Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cynka.malinka

Gra w gume!

Polecane posty

Gość cynka.malinka

Gość cynka.malinka
czy ktos moglby przypomniec i wyjasnic zasady gry w gume? Ale prosilabym o dokladne wytlumaczenie wszystkich mozliwosci gry; parami, w trojkacie, w kokarde.Chce zaczac grac z moimi koleznkami grac ( jeszcze nie jestesmy chyba za stare )a zadna tak naprawde nie pamieta dokladnie.Pewnie z roznych regionow Polski bede naplywac inne zasady ale moze w koncu cos nam sie przypomni.Dzieki

Gość gf.
Jak grać? :).:).. Gra w gumę to nie tylko domena polskich polityków, piłkarzy, a ostatnio nawet działaczy, to również popularna głównie wśród płci żeńskiej forma rozrywki. Osobiście nigdy nie miałem okazji, aby poprze swoje skoczne umiejętności wprawić w zachwyt koleżanki, ale kilkakrotnie widziałem swoich kolegów, którzy czerpali z gry w gumę frajdę nie mniejszą niż dziewczyny. Grać w gumę można na kilka sposobów. Jak donosi ktoś bardziej obeznany w tym temacie niż ja: �Spośród wielu rodzajów gry - najpopularniejsze były "dziesiątki" - zaczynało się od kostek, kolanka, uda, PD, pas, żeberka, pod pachami, łopatki, szyjka i główka, chociaż części powyżej pasa były rzadko używane. Najpierw naskakiwało się na gumę najczęściej dwoma stopami. Dwójki - jedną stopa na gumie, druga pod i trzeba było tak przeskoczyć na druga gumę. Trójki - najtrudniejsze - jedna noga na jednej gumie, druga na drugiej i w powietrzu trzeba było je zamienić. Na pasie prawie niemożliwe. Po przejściu poszczególnych etapów bez skuchy, stawało się bokiem i odległość miedzy gumami była mniejsza. Po boczku - gumę nakładano tylko na jedna nogę. Inną grą były "piątki": 5 skoków obok gumy, potem między nogami była jedna guma i znowu 5 skoków, następnie w środku miedzy gumą też 5 razy, a w końcu między nogami 5 i z drugiej strony gumy też 5. Tak samo w kosteczkach, łydkach itd.

Gość jarek rozjebales mnie
:D

Gość cynka.malinka
To ciagle nie to co ja znalam i w co gralam... jedynki dwojki trojki i co dalej?

Gość cynka.malinka
Do Jarka----- ja tu mam powazny problem a Ty zawracasz mi glowe jakims marnowaniem zycia...moze trzeba bylo kupic drozsze gumki?

Gość cynka.malinka
Alez oczywiscie ze tak, gruba-ze 100 kg nadwagi, IQ = IQ slimaka, na dodatek krzywe nogi, okulary, tluste wlosy i grzybica paznokci i luszczyca.Ale to moj temat wiec spadaj

Gość cynka.malinka
Niestey..chyba podetne sobie zyly... W kazdym razie dzieki za informacje gf. to w dalszym ciagu nie to co szukam, cos mi sie tam tlucze w tym moim paskudnym lbie, ale nie umiem tego znalezc na internecie.

Gość giercia
jak chcecie grac w gume piszcie na ojego maila

Gość tarara
a jak sie gralo w kosmos ? to bylo fajne :P

Gość tłumoku
jarek zasada w deche !!!! hahahhahahahaha!

Gość a pamietacie
taka gre w gume o nazwie ARABY

Gość kepcia91
Ja zawsze graliśmy z koleżankami tak że: - ROZPOCZĘCIE GRY (zastąpiło jedynki i dwójki) każdy sobie wymyślał obojętnie jakie tylko chciał. *Jeżeli jednak ktoś chciał to JEDYNKI to było poprostu nadepnięcie jedną stopą na gumę. *DWÓJKI to dwa skoki, stajemy bokiem do gumy i jeden skok jest taki że jedna noga jest w środku druga na zewnątrz a pomiędzy nogami guma, a drugi że ta 1 noga jest na zewnątrz a 2ga w środku (druga guma jest pomiędzy nogami) - TRÓJKI o

Gość tłusta krowa na wypasie
"Jarek.84 To chyba było tak - nakładasz gumę a jak pęknie to przegrywasz życie" I W TYM MOMENCIE powiem "dzieki bogu za bezpłodnosc"

Gość gość
Najnowszy mój wpis wzbogaciłam o autorskie filmiki i opis 2 wersji gry w gumę, tej którą ja pamiętam ze swojego dzieciństwa i tej, którą zaprezentowały mi moje młode sąsiadki – zapraszam: super-zabawa.blogspot