Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XeniaG28

Podobienstwo

Polecane posty

Gość XeniaG28

Witam, mój problem może wyda się błachy, ale mi przysparza sporo nerwów. Otóż jestem mamą 2 letniej córeczki, która jest podobna do mnie, ale jak mi się wydaję do męża również. Denerwuje mnie jak ktoś gada że jest podobna do mnie, a do męża wcale, jak ktoś zaczyna temat że skoro dziecko ma blond włoski a ojciec i matka są brunetami to po kim dziecko ma jasne włosy. W koncu wiadomo że większość małych dzieci ma jasne włosy które z czasem cemnieją. Czuje się jakby ktoś mi sugerował coś, zwłaszcza że z mężem zaszłam w ciąże bo niedługim czasie znajomości, ale co do jego ojcostwa jestemn pewna w 100 % bo był moim pierwszym i jedynym partnerem sexualnym. Ponadto jak jeździmy do teściowej to ciągle jest temat podobienstwa dzieci iego jaka to corka brata męza podobna do swojego ojca a moja córka do mnie. Kiedyś powiedziałam że wkurza mnie takie gadanie i teraz mam spokój.Czy wydaje wam się że przesadzam, czy mam prawo się złościć?

Gość olej to
Zawsze możesz powiedzieć; moze i wygląd Zuzia ma po mnie, ale charakterek to już tylko tatusia.

Gość XeniaH28
No bo tak jest charakter budowe ciała kolor oczu karnacje kształt twarzy wszystko to ma po ojcu ale jak się na nią patrzy to i nawet na zdieciach jak ja byłam mała jest bardzo podobna do mnie

Gość kwik
hEJ! Ja mam tak samo...Mój synej jest podobny do mnie, a do mojego meza w ogóle..do tego ma jeszzce rude włosy a ja mam blond, a mója mąż czarne...i wszyscy zadają pytanie skąd te rude włosy...Nie wim czy nie mieli w szkole biologi...geny nie są dziedziczone tylko po rodzicach, ale również po dalszych przodkach i może dziadek dziadka mojego męża miał rude wosy;-)ale ja się tym nie przejmuje...MÓj maż mi ufa i jest pewien tego, że jest ojcem...i nawey jakby mały był podobny do sąsiada to on by i tak wiedział, że to jego;-)Więc się nie przejmuj głupimi komentarzami...

Ja jestem brunetką z brązowymi oczami, mój mąż brunetem z zielonymi oczami. Nasza córcia i synek są blondaskami z niebieskimi oczami !!! I co ja mam mówić ?? Że do kogo są podobni ??? Niestety dzieciaki mają typ urody mojej teściowej czyli blond włosy i niebieskie oczy :( Nawet podobni sa do niej....

Gość XeniaG28
Ja też znam małzenstwo gdzie synek ma rude włosy ojciec jest szatynem a matka ciemna blondynką. Mąż mi ufa w100% nasza mała jest oczkiem w głowie tatusia. Ja zaszłam w ciąże po 7 miesiącach znajomości ale czasem tak jest że spotyka się jedna osobę i jest się pewnym że to ten ze to na niego czekaliśmy, decyzja o dziecku była planowana, oboje chcielismy dziecka. Nasze zycie jest sielankowe, i czasem myslę że z braku problemów sama ich sobie szukam. Ale są też tacy to twierdzą że mała to cały tatuś, zwłaszcza jak była malutka to każdy prawie mówił że do taty podobna.

Gość kroplawody
Bez sensu....jak dziecko jest za bardzo do Ciebie podobne to znaczy że ci sugerują że nei jest męża?(moze tylko ty tak to odbierasz?) Tzn. że jakby było bardzo podobne do męża to sugerowaliby Ci, że nie jesteś jego matką? Głupota...daj na luz....z biegiem czasu dziecko się zmienia czasmi gesty zcasami miny, itd będzie miał po tacie....nie strsuj się, olej to tym bardziej , żee jestes pewna....

Gość XeniaG28
Też mi się wydaję że nie powinnam się przejmowac głupim gadaniem, w koncu są rózne opinie choc niektóre czasem wkurzajace, zwłaszcza jak ktos gada takie głupoty..

Gość XeniaG28
Dziękuje za miłe słowa

ludzie zawsze musza sobie pogadac ze dziecko a to podobne do matki a to ojca taka ich natura ;P moja cora to czysty tatus do mnie wogole nie jest podobna,moge sie wyprzec ze to nie moje dziecko :)