Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona długiem

Potzrebuję pozyczki 200 zł

Polecane posty

Słuchaj, ale jak jesteś bez pracy i w ciąży, to możesz załatwić sobie świadczenia socjalne. Powinnaś załatwić w ciagu 2 tyg, a bank jak napiszesz pismo, powionien poczekać.

Gdzie mogę uidac sie po taki zasiłek? Do MOPSu? Ile wynosi taka pomoc? Mam koleżankę, która po urodzeniu była na takim zasiłku przez chwilę i było to 40 zł:o

Ty frajerska pało-> dziękuję za interwencję, ale chyba troszkę za ostro. Tez uwazam, ze jesli ktos nie chce pomoc, to w porzadku, ale ublizanie mi jest zbędne. Fajnie, jak ktos jest w lepszej sytuacji, ale dowarosciowywanie siebie kosztem drugiej osoby jest niefajne...

Nie jestem pewien, chyba do ZUS. Ale do MOPSU także. Jeśli dochod na rodzinę jest ponizej minimum, to są swiadczenia socjalne zapomogowe, na samotną matke bez pracy w ciąży chyba też coś jest. NIe wiem tylko jak z rejestracją jako bezrobotna. Na pewno bedzie dużo papierkow, ale potem co miesiąc jakieś pieniądze.

40 PLN, to była chyba dopłata na dziecko. Trzeba się o wszystkie mozliwości dowiedzieć, włącznie z dochodem miesięcznym ponizej minimum.

Gość Farej9
Poczekaj aż dostaniesz becikowe

Gość tak idz do mopsu
jesli to beda nie duze pieniadze to zawsze cos,oprocz pieniedzy beda ci tez placic za mieszkanie,wode itp( oprocz pradu),a to juz bardzo duzo,mam sasiadke ktora korzysta z pomocy mopsu ,dlatego wiem ze beda ci robic miesieczne oplaty,a zasilek pieniezny tez dostaniesz oni nazywaja to zaslkami celowymi,czyli na cos. najlepiej zrobisz jak niezwlocznie udasz sie do mopsu,wez ze soba jakies zaswiadczenie,ze nie masz zadnych dochodow,albo jezeli masz to wysokosc twojego miesiecznego dochodu. nie wiem jak jest obecnie,ale w zeszlym roku aby uzyskac pomoc j/w,dochd na czlonka rodziny nie mogl przekroczyc 620zl netto.

Właśnie dostałam propozycję pracy o dzieło, ale zanim ja wykonam (to najmniejszy problem) i wypłaca mi za nią, mimie troszkę czasu. No nic, dziękuję tym, którzy mi współczuli i próbowali pomóc, mój mail zostaje, a ja poki co poszukam gdzieś indziej pomocy, gdyz to był faktycznie kiepski pomysł z proszeniem o nia tutaj

Gość makimakimaki
Ja tam szczerze powiem, ze rozumiem Cie, wiem jak to jest miec noz na gardle, ale w doslownym tego slowa znaczeniu. Ludzie mowia "szastasz cudzymi pieniedzmi" a wyobrazcie sobie drodzy ludzie ze moze trzeba dla dziecka akcesoria kupic, moze ta kobieta nie ma na chleb?! o tym nie pomysleliscie... radze sie postawic w jej sytuacji i ciekawe co byscie wtedy zrobili i czy byloby wam milo zeby ktos sie do was przyczepial kiedy i tak macie wystarczajaco duzo problemow