Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rivolen

Wesele pomocy !

Polecane posty

Gość rivolen

Witam wszystkich prosze o pomoc z moim problemem. Zolstałem zaproszony na wesele z osoba towarzyszaca mam 17 lat ale mam dziewczyne (z ktora jestem od prawie 2 lat) i moj problem polega na tym ze na weselu wymagaja koniecznie pieniedzy jako prezent. Moja mama bez problemu da mi, ale niestety moja dziewczyna uwaza ze skoro nie zarabiamy nie mamy mozliwosci im dac odpowiedniej kwoty... i tu rodzi sie problem Pomyslalem niech da chociaz 50 zl a dzis przychodze i patrze kupila dwie ladne filizanki a moja matka mnie prosila zeby lepiej nie wydala na cos tylko dala te 50 zl a ona juz dolozy chcociaz 150 zl ... Nie mam pojecia co teraz zrobic mam kase w sumie moge dac 50 zl od siebie i podsunac mamie ze moja dziewczyna dala i ze dalaby wiecej ale kupila jeszcze prezent... Prosze o jakas pomoc i rady...

Gość rivolen
to nnei za bardzxo mi pomoglo z tym bocianem, dostalismy na poczatku taka grzeczna forme prosby o pieniadze

A to Ty zostales zaproszony, to Twoja rodzina czy jak? Przyznam sie, ze gdy szlismy na wesele do kogos od strony chlopaka, ja zajmowalam sie kwiatami, a on prezentem. Za to gdy szlismy na slub kogos z mojej rodziny/znajomych mój facet troszczył się tylko o kwiaty, a zajmowałam "kopertą". To dla mnie było oczywiste skoro nie mamy wspólnoty itp,a on ledwie zna osoby do których idzie (i vice versa)

Gość ollllllo
od kiedy osoba towarzyszaca sie dorzuca do prezentu???

dziewczyna nie powinna dawac ani grosza, jesli zechce moze dac kwiaty, Ty powinienes zatroszczyc sie o koperte lub prezent bo to Ty zostales zaproszony

Hmmm ja zawsze wychodziłam z założenia że prezent kupuje (albo daje kasę) osoba zaproszona. I tak jak ja zapraszałam kogoś jako osobę towarzyszącą nigdy nie wpadłabym na to żeby kazać dołożyć się do koperty i nigdy jak byłam zapraszana jako osoba towarzysząca nikt mi tego nie zaproponował. Oczywiście można kupić kwiaty, książkę lub album fotograficzny dodatkowo ale to tyle w temacie tym bardziej że jesteście młodzi, nie zarabiacie i taka impreza najczęściej wali rodziców po kieszeniach...