Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniciazowa

ILE MOŻNA MIEĆ DZIECI PO CESARCE???

Polecane posty

Gość paniciazowa

Gość ani jednego

Gość tsh niskie
1,2,3 cc mogą bycq

Gość tysia123
chodzi ci o to ile razy mozna miec cesarke??? Moja mama miała 4. Dwie pierwsze bo w tamtych czasach wszystkim robili cesarki jak leci jesli kobieta nie rodziła w terminie. Trzecią na wlasne zyczenie i ryzyko bo wiecej dzieci nie planowała. Czwarte dziecko kazali jej rodzić naturalnie, ale jak siostra zaczela sie dusić to nie było wyjścia i 4 cesarka.

Gość paniciazowa
miałam cc we wskazań lekarskich i mam jedno dziecko. chcielibyśmy mieć drugie dziecko. słyszałam że potem jest ryzyko przy kolejnych porodach..

Gość do tsh niskie
glupoty gadasz. po jednej cesarce mozna jeszcze rodzic naturalnie, ryzyko istnieje dopiero po 2 i wiecej cesarkach. to po pierwsze. po drugie dzisiaj robia i 4 cesarki. oczywiscie istnieje ryzyko przy tak wielu cieciach ale medycyna poszla znacznie do przodu i dopiero po 4 zabiegu lekarze sugeruja podwiazanie jajowodow.

ja mialam cesarke i jesli kolejne dziecko bedzie w odstepie minimum roku to mam 70% szans na porod naturalny, jesli beda jakies komplikacje to cesarka. Ale ciaza od poczatku bedzie zakladana jako planowany porod naturalny.

Gość głupoty piszecie
"ale jak pierwsze masz z CC to kolejne juz tez." - tak jest tylko, jeżeli cesarka była z powodu jakiejś choroby, wady u kobiety!! ...ja osobiści miałam cesarkę przy pierwszym dziecku- z powodu komplikacji podczas porodu, 2 dziecko urodziłąm NATURALNIE i to w 40 minut bez najmniejszego problemu!

Gość iwona2007
Ja jestem przykładem że można mieć 3 c.c. 1991, 1994, 1999 i planujemy następną:)

Gość kiciakicia
Witam ja miałam 3 cesarki i bez żadnych komplikacji 2007, 2009 i 2011. Więcej nie planuje ale nie wiadomo co się przytrafi. Żaden lekarz nie mówił, że już więcej dzieci nie mogę mieć ze względów zdrowotnych.

Gość na kafeterii można
mieć max 3, a najlepiej jedną. Jeśli przeczytasz jakiekolwiek forum wielodzietnych rodzin to się okaże że 5 spokojnie a nawet i 6 lub 7 się da.

Gość Bądź sobą
ktoś napisał, dalej nie czytałam że jak pierwsza cc to już potem tylko cc, a to nie prawda!!! ale zależy ile czasu minęło, na patologii leżałam z kobitką która 12 lat wcześniej miała cc, po wizycie ordynatorskiej dostała pytanie: jak pani rodzi naturalnie czy cc? Mało tego namawiali ją na naturalnie!! :]

Gość coz
moja koleżanka zna babkę która miała 7 cesarek - zero komplikacji w czasie ciąży, szybko się goiła, tylko lekarze bali się chyba prowadzić jej ciąże...

Gość glupota272727
moja mama tez miala 4 cesarki ja jestem w pierwszej ciazy i tez czeka mnie cesarka rozmawialam o tym z moim lekarzem i powiedzial mi ze mozna miec 4 cesarki w tych czasach to nie problem oczywiscie istnieje ryzyko ale nie takie jak dawniej. wiec 4 dzieci mozesz miec;p

Gość glupota272727
a pewnie nawet i wiecej sie da

Gość julita28
Witam! Ja mialam 2 cesarki. Pierwsza zanikalo tetno dziecku, a druga...swiadomie zaszlam w ciaze 5 miesiecy po porodzie i tez mialam cc. Nie ryzykowalam sn , poniewaz za szybki odstep czasu od poprzedniej. W nastepnym cyklu planuje 3 dziecko. No i wiecej juz nie chce.Mam 2 synow,a teraz bardzo pragne coreczki.

Gość pistacyyyja
Moja koleżanka miała 3 cesarki-ostatnią 12 lat temu,lekarze sugerowali aby wiecej w ciążę nie zachodziła.

Gość eonaaa
Hej, ja slyszalam ze macica moze sie rozszczepic... Ja planuje ciaze i chcialabym cc, chcialabym miec 3 dzieci a strasznie boje sie porodu naturalnego wiec zostaje cc...

Gość pistacyyyja
eoonaa nie ma się czego bać.To boli, niestety.Ale da się przeżyć, ja sama miałam wrażenie że mnie zawiozą prędzej martwą ze strachu do kostnicy niż na porodówkę, ale mam się dobrze, mój cudowny dzieciak ma już 2 lata a ja dawno zapomniałam o bólu, męczarni :) ale rób jak uważasz, twoja decyzja.

Gość eonaaa
Moze jak juz bede w ciazy to zmienie nastawienie co do porodu :) Starania zaczynam w maju, na razie łykam kwas foliowy, dobrze sie odzywiam odstawiłam papierosy i alkohol, partner rowniez :)

Gość paula9007
Niestety nie ma czegos takiego, jak cesarka na zyczenia, Chyba ze lekarz dostanie sporo kasy. W prywatnych klinikach taki porod kosztuje od 2do 5tys.. W polsce cesarke robi sie z przyczyn nagłych, badz ze wzgledu na chorobe jezeli kobieta na cos powaznego chorujetj wada wzroku, nadcisnienie, wada serca. ja mialam dwie cc, pierwszy 2009r, z przyczyn nagłych, druga 2013, rowniez z przyczyn nagłych. przez 4godz nie poszlo mi rozwarcie nawet o 1cm, mimo ze bylam po wannie, dostalam jakies pigulki i bylam podlaczona pod aparature lagodzaca bol. Ale przy 2 porodzie mimo ze 1 byl cc namawiali mnie do naturalnego porodu. Jezeli po 1cc blizna jest w dobrym stanie to lekarze staraja sie by kobieta urodzila sama.

Gość gość
ja znam dziewczyne ktora rok po roku rodzi dzieci ma juz 4 :/ tydz temu urodzila czwarte.... jest przed 30-tka.,,,

Gość gość
i ma rok po roku cesarke oczywiscie zapomnialam dodac..... masakra.....

Gość gość
po pierwszej cesarce miałam jeszcze czworo ale rodziłam naturalnie

Gość gość
Witam,kobietki nie wypowiadajcie się na temat ile można a ile powinno być cesarek,to sprawa indywidualna!Każda kobieta ma inny organizm i u każdej odbywa się to inaczej!Denerwują mnie stwierdzenia,że można mieć tylko 3!Nic bardziej mylnego,ja miałam 4,i to nie żadna wpadka,tylko świadoma decyzja,ciąża przebiegała prawidłowo do samego końca,czułam się nawet lepiej jak w poprzednich ciążach,urodziłam zdrową śliczną dziewuszkę!Dlatego powtarzam-każda z nas jest inna,a stereotypy są dla ludzi,którzy chcą w nie wierzyć:),pozdrawiam

Gość gość
Do tsh nieskie- Błagam nie pisz o czymś o czym nie wiesz. Miałam 4 cc teraz będę mieć 5. Jest to duże ryzyko dla kobiety i faktycznie lekarze odradzają zachodzenie w ciążę po 3 cc. Zależy też z jakich powodów te cięcia były. Ale nie jest tak, że nie zrobią jak ktoś jest w kolejnej ciąży a nie może rodzić naturalnie bo ma np. za ciasną miednicę ( ryzyko śmierci lub ciężkiej niepełnosprawności dziecka) i już był wielokrotnie krojony ( ryzyko pęknięcia macicy). Nie mogą nie zrobić bo przecież kobieta miałaby do wyboru umrzeć z dzieckiem w brzuchu lub wcześniej dokonać aborcji a to zabójstwo. Muszą wtedy zrobić kolejne cięcie ale może się to skończyć usunięciem macicy dla ratowania życia kobiety- aby nie doszło do zakażenia i zgonu ale to też nie jest takie proste bo teraz można lekarza pozwać za wykonanie histerektomii. Podwiązywanie też jest nielegalne. Antykoncepcja nie wchodzi w grę jeśli pacjentka jest katoliczką.

Gość gość
Ja jak narazie miałam 2 cc. Pierwsze ze względu na spadki tetna dziecka, drugi poród miał być sn, ale że dziecko duże to lekarz bardzo obstawal przy cc. Jestem świeżo po wizycie popologowej i lekarz powiedzial, że jeszcze jedno dziecko mogę mieć, ale to zawsze ryzyko i sprawa indywidualna (stan macicy, zrosty itd)

Gość gość
-pierwsza cesarka bo dziecko sie dusiło - ekspres za który bardzo dziekuje lakarzowi -druga troche po znajomosci ten sam lekarz w 39 tyg by nie było zagrozenia a organizm nie przygotowywal sie do porodu ( ale byla szansa by urodzic naturalnie ) - trzecia cesarka , lekarz prowadzacy ( inny niz w 1i 2 cc ) mówil ze wylacznie cc ale w szpitalu jeszcze sie jakos czaili chociaz oficjalnie nie powiedzieli o sn - czwarta cesarka czeka mnie wkrótce i prawdopodobnie bede miala podwiazane jajowody odstepy miedzy cc to srednia 7 lat

Gość gość
Wszystkie tu maja po 4 albo więcej dzieci, to gdzie ten niż demograficzny??