Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka74

co zabrać dla noworodka - Staszica - Lublin?

Polecane posty

Gość ciężarówka74

Mam pytanie do rodzących w Lublinie, na Staszica. Co trzeba wziąć do szpitala dla dzidziusia i mamy, czy szpital wymaga swoich rzeczy czy też zapewnia takie rzeczy jak: pieluchy, podkłady, ubranka? Z góry dziękuję za informacje.

Gość -z-oz
na pierwsza czy druga pieluche mozna liczyc , niestety kolejne we wlasnym zakresie... nawet nie wpadlam na to ze musze sama przewinacnoworodka, ech... ubranka maja tam "dyzurne" i praktycznie do konca pobytu mozna ubierac w nie malenstwo... cos a'la "podklady" tez mozna dostac, ale wiekszosc kobiet ma wlasne... moj owczesny Noworodek :-) poczatkowo przebywal w staszicowskim beciku, potem juz mielismy wlasny mieciutki, nie bylo pospiechu :-) moge powiedziec wiecej o szpitalu jakbys chciala.

Gość ciężarówka74
Dzięki za informacje :) Nie chciałabym za dużo brać ze sobą bo przecież tych bagaży i tak się nazbiera. W niektórych szpitalach wymagają jedynie niewielu rzeczy. Jak leżałam tam na patologii to widziałam, że rodzące babeczki muszą same wtargać te bagaże na porodówkę a w trakcie akcji to średnia przyjemność....ufff! Pewnie zrobię tak, że na początek wezmę niewiele a resztę dostarczy rodzinka w miarę potrzeby. :) :) :)

Gość do ciężarówki77
wierz mi.. kobieta rodząca ma więcej siły niż ci się wydaje :P a bagaż to ostatnia rzecz o której myśli. Ja zapomniałam wziąć rzeczy dla dziecka ( o swoim bagażu nie zapomniałam- bo był "dyżurny" w samochodzie- jakby go nie było to też bym o nim zapomniała :) ) a dzidziuś jak się urodził dostał szpitalne ciuszki i rożek. Rodziłam na Al.Kraśnickich.