Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie bardzo kreatywna

licze na wasza kreatywnosc D

Polecane posty

Gość nie bardzo kreatywna

chce przygotowac dla chlopaka prezent tzn kolacje winko itd z pewnej waznej okazji jednakze nie wiem co mam przygotowac do jedzenia :D gotowanie nie jest moja mocna strona wiec moze polecilybyscie cos latwego w przygotowaniu :> i jakies cenne rady moga sie tez przydac ;) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lasania
ewentualnie fasolka po bretońsku:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie bardzo kreatywna
jasne zeby puszczal baki cala noc hahaha. nie chce nic zamawiac, chce wlasnie sie wykazac ze umiem gotowac :D bo on mysli, ze calkowicie nic nie potrafie przygotowac..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dariia.
no wlasnie myslalam o spaghetti, tylko nie wiem czy to pasuje na taka kolacje :D i do tego wino

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie bardzo kreatywna.
no poradzcie cos dziewczyny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Makaron z domowym pesto
mniam, pychotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie bardzo kreatywna.
a moze jakis przepisik na ten makaron z pesto? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Makaron z domowym pesto
100 g liści bazylii / samych liści, bez łodyżek / 50 g orzeszków piniowych 60 g startego sera parmigiano reggiano 30 g startego sera pecorino / ja użyłam pecorino romano / 1-2 ząbki czosnku 1-2 szczypty grubej soli morskiej 1-2 kostki lodu oliwa extravergine wg uznania - umyć liście bazylii / delikatnie bez zgniatania / i bardzo dokładnie wysuszyć - włożyć do blendera liście bazylii, orzeszki piniowe, parmigiano i pecorino, kostki lodu i sól - miksować z przerwami nie dopuszczając do zagrzania się pesto / maja temu zapobiec kostki lodu / - otworzyć dzbanek, zgromadzić pesto na dnie i dodać oliwe extravergine / ilość wg uznania aż do uzyskania pożądanej konsystencji / - przełożyć pesto do słoika zamykanego hermetycznie, zalać cienką warstwą oliwy i wstawić do lodówki - przechowywać do tygodnia Do robienia pesto najlepszy jest moździerz, ale można użyć blendera lub małego miksera / używając moździerza można wlać mniej oliwy /. Miksować z przerwami, możliwie najkrócej, aby pesto się nie rozgrzało. Dodatkowo aby uniknąć rozgrzania , można wcześniej wstawić pusty dzbanek miksera do zamrażalnika / na 5 minut /. Pesto nie powinno być nigdy gotowane ani rozgrzewane. Dodawanie do makaronu: Do miski / wazy / włożyć kilka łyżek pesto, dodać 1-2 łyżki wody / w której gotował się makaron /, połączyć, dodać makaron, dodać resztę pesto, wymieszać i podawać natychmiast. Pesto można dodawać do makaronów typu: trofie, tagliatelle, lasagne, cannelloni, farfalle, linguine, a także jako sos do gnocchi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie bardzo kreatywna.
dzieki wielkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×