Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko17

Niepełnoletnie mamusie .

Polecane posty

Sorki ale wydaje mi się, że sama tak do końca nie jesteś pewna tego wszystkiego co piszesz i przekonując nas próbujesz przekonać samą siebie. Chcesz znać moje zdanie? Uważam, że jesteś młoda. Za młoda na dziecko ale już po sprawie. Trudno. Kiedy miałam 16 lat ( teraz mam 24 ) i miałam swojego chłopaka ( obecnego męża) też wydawało nam się, że nawet gdyby to już sobie poradzimy. Z perspektywy czasu śmieję się z tego. Mamy 9 miesięcznego synka i mniej więcej zaczynamy teraz wkraczać w wiek w którym czujemy się naprawdę RODZICAMI choć i tak młodymi jeszcze bardzo rodzicami. Pozdrawiam

Gość W moim otoczeniu
nie ma tak młodych mamusiek, dziewczyny raczej mają głowę na karku.:P

Gość a to blog słoneczka
a co do rzeczy kiedy był pisany. Za to mówi wiele o Twojej dojrzałości 10-latki!

Gość gfjhnmkj
i co to do jasnej cholery znaczy "z kad" :O? dobra matka to taka, ktora potrafi zapewnic bezpieczenstwo i godne zycie dziecku a ty co jej sama ze swoim chlopaczkiem zapewnisz? :o nic. nie masz nawet zadnego wyksztalcenia, matury,practy i wlasnych pieneidzy :o

Gość skad jak już coś
Skąd te błędy? Problemy z nauką miałaś?

Gość Za to dziadkowie
zapewnią byt wnuczkowi i jego "dojrzałym" rodzicom.:D

Ale nie chodzi mi o moje zycie przed ciaza .\ Bo przed ciaza palilam papierosy , bardzo pilam i palilam trawe . Moj chlopak był taki jak ja . Przyznaje sie . Dopiero wpadka dala nam do zrozumienia . Znam młodą mamusie (moja siostre cioteczną ) ktora ma 6 mcs córeczke i majac 18 lat musi mieszkac sama . Nie znacie mnie a oceniacie po pisaniu . Nie rozumiem tego .

Gość tdfgfhgjj
"Bo przed ciaza palilam papierosy , bardzo pilam i palilam trawe . Moj chlopak był taki jak ja" tego tez nie oceniać? 😴

Gość do tego narkomanka
i wiemy dlaczego dzieko ma chore serduszko. To skrajna niedpowiedzialność. Para narkomanów ma dziecko! Papierosy, narkotyki, sex, tylko to miałaś w głowie!

Gość Nie oceniam ciebie
a twoje zachowanie...może tego nie wiesz ale nawet z pisania można to odczytać.

Wiem jaka byłam . I wiem jaka będe . Wiec co moze mi przyniesc zycie . Widze po rodzicach i siotrze . A wy nie wiecie o mnie nic . A mowicie . a z kad bledy z tego ze w porównaniu do pan spiesze sie z wypowiedziami .

Gość ghfjh
no teraz juz widac co to za rodzina- kolejna mlodociana w ciazy w rodzinie :o wszystkie mlode matki ktore znam (a ze szkoly jest ich pare) skonczylo albo na garnuszku starych albo za granica jako sprzataczki czy kelnerki, ale klepia biede. tez mi powod do dumy :o

Gość i alkohol
widocznie dziewczynka brała wszystko z życia to co najlepsze. Zaszła w ciążę i się zmieniła... haha, dobre

Obyś właśnie wydoroslała, a co mamy myśleć o młodych matkach? To samo co o Tobie, o mnie i innych. Brak odpowiedzialności i tyle. może jak dorośniesz to będziesz umiała się do tego przyznać.

Gość dhgju
dziecko do nauki, zeby twoje dziecko nie musialo sie ciebie wstydzic:o

Gość no standard...
imprezy, chlanie, trawka, wpadka..........

Gość skad skad skad
raczej braku wiedzy te byki a nie szybkiego pisania. Analfabetyzm to jest.

Gość bulineczka
ja mam wyrzuty sumienia bo jestem bardzo szczupła i martwie się aby to nie wpłynęło źle na moje dziecko. Ale teraz widzę, że to nic takiego w porównaniu z piciem, paleniem i ćpaniem.

Gość Ciekawe czego sie jeszcze
ciekawego dowiemy o dotychczasowym życiu autorki.:P

Gość jednym słowem patologia

Gość dzieci kwiaty i wolna miłosc

Gość hehe sluchajcie to...
mam kolezankie tez zaszla w ciaze jako malolata i tak samo byla ze swoim chlopakiem kilka lat. to byl jej pierwszy chlopak , no a teraz..... rozeszli sie po roku od urodzenia dzieciaka, w czasie gdzy byli razem zdradzali sie nawzajem, a tak sie kochali tzw. wielka milosc. dziewczyna nie spala z zadnym innym przedtem po urodzeniu dziecka poprzestawialo sie jej w glowie , zaczela lazic na imprezy , szla z kazdym jak sie dalo. ma teraz 23 lata i nadal to robi, a dlaczego.... bo sie nie wybawila za mlodosci ,zaszla w ciaze w najlepszym okresie zycia i nie tylko ona jest takim przykladem wiekszosc dziewczyn ktore znam robia to samo . takie moje zdanie na dzieci zawsze jest czas takze lepiej poczekac wybawic sie a nie mlodosc poswiecic zmienianiu pieluch,a niestety czasu nie da sie cofnac:(

Akurat nie możecie niczego odczytac z mojej wypowiedzi ;) Nawet kur.wa mac moge wam powiedziec dlaczego . Mam na imie Piotrek i moja dziewczyna jest w 5 miesiacu ciazy . Jedyne co zrobila na tym forum to opisala chorobe naszego dziecka a raczej jak napisalem powyzej doradzila . Przedstawialem sie jako ona i teraz dam ewam definicje : jestescie puste ;) bo skoro jak pisalem za nia '' moje dziecko jest chore na serce'' to z doswiadczenia powinnyscie wiedziec ze nie mozna denerwowac kobiet w takim stanie . ale takie su.ki oczywiscie sa super odpowiedzialne ;) I tu was mam . Dzieki wam moja kobieta juz by poronila ;) narazie najbardziej odpowiedzialne polki

Gość z twojej stopki
wieje desperacją.:P a co to za wyrażenie "bo na facetów nie ma co polegać"? masz problemy z przypadkami rzeczownika?:classic_cool:

Jaka nienawiść??? Że ktoś wyraża swoją opinię na temat nastolatek w ciąży? Naprawdę uważasz, że 16 lat to taki najbardziej odpowiedni wiek na zachodzenie w ciążę? Nie odpowiadaj... Zgadzam się z yvon_1986 :) "Bo przed ciaza palilam papierosy , bardzo pilam i palilam trawe . Moj chlopak był taki jak ja" - i właśnie po tym co teraz napisałaś nie dziwię się zupełnie że zaszłaś w ciążę. I przestań pitolić, że Cię antykoncepcja zawiodła

A ja powiem tak: Każdemu trzeba dac szanse, zeby sie wykazal. Macierzynstwo to ogromna praca, wysilek i poswiecenie. Teraz jestes w ciazy i prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy z tego, co tak na prawde Cie czeka. Jezeli podolasz i poswiecisz sie dziecku, bedziesz o nie dbala, to chwala Ci za to. Wtedy bedziesz mogla powiedziec o sobie "Jestem dobra matka" Teraz na to stanowczo za wczesnie. Znam 2 mlode mamy. Jedna ma 16 lat, druga 17. Obie sa beznadziejne. Tak samo jak Ty, bedac w ciazy z duma afiszowaly sie rosnacymi brzuszkami. Niestety szybko znudzilo im sie matkowanie i obie podrzucaja swoje dzieci kolezankom, babciom i kazdemu, kto jest chetny sie nimi zaopiekowac. A one same szlajaja sie nie wiadomo gdzie i z kim... Mam szczera nadzeje, ze Tobie zycie ulozy sie lepiej...

A to z cpaniem to byla przesdaa za co musze przepric kotka . A Ty za chuda nie boj sie . Chude lepiej rodza niz grube

Gość słoneczko znów brednie pisze
za chwilę będzie pisać, że to pisał jej pies jamnik. No i dobre z tym poronieniem było. Ogólnie na poziomie 7 latki!

Gość No wiecie by nie zostac
posądzonym o zawisć i nienawiść należy pochwalac i śpiewać hymny na czesc nastoletnich mamusiek.:O