Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko17

Niepełnoletnie mamusie .

Polecane posty

Gość a skąd ta duma
że nie potrafi się nawet zabezpieczyć? a może, że potrafi włożyć ptaszka tu i tam? Zarówno za jedno jak i za drugie nalezy mu się medal!

Ale tu nie chodzi o mnie tylko . Tu chodzi o inne mlode matki . Prezczytaj moją wypowiedz i powiedz czy napisałam ''kazda mloda matka jest super i lepsza od innych starszych'' nie . Wiec nie rozumiem Twojej oceny w stosunku do mnie nie znajac mnie .

Gość mode matki sa najlepsze
dlatego, że są młode, a nie stare pruchna

dziecko (wybacz ten zwrot, ale dla mnie jesteś dzieckiem) nie jesteś odpowiedzialna bo zaszłaś w ciążę w tym wieku będąc na utrzymaniu rodziców. Możesz być świetną matką tego nie kwestionuje, ale odpowiedzialnością się nie wykazałaś i to nie ocenianie to niezaprzeczalny fakt.

Ty Ty a skąd da duma ! Prezerwatywa była . I dni niepłodne też . Wiec dalej zła ocena ! A z czego jest dumny ? Że po 3 latach naszego związku zobaczy owoc z nas obojga . Ciesze się z tego , że Twoje dzieci będą super planowane i byc moze są ;* :) Gratulacje .

Gość zgadzam się z Eweliną

Gość jhyki
owszem ale szczescie i radosc z macierzynstwa jest piekniejsza od tego wszystkiego tia......co za bzdura, wiekszej nie widzialam :o skoro uwazam sie za dobra przyszla matka a to zycie zweryfikuje a ty sobie mozesz gadac :o

Gość słoneczko zamiast ustosunkowac
sie do tego co ci piszą to ty wyskakujesz z usuwaniem ciąży - nie ma to jak przy braku argumentów odwracac kota ogonem.

Gość kocha nie kocha lubi szanuj
Zaczynam . Myśle , że jak nie będe się przedstawiała i dawała swojego zdjęcia to pozostane anonimowa . Pragnę tego , iż to co będzie tu napisane było dla osób które mnie nie znają bądź nie spodziewają się , że to ja . Blogowo poprostu 16 letnia Lajolty . A przecież jesteśmy bardzo dobrą parą . Jednak brakowało mi czegoś . Tego co oczekuje każda kobieta . Oddania , zaufania i ... miłości . Wiedziałam , że kłótnia nic tu nie pomorze więc wolałam się wogóle nie odzywać na ten temat . Machając jego dłonią patrzyłam się przed siebie i czekałam na moment kiedy powie ''dalej pójdziesz sama'' . Paweł (imie zmienione) stanął. ''Ty coś ukrywasz '' wyksztusił tak jak by dusił w sobie złość . ''Lubisz mnie?'' odpowiedziłam na jego uwage.Jednak takiej odpowiedzi nie oczekiwałam nawet z jego ust mimo , że dość dobrze go znałam . ''Lubie ! Nawet bardzo'' . Potem mnie pocałował i pociągnął w kierunku mojego osiedla . Poczułam się jak 10 latka której mama odmówiła kupna pierwszego stanika . Dziecinnie . ''Ale jak bardzo??'' wyduszałam . Gdybym mogła cofnąć czas ?Cofnełam bym , bo jego odpowiedz zwaliła mnie z nóg i zdołowała : ''NAPEWNO NIE JESTEM MAŁA ZAKOCHANY'' . Jak by nigdy nic zaśmiałam się i powiedziłam : no napewno . W środku czułam się niekochana . Naprawde myślałam, że coś do mnie czuje . Mówiąc że 'kocha moje usta' myślałam , że na myśli ma całą mnie . A on ? ON MNIE LUBI . To jakiś żart ???? ''Dalej pójdziesz sama.'' no i się doczekałam ...;/ :-)

Gość sgfghg
A z czego jest dumny ? Że po 3 latach naszego związku zobaczy owoc z nas obojga jezu dziecko do ksiazek i nauki chociaz mature zrob a nie zyjesz idealami :o

Gość zajscie w ciażę
w tym wieku nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością. Oczywiscie nikt nie kwestionuje, że mozesz być bardzo dobrą matką! Odróznij jedno od drugiego.

nie powiedziałam że 30 jest odpowiedzialna bo usUwa ciążę(nie usówa:O). Nie popadaj w skrajności, tu piszemy o młodych mamach a nie o aborcji. Nie szukaj sobie usprawiedliwienia w życiu i nie koniecznie dobrych czynach innych ludzi.

Gość naczytala sie romansidel
naoglądala telenowel to i pisze o owocach miłości.:P

Gość Dziewczyno mam nadzieje
że naprawdę bedziesz dobrą, kochającą matką ale wybaczcie: chyba nie bedziemy pochwalać tak wczesnego zachodzenia w ciążę?!

Gość Odnosze wrażenie ze autorka
pisze to tak jakby bardziej siebie samą chciała przekonać.

''Co sądzicie o młodych matkach ? Nie chodzi mi tu wcale o mamy po 20 , tylko te młodsze . 16,17,18 letnie . W niektórych przypadkach moim zdaniem są bardziej opiekuńczymi i kochającymi matkami niż te strasze np. po 30 . Sama w wieku 16 lat (niepełne 17 ) spodziewam się dzidziusia . Ludzie dziwnie się na mnie patrzą , sąsiedzi obgadują a nauczyciele nie rozumieją . Ciekawi mnie wasze spostrzeżenie na ten temat .'' Przeczytajcie jeszcze raz ;) dopiero sie wypowiadajcie . Powiedziec wam cos o mojej odpowiedzialnosci ? Moje dziecko ma chore serduszko (zapisałam się tu na forum aby skomentowac wpis o tym, doradzic ) i co wy mozecie o mnie powiedziec nie znajac mnie ?? Nie wiecie jak mam na imie , gdzie mieszkam , jak mnie wychowywano . Zapytalam co o tym sadzicie a nie co sadzicie o mnie . !

Gość a to blog słoneczka
http://lajolty.blog.onet.pl podobno chłopak jej nie kocha:-(, tak pisze na swoim blogu, a nam wciska kit, że jest dumny że ją zapłodnił

Teraz zaluje , że sie tu zapisałam ! Bo widze ze kobiety na tym forum są po prostu napelnione głupotą . dobrze powiedzial mój ginekolog ''pruchno udaje drzewo i komentuje sadzonki ''

Gość No to napisze ci co
sadzę o takich młodych matkach - zachowały sie nieodpowiedzialnie ale mam nadzieję, że będą miały na tyle sił by temu sprostać i dojrzeć bo w tym momencie dojrzałością na pewno sie nie wykazały.

Gość oho wychodzi z autoreczki
kulturka, nie ma co....przyganiał kocioł garnkowi. 😴

Gość bulineczka
Ja mam skończone 20 lat. Moje dziecko przyjdzie na świat w grudniu. Choć mam skończoną szkołę średnią, zdaną maturę i zawód to mam do siebie żal. Moje plany na najbliższą przyszłość nie powiodą się tak jak tego chciałam. W tym roku nie pójdę na studia, choć bardzo bym tego chciała( nie mam pieniążków). Ehh... wystarczy jedna nieodpowiedzialna decyzja i wszystko wywraca się o 360 stopni...

Gość A odkąd to sadzonki
moga sie rozmnażać?:P

Gość może ginekolog tak mówił
ale jestem pewna, że miał na myśli "Ó" a nie "U". PRÓCHNO. Jak skończysz szkołę, to może będziesz umiała to poprawnie napisać!

Powtarzam : - Nie pytam o moje zycie prywatne ! Tylko o ogół ! Wy niec nie wiecie a komentujecie . Pytam o np. mlode dziewczyny z dzieciaczkami w waszym otoczeniu .

Gość gfgjnuh
za niedlugo "20paroletnie "próchna" beda musilaby okazywac milosc do 13letnich ciezarnych.:o wybacz autorko ale realia sa takie jakie sa- jestes dzieckiem ktore bedzie mialo dziecko, a dobra matka to mozesz sie okazac dopeiro za pare lat bo w tym wieku o wychowywaniud zieci to nie wiesz nic i pewnie ejszcze dlugo nie ebdziesz wiedziec.