Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala lalai079u079-97-

Plastry Evra- miesięczna przerwa w stosowaniu. Pomóżcie

Polecane posty

Gość ala lalai079u079-97-

Od dwóch lat stosuję Evrę. Teraz musiałam zrobić miesięczną przerwę. Normalnie( stosując plastry) miałabym okres w poniedziałek, dzisiaj jest środa i jeszcze nic. Kiedy mogę się spodziewać miesiączki( tak mniej więcej oczywiście)?

Teraz prawda jest taka, że możesz sie jej spodziewac niewiadomo kiedy... Niestety ale po odstawieniu cykl zwykle jest nieregularny. Możesz dostac jutro a może za tydzień

Gość dokładnei tak
po odstawieniu tabsów czy plastrów cykl się rozreguluwuje więc jeśli nie ma innego powodu dla którego nie ma miesiączki (np zaburzenia hormonalne, ciąża) no to musisz cierpliwie czekać poza tym dwa dni spóźnienia to jeszcze żadne spóźnienie, w normalnych cyklach okres może wypadać nawet o 10 dni później i taki cykl nadal uważany jest za regularny spóźnienie się okresu powyżej 2 tygodni jedynie może sugerować jakieś nieprawidłowosci jakby co idź do gina

witam, chyba ten wątek jest bliski mojemu przypadkowi - a nie znalazłam nigdzie odpowiedzi na moje pytanie, a ponieważ nie mogę się skontaktować z moim ginekologiem- pozwolę sobie tutaj je zadać; otóż po noramlnym cyklu używaniu plastrów (3 tygodnie z i jeden bez) nie nakleiłam nowego plastra (zapomniałam, nie miałam możliwości), teraz jestem w 6 dniu po dacie, kiedy powinnam była nakleić ów nowy plaster, właściwie ominęłam cały pierwszy tydzień; co w takiej sytuacji powinnam zrobić - czy nakleić plaster i (oczywiście używając dodatkowej antykoncepcji) przyjąć nowy dzień "zmiany plastra", czy też zrobić lepiej w takim przypadku miesięczną przerwę - a wówczas - kiedy nakleić nowy - w pierwszym dniu krwawienia, czy wg poprzedniego cyklu - po 4 tygodniach?