Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córeczka czy synek

Czy w 14 tygodniu można na usg rozpoznać płeć?

Polecane posty

Gość córeczka czy synek

cześć dziewczyny dzisiaj byłam na usg i lekarz powiedział, że prawdopodobnie bedzie dziewczynka. Na ile może okazać się to prawdą, jak było u was?

Gość gbhnjm
ponoć jest to możliwe. Mojej kuzynce lekarz w 14 tyg podczas usg powiedział, że na 80% chłopak. Sprawdziło się :)

Gość dsdffsf
E tam, moim zdaniem to niepotrzebne strzelanie na zasadzie "na dwoje babka wróżyła". Rączka między nóżkami, spuchnięte narządy, pępowina i inne takie normalne zakłócenia wystarczą żeby strzał był błędny a tylko rodzice niepotrzebnie się nastawiają na jedną z płci. Nie wierz, czekaj do połówkowego.

Gość córeczka czy synek
jak lekarz powiedział mi, że prawdopodobnie będzie córka, to aż skrzydeł dostałam. Mam już rocznego synka i marzę o córusi, tak, żeby za kilka lat móc chodzić z nia na zakupy itd. Mam nadzieję, że lekarz dobrze widział Ps. A sprzęt miał dobry:)

Gość dsdffsf
Niektórzy twierdzą że w tą stronę pomyłka jest mniej prawdopodobna. Mam więc nadzieję że nie nastawisz się żeby potem zmieniać te nastawienie i ze nie zmieni się to w rozczarowanie. Ale pomyłki zachodzą w obie strony i naprawdę sądzę że lekarz przedwcześnie wyraził opinię co do płci. Ale ja to wiesz.... tylko tak sobie dywaguję a tymczasem jestem w pierwszej ciąży, po dwóch USG (na drugim lekarka zdecydowała się stwierdzić że "prawdopodobnie" mamy córeczkę).

mi lekarz powiedzial w 13 tyg na 98% i sprawdzilo sie zreszta w obu ciazach szybko powiedzial i nie pomylil sie ;)