Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukając odpowiedzi...........

dlaczego kobiety tak bardzo boją się rozwodu?

Polecane posty

Gość Kaaalina_
smarkula Kaaalina - haha rozwaliłaś mnie teraz Czyli, że (hipotetycznie) jak się rozwiodę, to mój ex-mąż ma być u mnie co drugi dzień? Jak nie będę mieć ochoty go widzieć (nie rozwodzę się dla jaj, tylko dlatego, że go nienawidzę) a tym bardziej, że chciałabym zapraszać kogoś innego? miedzy nami nie bylo i nie ma nienawisci:) wiec i nie ma problemu, o ktorym piszesz

czekaj to co oznaczalo to: Jestesmy razem, wykonujemy wszystkie obowiazki razem, w domu jest fajnie, ale poza domem kazde z nas moze robic co chce, z kim chce i jak chce. o jakim domu mowa, w takim razie? no i oczywiscie hicior czyli: Dlaczego to tylko ona ma nie miec czasu na wlasne zycie? To tylko mezczyzne wolno zyc po rozwodzie jak kawalerowi? Ma przeslac kase i widziec sie z dziecmi raz w miesiacu? Ooooooo nie! to czemu nie oddasz dzieci facetowi? aaa zeby obca niunia nie wychowywala, a jak ty znajdziesz niunka to juz git? jak ja lubie te kobieca sprawiedliwosc :-)

Gość mondra Kaśka
Kalina obudz sie.a co bedzie jak Ty poznasz niuńka? dalej bedziesz cieszyć sie z każdej wizyty byłego męża AŻ 4 razy w tyg? niie dając tym samym szansy niuńkowi na tworzenie więzi z dziećmi:)

u nas jest przeswiadczenie ze w razie rozwodu kobieta bedzie glownym opiekunem, poza jakimis przypadkami gdzie jest alkoholiczka czy psyhopatka znam rodzine, w ktorej On jest lepszym rodzicem, ale pewnie dzieci "dostalaby" ona tak to jest w polskim sadownictwie

Gość mondra Kaśka
zs nie,po prostu Kalina kocha męża,aż tak ze nie wyobraża sobie w chwili obecnej by nie był obecny w jej zyciu. Nie ma co gdybać,życzę Ci kalinko,byś nie musiała sie rozwodzić ;)

Gość Kaaalina_
hehehe no nie zartujcie sobie:) Niunio jest od dawna, ale nie ma potrzeby wprowadzac go do naszego domu. Wiec nie ma problemu, o ktorym piszecie. I zeby nie bylo......niunia byla pierwsza:)a niunio pojawil sie potem.

zs ale no od wiekow to kobieta kojarzy sie z kims kto zajmuje sie dziecmi, trudno to wykorzenic ze swiadomosci chociaz czasy sie zmieniaja to jednak i tak cos tam zostaje i trudno to z nas wykorzenic

Gość mondra Kaśka
:O ej Kalina to w końcu jesteś z mężem czy nie,bo nie nadążam:P

No cóż, w takim razie Kaaalina musisz być jakimś wyjątkiem w społeczeństwie. Zazwyczaj ludzie jak się pobierają to się kochają, później wychodzą jakieś problemy czy niedomówienia. Następnie jest sprawa rozwodowa - zazwyczaj w sądzie, bo nikt nie chce się przyznać do winy, pierze się publicznie wszystkie brudy, dowiadujesz się o sobie nieprzeciętnych rzeczy, często wyssanych z palca i na koniec tak nienawidzisz ex-męża, że marzysz, aby się za często nie pojawiał w Twoim życiu. Ale widać, że Ty jesteś ułożoną kobietą, która na wszystko ma inteligentne rozwiązanie...

smarkula nie przesadzasz? a slyszalas o rozwodzie za porozumieniem str? znam takich co sie rozstali z klasa

Gość mondra Kaśka
taaaa a ile % byłych mężów kwapi sie do wychowywania samotnie dziecka,mimo ,iż nadają sie do tej roli i mają lepsze warunki od matki?

Gość Kaaalina_
Tamari to wrecz niemozliwe! Wyobrazasz sobie, by matka oddala komus wlasne dzieci? Niestety, tak potrafia zrobic tylko mezczyni

taaaa a ile % byłych mężów kwapi sie do wychowywania samotnie dziecka,mimo ,iż nadają sie do tej roli i mają lepsze warunki od matki? a ilu z nich by sie to udalo uzyskac w sadzie to raz, dwa jakie brudy trzeba by bylo wtedy wyciagac?

Gość Kaaalina_
Smarkula chyba nie doczytalas. Nie chce mi sie pisac wszystkiego od poczatku. Sorry:)

zs ale nie sadzisz ze malo facetow chcialoby zostac glownymi opieknuami dzieci po rozwodzie?? z obserwacji mojej wynika, ze im to tez w pewnym sensie idzie na reke, ze to matka zostaje z dziecmi chocviaz nie wszyscy i wlasnie ta mniejszosc trzeba potraktwoac z uwaga i szacunkiem

Gość mondra Kaśka
ZS nie przesadzaj ,feministki już trochę przetarły drogę poszkodowanym ojcom:) Sądy inaczej już na wszystko patrzą,no ale społeczeństwo dalej myśli ,ze nic sie nie da zrobić,wiec ojcowie NIC NIE ROBIA BY WALCZYĆ O DZIECKO Dla chcącego nic trudnego:)

kalina jesli sad uzna ze ojciec sie lepiej nimi zajmie to matka nie bedzie miala za duzo do gadania

Moim zdaniem to swoiste bledne kolo, z zalozenia kobiety i faceci wiedza jak to jest regulowane przez sad, wiec w celu unikniecia prania brudow sprawe dzieci zalatwiaja polubownie.

Gość Kaaalina_
zawsze szczery masz racje. To prawie niewykonalne. Znam 2 przypadki walki ojcow o dzieci. Aby uzyskac opike nad dziecmi, musieli stoczyc prawdziwa batalie w sadzie, wyciagajac na swiatlo dzienne okropne historie o postepowaniu matek. Prawdziwe niestety.

Tamari - owszem, słyszałam. Ale tak się składa,że ci rozwodnicy, których znam to rozchodzili się przez niunki i mamuśki nie chciały się przyznać, że też są winne rozpadu związku.

wyglada to zapewne w glowach tak: on - nie bede nawet wspominal jej o dzieciach, bo wiadomo ze mi nie odda ona - to jasne, ze dzieci zostaja u mnie, bo ten balwan przeciez by sie nimi nie umial zajac

Gość mondra Kaśka
Kaaalina_---NO I CO Z TEGO?,ALE DZIECKO JEST Z OJCEM,KTÓRY JEST LEPSZYM OPIEKUNEM NIŻ MATKA

troche tak a strasznie temat spadl na jeden watek: dzieci a rozwod to nie tylko sprawa dzieciakow