rodzinie nigdy sie taka patologia nie zdarzyla

Gość prawda jest bolesna
bfg bvd fg Ależ ty postępowa i oświecona jesteś!

Gość LaDy_nO.vA
kukat :) - seks to zdrowie masz pewnie rację, ale ja jeszcze poczekam dzięki za radę ;]] biczajka - antykoncepcja poniekąt może zawieść. Myślę o konsekwencji. Mój chłopak jest nieodpowiedzialny jak na swoj wiek i pewnie nawet źle gumkę by założył :P Seksu doznam jak będę pewna na 100 % .... Po drugie nasuwa mi się taka myśl...jeżeli mój facet nie jest tym na całe życie to nie chcę żeby mój przyszły mąż wiedział że się puszczałam przed ślubem. W 'drodze do nieba' jest taka modlitwa o dobrego męża :P i tam pisze coś w stylu "i abym nie musiała się wstydzić swojej przeszłości przed dziećmi i mężem' i tego sie trzymam :)

Gość prawda jest bolesna
Czasy się zmieniają. Nie można uznawać, ze skoro 100 lat temu 18-latka w ciąży to było coś normalnego, to teraz też ma być. I niestety, nie jest. Rządy wielu krajów europejskich rozpoznają problem nastoletnich matek jako poważny problem społeczny. W Polsce jest tak samo. Tylko społeczeństwo w naszym kraju udaje, że ciąża w wieku 16 lat to powód do radości i dumy.

W kazdym razie ja nigdy nie pojme, z czego taka gowniara , co nie ma NIC , ani zadnej madrosci zyciowej ani stabilizacji finansowej moze sie cieszyc z ciazy... rozumiem, stalo się - urodzi i wychowa. Ale nie , zeby skakac z radosci... albo usuwac, bo to juz dla mnie trzeba byc potworem. Fakt- ile ludzi tyle pogladow, jedna moze myslec , ze dziecko w wieku 18 lat to super sprawa , no ale... zobaczymy co to dziecko jej kiedys powie, jak jej podziekuje za dziecinstwo przy boku "doroslego" dziecka...

Gość Seleukos
LaDy_nO.vA - respect , chyle czoła przed Tobą - bardzo dojrzałe i zdrowe podejście (mam nadzieję że Twój chłopak jest równie wartościowy jak Ty)

Gość LaDy_nO.vA
Seleukos :) dziuękuję :* Pozdrawiam ;***

Gość nudne prowokacje są gorsze niz
oj nie wyczuwacie typowej prowokacji w dodatku nie śmiesznej i nudnej :( 💤 a ty co panno z roku 91 , zajmij się lepiej przygotowaniem do matury, pewnie jesteś karierowiczką i zazdrościsz tym w ciązy że mają chłopaka i jeszcze dzidziusia , że są prawdziwymi kobietami

"oj nie wyczuwacie typowej prowokacji w dodatku nie śmiesznej i nudnej a ty co panno z roku 91 , zajmij się lepiej przygotowaniem do matury, pewnie jesteś karierowiczką i zazdrościsz tym w ciązy że mają chłopaka i jeszcze dzidziusia , że są prawdziwymi kobietami " haaa to ja nie będe nigdy prawdziwą kobietą ! :) skoro o tym czy się nią jest czy nie decyduje posiadanie chlopaka i dziecka :)

Gość nudne prowokacje są gorsze niz
prawdziwa kobieta to taka co nie zniża się do pewnego poziomu , reszta samic to po prostu baby ;] baba to taka co : jak ma dziecko to nabija się z tych co nie mają i uważa je za gorsze - jak nie ma dziecka to uważa za głupie te co mają. itp. itd. można mieć zarówno 17 lat i 50 by być taką wredną zgryźliwą babą zamiast po prostu kobietą ;)

Gość naiwna panieneczka
popieprzony i te jego szowinistyczne gatki ...już widać że jest projektem 💤 💤💤

najgorsze jest to, że niektóre laski opóźniają po porodzie chrzest takiego dziecka;/ bo się wstydzą przed ludźmi z parafii, że taka młoda i już urodziła. U mnie w okolicy dziewczyna zwlekała prawie rok jak dzieciak niemal chodził;/ Bez sensu... a w ciąży to niby jej nie widzieli?

czemu :P ? U mnie w szkole to nawet nauczycieli się tak zaciążają, że co roku mi się zmieniało kilku nauczycieli Przez trzy lata mojej nauki w szkole nauczycielki zaciążył się 6 razy.

Gość ja urodziam dziecko
jak mialam 25lat, nie rozumiem ani troszke co Was obchodza jakies kobiety czy nastolatki, ktore sa w ciazy!Niech sobie sa jesli zdecydowaly na urodzenie dziecka to dobrze, lepsze to niz sie wyskrobac!!!No ale to PL trzeba o czyms popierdolic!Taki Kraj taki urok!Zamiast zabrac sie za prace, marudzenie slychac wszedzie!

autorko. ciąże w szkołach to nie plaga. o co Ci chodzi? nie chcesz z ciężarną koleżanką chodzić do jednej klasy?

ludzie trzeba zareagować;/ tak nie może być! za parę lat będzie normalne to, że 14-18 latka ma dziecko i to z wyboru! Ja nie wiem jak to nie można się zabezpieczać;/ co to nie znają gumki?! poszli na żywioł?

a co mi ona ma przeszkadzać? mówię o ogóle a nie o pojedynczych przypadkach chociaż takich coraz wiele i się robi plaga. w czym ty widzisz problem (moja wypowiedź)?

ty myślisz że to jest ok a ja nie tak samo jak inni nie akceptują homoseksualizmu

A ja wróciłam i taka dziewczyna jest chyba już w siódmym, albo ósmym miesiącu, no ma ogromny brzuch, ale dalej się uczy, z kolei jakaś z drugiej ponoć jest w trzecim :o

Gość dziubdziubdziun
autorka chyba jest ze wsi i jedyną rozrywką procz przekopywania ogródka jest siedzenie na kafeterii :o dziwne bo jakoś w moim liceach a chodziłam do dwóch teraz w trzecim mam praktyki nauczycielskie nie zdażały się plagi ciąż a były to licea w WARSZAWIE z pierwszej 30 owszem w podrzędnych szkołach gdzie próg punktowy dostań się ćwierćinteligentów wynosił tyle co do zawodówki zdarzały się ciąże ale nie przesadzajmy , a nauczycielki i ich brzuchy to ich sprawy, weź się nie wtrącaj małolato