Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniciazowa

ILE MOŻNA MIEĆ DZIECI PO CESARCE???

Polecane posty

Gość gość
3 cesarki i jakim odstepie czasu

Gość justyskaaaa
Widzę, że niektóre osoby nie wiedza co piszą . Ja miałam 3 cc i żadnego problemu z zajściem w ciąże nie miałam . Mój lekarz mówił że była kobieta której robił 5 cięcie, i wszystko było ok, ale wiadomo każdy organizm jest innny i inaczej reaguje. Wszystkie moje ciąże były bez problemów, ostatnia 15 m temu. Młoda też juz nie jestem . Mama 36 lat.

Gość gość
niekoniecznie kolejne musza byc cc ! drugie czesto probuja sn a trzecie czy kolejne cc

Gość gość
moja mama miała 3 razy cc (wąska miednica), ja miałam 2 razy z tego samego powodu w 92r i 94 r (niecałe dwa lata) i jak czekałam w bólach na drugie cięcie przyszła lekarka i powiedziała, że nie mogę mieć więcej dzieci ze względu na ryzyko pęknięcia macicy i podpisałam zgodę na podwiązanie jajowodów- myślałam, że w tamtym czasie jest zalecenie, że max mogą być dwie cesarki(mojej mamie podwiązali jajowody po trzeciej )- a ta lekarka mnie zaskoczyła- nikt mnie wcześniej nie informował, że więcej dzieci mieć nie mogę, a rodziłam w innym mieście, w nieznanym szpitalu- bo u nas (gliwice) szpital położniczy był w remoncie i rozsyłali rodzące do różnych szpitali w okolicy- więc ta lekarka nie miała pojęcia jak wygląda moja macica i jak zniosła poprzednią ciążę (macica, nie ja) i czasami mam o to żal, że byłam taka niedoinformowana i że "mój" lekarz nawet nie wspomniał o możliwości podwiązania

Gość juhaska
Jestem mama 3 coreczek Laura z 2008,Antosia z 2010 i Karolinka z 2011 ja od samego początku bylam nastawiona na ciecia bo mam jaskrę,przy wszystkich bylam świadoma nie dalam sie uspac. Klucie w kregoslup nie nalezalo do przyjemnych,dziewczyny byly duże wagowo i wzrostowo. W moim przypadku lekarz podczas trwania ciecia trzeciego juz powiedział ze gdyby to byly tamte czasy juz by mnie podwiazal i ze zebym juz nie zachodzila w ciaze bo ryzyko jest i moga mnie nie odratować ale byla taka pani co miala ich osiem co nie oznacza żeby brać z niej przyklad . Na szczęście marzeniem męża bylo mieć trójkę i więcej nie planujemy. Co do ciec to mozna mieć cesarkę a nastepna ciaze rodzic naturalnie natomiast po drugiej cesarce juz zrobia trzecia. Moim zdaniem lekarze dużo przesadzaja w tym tlumaczeniu ale taki ich obowiązek o poinformowaniu o zagrożeniu ewentualnym tak jak to ze od pierwszego ciecia do drugiego musi minąć przynajmniej 3 lata. Ja mam druga córkę po dwóch latach s z trzecia zaszlam jaj juz druga miala nie cale 4 miesiące i wtedy byl szok,noce nie przespane bo w glowie roilo mi sie od slów lekarza ze będzie co ma byc...balam sie do samego dnia ciecia ale jak juz ja wyciagli to juz reszta nie miala znaczenia .co do bolu jest różny przy pierwszym nie mialam go wcale przy drugim prawie tez nie ale po trzeciej odczulam to chyba za poprzednie

Gość gość
znam dziewczynę co miala 6 cesarek rok po roku nie wiem jak to możliwe....

Gość gość
dziwi mnie ze po cc za rok albo niedaj boze kilka miesiecy znow zachodzicie w ciaze to dla mnie nie normalne

Gość juhaska
A znasz takie cos jak nie planowane a jednak sie zdarzylo? Jestem dowodem na to ,ze macica jest tak elastyczna ze rzadko bywa ze peknie no ale wiadomo stres i slaba psychika robi swoje. Niestety ze juz nie planuje zostaly mi anty albo po prostu uwazac,ale gdyby sie cos zdarzylo to trzeba przez to przejść bo to nie te czasy i w Polsce nie podwiazuja nie moga

Gość gość
Witam ja miałam 4cesarki a niedlugo czeka mnie 5ta i jakoś u nas w szpitalu jest podobno do 5ciu nikt nic mi właściwie nie muwil do ilu mozna

Gość moscicka czy nie moscicka
Ja mialam 3 cc ze wzgledu na ledwo poskladane biodro, wiec ogolnie wzgledy ortopedyczne. Rodzilam 2010, 2013 i 2015. Zawsze super i na drugi dzien juz smigalam. Dodam, ze jestem twarda babka i nie uzalam sie na soba. Wiecej dzieci nie planuje, bo ze wzgledu na duze ryzyko maz poddal sie wazektomii, ale i to nie jest 100%.

Gość magda32lena
jestem po 4 cieciach ostatnia w lutym 2015 teraz czekam na 5 pod koniec lutego jestem zywym dowodem ze mozna miec wiecej niz 3 cesarki a z kazdą kolejną czułam sie lepiej zdaje sobie sprawe z ryzyka ale skoro lekarze nie podwiazali mnie po 4 mimo ze prosiłam to znaczy ze nie jest to taka trgedia prosze was kobiety nie wypowiadajcie sie na temat ilosci cesarek bo tu reguły nie istnieją

Gość gość
Ja miałam dwie cesarki i lekarz powiedział że trzecia będzie w miarę bezpieczna , czwarta jest już dużym ryzykiem . Pierwsza cesarka jest łatwa i prosta dla lekarzy, druga obarczona minimalnym ryzykiem powikłań ale bardzo rzadko ( u mnie bez problemu), przy trzecież są już zrosty na macicy i istnieje ryzyko naruszenia powłok pęcherza. Moja znajoma po pierwszej cc miała komplikacje. Blizna na macicy zaczęła się rozszerzać w ciąży a na stole operacyjnym (przy porodzie drugiego dziecka) poprostu pękła ). Lekarka zabroniła jej trzeciego dziecka wogóle.

Gość gość
Ja miałam 2 cc (dzieci duże), teraz jestem w 3 ciazy i korci mnie poród SN, córka jest dość drobna. Czy w ogóle pytać lekarza o taka możliwość, czy z automatu będzie 3 cc?

Gość gość
Sn przy trzecim porodzie po cesarkach? Odradzam. U mnie w szpitalu odradzili. Po pierwszej cc poród sn jak najbardziej możliwy ale po drugiej cc macica jest już słaba i niespójna. Wielkie ryzyko ale decyzja należy do matki.

Gość gość
Moja mama miała 5 cesarek i po każdej było wszystko ok. Może to się wydawać dziwne ale moja mama była w ciąży 7 razy