Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaamammma

jak dlugo karmic piersią żeby nie mieć zwisów?

Polecane posty

Gość mlodaamammma

Gość zwisy nie sa od karmienia
tylko od twojego zaniedbania i zapuszczenia sie. wiecej oleju w glowie dziewczyno!

Gość kozetka
oczywiscie, ze zwisy sa od karmienia a nie tylko od zaniedbania. Piersi napelniaja sie mlekiem, są obciążone, po zakonczeniu karmienia stają sie jakby wypomopwane i sila rzeczy, a raczej grawitacji, opadaja. i nawet najlepszy stanik Cie przed tym za bardzo nie uchroni.

Gość tak was podczytuję
poza tym piersi pracują i tracą "tłuszczyk" który je normalnie ładnie wypełnia i zaokrągla :(

Gość zwisy nie sa od karmienia
i po to sa wlasnie kosmetyki i cwiczenia ujedrniajace biust. kazda kobieta bez wzgledu na to czy dzietna, czy nie, ma zwisy tak czy owak, jesli nic nie robi w celu ich zapobiezenia.

Gość kozetka
Kobieto powyzej, ale nie oszukujmy sie, po karminiu beda zwisy tak czy inaczej. Pomimo balsamow ujedrniajacych. Mleko rozepcha a grawitacja zrobi swoje. Pewnie dzieki balsamom efekt zwisow bedzie troche mniej widoczny ale i tak bedzie.

Gość racjaaa
piersi opadaja po karmieniu jesli sie karmi max 6 miesiecy i dba o piersi to nie bedzie najgorzej ale np. 2 lata to zwisy beda czy sie bda czy nie bo ilosc mleka jaka dziecko potrzebuje jest coraz wieksza piersi sie powiekszaja a po zaprzestaniu zwisna .i tez zalezy od dziecka czy duzo je czy malo ja karmilam 4 miesiace i dziecko duzo jadlo i piersi nie sa takie jedrne jak przed ciaza ale nie sa tez zwisniete fakt tez ze o nie nie dbalam podczas karmienia

Gość ja karmilam 9 miesiecy
pod koniec juz w sumie niewiele , skonczylam karmic pare miesiecy temu i z ulga stwierdzam ze piersi bez zmian. Pot z czola :) Dodam ze nie stosowalam zadnych preparatow czy zabiegow.

Wygląd piersi jest kwestią:- genetyczną- odpowiedniego dbaniaa nie karmienia.

ktoś pisał o wypełnianiu się mlekiem. Słaby argument. Skóra jest elastyczna. Tak samo po porodzie skóra na brzuchu dochodzi do siebie i po pewnym czasie nie widać, że kobieta rodziła (chyba,że się "zapuści" i nie zadba o mięśnie).Tak samo biust. Odpowiednie staniki stale podtrzymują biust, co znaczy, że skóra się nie naciąga poza rozmiar, o który powiększyły sie piersi przez mleko.Dlatego właśnie "zwisy" powstają przez zaniedbanie: chodzenie bez stanika, złe dobrania stanika (!!!) np za duży obwód. Nawet nie wiecie ile kobiet ma źle dobrany stanik. Cała masa moich szczupłych koleżankek nosi stanik z obwodem 80 a ten obwód powinna nosić lekko puszysta pani o wzroście ok 170 cm (75 kg +). Ile z Was przy wrażeniu, że stanik nie podtrzymuje piersi - reguluje sobie ramiączka? Ilu z Was zapięcie z tyłu podchodzi pod łopatki? Jeśli nie czujecie, że pas pod miseczkami trzyma się mocno na żebrach 9nieruchomo) to znaczy, że macie źle dobrany biustonosz. W takiej sytuacji normalne, że biust źle się trzyma!

Gość żadna nie wpadła
na pomysł, że piersi rosną już w ciąży? i nawet jak nie będziesz karmić to będziesz mieć zwisy jak nie zadbasz o piersi? bo wtedy szybko stracą tkankę, jak będziesz karmić i stopniowo odstawiać to będę w lepszej kondycji co najważniejsze: OD PODTRZYMYWANIA PIERSI JEST STANIK!!!! jak się mogą zrobić zwisy jak mam stanik? no chyba, że mam obwód po biustem 75, a stanik kupuje 85D, to wtedy nie ma bata. Stanik się naciąga nawet do 95cm, więc nic nie trzyma. W efekcie mam zapięcie pod karkiem, a piersi sobie swobonie dyndają jakby nie miały podtrzymywacza. Sprawdzie swoje staniki. Na 75 pod biustem kupujemy stanik w rozmiarze 75 lub 70, bo one i tak się rozciągają. I do tego trzeba dopasować miskę. Ja obecnie noszę 75G, więc miski powyżej D są dostępne.