Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanielowa pani

Cocker Spaniel

Polecane posty

Gość spanielowa pani

Szukam kogoś kto ma takiego pieska. Chcialabym zadać kilka pytan odnosnie tej rasy.

Gość spanielkowa pani
Nasz spanielek jest z nami od kilku dni a my juz wydalismy maątek na jego "potrzeby" mały choruje na oczka (grudkowe zapalenie trzeciej powieki) i uszki (infekcja) Dwa razy dziennie zakrapiam i przecieram mu oczy, dwa razy dziennie zakrapiam i czyszcze uszy. Martwie sie troche ze to nie ejst dobra wróżba na przyłosc. Czy jesli mały szczeniak choruje na taie rzeczy to jest w stanie uwolnoc sie od tego całkowiecie w przyszłosci? Szczerze powiedziawszy mam żal do siebie że wybrałam tą rase :(

Gość spnielkowa pani
kant dupy- piekny piesek. Nasz jest jasno brazowy.

Gość hania1234
ja mam spanielka :) faktycznie jeśli maleństwo choruje już od maleńkości to nie wróży pomyślnie, jednak przy Waszej systematycznej opiece myślę że powinno być dobrze. moja psinka przeżyła już niejedno, nawet poważną operację a ma już 14 lat i nadal zachowuje sie jak szczeniak :) powodzenia :) aaahhhhh no i radze szczegolną uwage poswiecic uszom - ta rasa ma z nimi najwieksze problemy :(

Gość hania1234
a mi weterynarz powiedzial że nie można czyscic psu uszu patyczkiem - jedynie delikatnie przemywac płatkiem kosmetycznym a płyn zrobi już swoje na odpowiedniej głębokości i także zalecał robić to min 2 razy dziennie

Gość Spanielkowa Pani
tzn to ejst tak jak psiak jest zdrowy t mówił że raz na tydzien wystarczy czyscic i tez zalecil te patyczki dla maluszków ale zeby nie za głeboko. Płyn tez kupiłam. Teraz maly chory wiec mam mu czyscic 2 razy dziennie i po czyszczeniu zakraplać. Tak samo z oczkami tylko ze tu odwrotnie najpierw zakra[lac a potem zmywac waciekiem zanurzonym w świetliku wszystko to co sie wylalo z oczka zeby bylo tam sucho i czysto. włąsnie sie martwie o tego pieska. Kupilam go od nieodpowiedzialnego człowieka i juz mnie ostrzegano ze moge miec problemy. Mam nadzieje ze nic wiecej nie wyskoczy bo podobno do 6 miesiaca zycia wszelkie wady sie ujawniają. a powiedzcie mi jakie sa wsze psy? Mój jest strasznie spokojny. Uwielbia spać, albo lezec, niechetnie sie bawi a jesli juz to tylko obgryza wszystko. Weterynarz kazał obserwowac bo niby jest od niedawna ale na jego oko jest za spokojny i ze te psy sa podobno łobuziakami. Pozatym mój cierpi na syndrom "dziecka porzuconego" ładuje sie do łóżka nie chce zostac sam ani na chwilke i całymi dniami przerazliwie skomle.

Gość a gdzie kupilas tego psa
bo to bardzo wazne

jesli pies ma zdrowe uszy to nie powinno sie czyscic w ogole!!!!!!!!!! bo to tylko moze spowodowac zapalenie.. i w zadnym wypadku nie czyscic 2 razy dziennie

Gość Spanielkowa Pani
znalazlam ogloszena allegro i pojechalam. Pan ma dwa dorosle spaniele w domu i suka sie oszczeniła- były 3 szczeniaki dwie suczki jeden pies. ja chciałam psa. Problem w tym ze pan nie odrobaczył i nie zaszczepił 10 tygodniowych szczeniaków! Jasne ze to pieniadze ale tu tez chodzi o dobro zwierzat i ich przyszłosc. Nie powiedzial mi jaka karme psy dostają bo stwierdził ze nie pamieta. dał mi psa wziął kase i poszedl o nic nie pytal ani nie dał szansy zebym ja zapytała. Potem sie dowiedziałam ze istnieje mozliwosc ze matka i ojciec mojego szcezniaka byli rodzenstwem co bardzo źle wrózy mojemu psu.

"Mój jest strasznie spokojny. Uwielbia spać, albo lezec, niechetnie sie bawi a jesli juz to tylko obgryza wszystko. Weterynarz kazał obserwowac bo niby jest od niedawna ale na jego oko jest za spokojny i ze te psy sa podobno łobuziakami. Pozatym mój cierpi na syndrom "dziecka porzuconego" ładuje sie do łóżka nie chce zostac sam ani na chwilke i całymi dniami przerazliwie skomle. " po prostu kupilas psa chorego niestety spaniele sa wielkimi lobuziakami

"znalazlam ogloszena allegro i pojechalam. Pan ma dwa dorosle spaniele w domu i suka sie oszczeniła- były 3 szczeniaki dwie suczki jeden pies. ja chciałam psa. Problem w tym ze pan nie odrobaczył i nie zaszczepił 10 tygodniowych szczeniaków! Jasne ze to pieniadze ale tu tez chodzi o dobro zwierzat i ich przyszłosc. Nie powiedzial mi jaka karme psy dostają bo stwierdził ze nie pamieta. dał mi psa wziął kase i poszedl o nic nie pytal ani nie dał szansy zebym ja zapytała. Potem sie dowiedziałam ze istnieje mozliwosc ze matka i ojciec mojego szcezniaka byli rodzenstwem co bardzo źle wrózy mojemu psu." no juz niestety teraz nic nie zrobisz,przeciez psa nie oddasz jesli chcesz to dam ci linka do fajnego forum i tam sie wszystkiego dowiesz

Gość panielkowa pani
plyn sie nazywa otifree (chyba tak sie to pisze)

do uszu kup oridermyl-antybiotyk

Gość spanielkowa pani
poprosze o link do forum bo pewnie bede miala cała mase pytan na temat psiaka. Jasne ze go nie oddam juz go wszyscy pokochalismy, tylko ze nam go strasznie szkoda. Taki maluszek a już mu sie rózne choróbska plątają.

Gość hania1234
tak to prawda, spaniele są chyba jednymi z najpogodniejszymch psiaków na świecie, mojego od maleńkości wszedzie było pełno, ogonek chodzi mu non stop do dzisiaj, znajomi którzy mają te psy mówią to samo. faktycznie wygląda na to że Twój piesek jest chory :( musi być pod stałą opieką weterynarza, mam nadzieję zę uda się coś poradzić :(

otifree jest do przemywania zdrowych uszu a zrobil ten twoj lekarz wymaz?

www.spaniele.pl tam znajdziesz odpowiedz na wszystko

Gość spanielowa pani
narazie lekarka przepisała mu krople ale nie pamietam nazwy musiałabym isc sprawdzić. Własnie patrze na psiaka. lezy na dywanie i śpi. Strasznie taki "osowiały jest" Moze przez te oczy i uszy...

kup mu ten antybiotyk bo pewnie z uszu mu na oczy poszlo wet robila wymaz czy nie?

Gość spanielkowa pani
tak lekarka pobrała wymaz z uszu (w przyszłym tygodniu mam sie zgłosic do gabinetu ) i robiła "dziwne rzeczy z oczami" japierw włozyla mu papierki i oczy byly zielone, a potem je przemywała i wywijalą powieki i stwierdziłą to grudkowe zapalenie trzeciej powieki.

to co to za lekarz co przepisal krople bez wyniku z wymazu :(

Gość spanielkoa pani
dziewczyny a czy taka choroba - zapalenie uszu i oczu moze sie przeniesc z psa na czlowieka? bo mam malutkie dzieci i one się ciagle tula do tego psa, on je lize i sie troche boje.

nic sie nie przeniesie raczej tylko lecz go szybko odpowiednimi lekami zeby mu to na cale zycie nie zostalo

Gość spanielkowa pai
dzieki dziewczyny a czym karmicie swoje psy?

ja karmie royal canin ale to zalezy od tego co twoj pies jadl wczesniej.nie mozna zmieniac z dnia na dzien pozywienia bo moze dostac "awarii" zoladkowej

Kant dupy a wiesz ze chappi ma tylko 4% miesa? zastanow sie co ten pies je niestety juz lepiej gotowac

Gość spanielkowa pani
nie wiem co jadł wczesniej podobno sucha karme ale jaka tego pan mi nie powiedział a pies nie chce wogóle suchego. Mokrą karme zjada kazda - a najchetniej dla malych kociąt. Czy pies moze jest karme dla kociat?

Gość spanielkowa pani
wlansie slyszałam ze chappi i pedigrii to najwiekszy syf. Kupiłam taka karme na wage w sklepie zoologicznym- podobno bardzo dobra ale tez jej nie chce. wogóle suche mu nie podchodzi nawet jak zmieszam z woda albo rosołem.

nie moze jesc karmy dla kociat bo to dla kociat :D jak mu podasz raz na miesiac to nic sie nie stanie ale czesciej to moze miec problemy takiemu maluszkowi najlepiej gotowac na zmiane z sucha a jesli nie bedzie chcial jesc suchej to go przegludz 1-2 dni

Kant dupy ale jesli kupisz lepsza puszke to na 100% bedzie ona miala lepszy sklad