Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytacjacaaaamama

uslyszec ruchy dziecka

Polecane posty

Gość pytacjacaaaamama

dziewczyny mam pytanie czy to mozliwe ze slysze ruchy dziecka za pomoca dopplera , to urzadzenie do sluchania serduszka dzicka mozna uslyszec juz od 10-12tyg ja jestem na poczatku 9tyg i wydaje mi sie ze od kilku dni slysze ruchy co sadzicie ???

Gość vbn
Można usłyszeć. Doopler jest przystawiony do brzuszka a jeśli malec w tym czasie kopnie to usłyszysz takie głośniejsze puknięcie :) Ja też mam w domu doopler. Jestem już w zaawansowanej ciąży i częsciej wychwycę kopnięcie niż serduszko

Gość raczej nie
raczej słyszysz ruchy własnych jelit, szum własnej krwi w aorcie brzusznej ja jestem mega szczupła i u mnie nawet doświadczony lekarz miał problem, żeby usłyszeć tętno maluszka w 12 tc, udało się przez chwilkę, a ruchów raczej nie słychać jak jesteś szczupła to wcześnie poczujesz ruchy maleństwa, może nawet przed 18 tc takie jakby bulgotanie, chlupotanie, burczenie w brzuchu :), a potem jakby coś pływało :)

Gość raczej nie
miało być : "a ruchów raczej nie słychać tak wcześnie", ale za jakiś czas na pewno usłyszysz lub poczujesz :)

Gość badaaaaania haha
A co ma wspólnego waga matki z tym jak szybko ruchy się wyczuje. Przecież to kompletna bzdura!!! ktoś inny może nie wyczuć ruchów dziecka jeśli matka jest tłusta, ale jeszcze nie słyszałam żeby zawartość tłuszczu wpływała na poziom odczuwania tego co mieści się w naszym ciele :D

Gość pytajacaaammaaa
wiem kiedy poczuje ruchy to moja druga ciaza :) w pierwszej poczulam bardzo szybko wlasnie dlatego ze jestem szczupla a dzieko bylo duze :) w brwe pozorom to czy matka jest szczupla ma wplyw na to kiedy czuje sie ruchy :) nie sadze zeby byly to ruchy jelit tym bardziej ze 2 tyg temu tego nie bylo szum slysze tez , i wlasne tetno , ale te "kopniaczki " to cos zupelnie innego :) pamietam jak bylam z synkiem w ciazy i sluchalam u lekarza i pamietam dokladnie te kopniaczki , tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie zeby w 9tyg juz slyszec ruchy ?

Gość pytajacaamamaaa
z drugiej strony mysle sobie ze skoro za 2tyg bedzie mozna uslyszec serduszko to teraz chyba moze byc slychac ruchy :) jak myslicie?