Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja czekam i czekam

Czekam

Polecane posty

Okres mam dostać koło 29 września. Nie mogę się doczekać testu. Wiem,że bez sensu go robić teraz. Kiedy najwcześniej wyszedł Wam test?

o to muszę czekać jeszcze niecałe 2 tyg. A którejs wyszedł test przed okresem?

mnie wyszedł w dniu miesiączki, wcześniej nie ma sensu robić, ewentualnie test z krwi ale kosztuje ok 30 zl i wynik można odczytać już od 1 dnia od zapłodnienia. a masz jakieś objawy? bo ja mdłości straszne miałam i zmęczona byłam

Gość co sie stalo
U mnie pierwszy wyszedl w dniu miesiaczki a drugi dzien przed. Teraz spoznia mi sie okres 3 dzien i tym razem wcale sie nie ciesze. Ja chce okres!!!!!! Chyba nie mozliwe zeby nie zadzialaly tabletki?? Bralam redgularnie. Cholera jasna...

a ja czekam i czekam dolaczam do ciebie :) Ja miesiaczki mam nieregularne, ale spodziewam sie jej (a raczej nie spodziewam ;)) okolo 23 wrzesnia. Mam nadzieje ze nie nadejdzie... Masz jakies objawy???

Objawy. Hmm... wiecie jak to jest. Coś mnie niby kłuje w podbrzuszu, rano czasem zemdli, spać mi się chce, ale to takie objawy, które można sobie wmówić nieprawdaż? Co niniejszym czynię:) Muszę zatem uzbroić się w cierpliwość.

Masz zupelna racje... Mozna sie wkrecic i to na maxa... W takim razie zycze Ci aby to byla fasolka i bede trzymala mocno kciuki pod warunkiem ze Ty bedziesz trzymac za mnie ;) :D

Jasne, że będę trzymać. A chcecie córkę czy syna?

Mam 26 lat. A Ty? Mój mąż marzy o córce, a mi generalne wszystko jedno:) Wiem, że to potargane pytanie zważywszy na fakt, że nie mam pewności co do ciąży ale : macie już imiona?:)

Ja jestem troszke mlodsza, mam 21 lat :) Co do imion... Generalnie musze Ci powiedziec ze my jakos specjalnie nie planujemy dzidzi. Wychodzimy z zalozenia ze jesli sie pojawi to bedziemy bardzo szczesliwi. Widzisz zreszta ze jestem jeszcze dosc mloda i niektorzy mogliby mnie skrytykowac za moja chec posiadania dziecka. Ale ja go bardzo pragne razem z moim narzeczonym :) A imiona? Z chlopcem bylby problem bo mojemu Ł zadne prawie meskie imie sie nie podoba :P A jesli chodzi o dziewczynke to bardzo podoba nam sie Nadia :) A Wy???

Gość blantka
Witam. Ja @ powinnam dostać 20 września i tez wolałabym aby nie przyszła. To czekanie mnie wykańcza i nawet myślałam o zrobieniu testu, ale wiem ze to raczej teraz nie ma sensu. Staram eis nie popadać w paranoje, ale ciągle wsłuchuję się w swoje ciało i szukam jakiś objawów. Brzuszek czasami pobolewa, piersi tak od paru dni zrobiły się nabrzmiałe, ale to przecież o ciąży nie przesadza :-( Pozdrawiam.

Witaj blankta :) To i tak Ty jestes tu w najlepszej sytuacji bo masz najszybciej termin @ :) Zycze Ci dwoch pieknych kreseczek :) Mnie tez bola piersi i mam na nich niebieskie zyly. A tak poza tym zadnych innych zmian... No moze jeszcze zwiekszony apetyt ale to tez moze byc przed @....

Gość blantka
Ja razem z moim narzeczonym już wybraliśmy imiona... Kornelia i Szymon, ale najważniejsze, żeby jak najszybciej zaskoczyć :-)

Gość mnie wyszedl
5dni przed spodziewana miesiaczka,ale lepiej poczekac

Gość stalo co sie
a ja dzieci chyba nie bede miala bo nie mam z kim . . . wszyscy chleja albo papuierosy pala czy kawe pija . . przeciez taki maz to szybciej zdechnie ;( chyba poszukam obcokrajowca w anglii z lepszymi genami niz polskie . . .

Gość blantka
My staramy się już trzeci cykl. Boję się, że będzie to dłużej trwało, bo trzy lata temu przeszłam operacje usunięcia mięśniaków. Lekarz mówi, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ze mną i że jestem zdrowa... tym się pocieszam, ale jakieś obawy zostają, gdzieś w środku..

My planujemy:) W końcu się zdecydowaliśmy. Bo najpierw, studia (bardzo słusznie), potem ślub jednocześnie z kupnem mieszkania, potem trzeba było urządzić to mnieszkanie, w między czasie oczywiście praca, auto.A potem się zaczęły wymówki, ze jeszcze ja chce iść na studia podyplomowe, mąż też. No to zrobiłam te drugie studia. Ale jeszcze musimy doposażyć mieszkanie, kupić szafę...bla bla bla. I moja kariera:) Aż któregoś dnia usiadłam w swoim pięknym mieszkaniu, czytając bardzo mądrą książkę i powoli zaczęło mi brakować tego zgiełku domowego, pieczenia ciasta, rozrzucania klocków, hałasu. Kariera? Poczeka:) Nie ukrywam, że brak perspektyw rozwoju w obecnej firmie mocno się do tego przyczynił, bo albo zmieniam teraz pracę i o dziecku zapominamy na najbliższe conajmniej 2 lata, albo teraz dziecko a po wychowawczym zmieniam pracę. I wygrała opcja druga. O właśnie mnie okropnie zemdliło a prawy jajnik boli mnie dziś od rana. Kłuje tak. A co do imion to ma być w kolejności podobania się: Dziweczyny: 1. Michalina 2. Melania Chłopaki: 1. Franek Innych opcji brak:)

Martusiek, jak masz niebieskie zyly to raczej na pozytywnie. Ja tez tak mialam. Zycze Wam z calego serca dwoch kresek. Taka mala prosba, zyczcie mi zeby nie bylo 2 kresek u mnie. Czekam 2 dni na okres. Mam juz 2 w domu i wiecej na razie nie chce. Powoli odchodze od zmyslow.

Ależ się rozpisałam:) blanka witaj. Ładne te Twoje imiona. Ja mam cykle 32-34 dniowe. Mam z Was nagorzej bo najdłużej musze czekać:)

Gość blantka
Bibi, to ja chętnie przejmę te dwie kreski od Ciebie :-)

bibi_81 dziekuje Ci :) I bede trzymala kciuki aby u Ciebie dzidzi nie bylo ;) a ja czekam i czekam oj ciezko jest postanowic ze to juz najwyzszy czas na dziecko... Bo zawsze jest jeszcze COS co trzeba zrobic... Ja wychodze z zalozenia ze juz nic planowac nie bede. Jestem z czlowiekiem ktorego bardzo kocham, wiem ze on mnie kocha i bedziemy ze soba juz na dobre i zle. I postanowilismy zaufac losowi. Mamy dach nad glowa, oboje pracujemy, ja dodatkowo studiuje i mysle ze to co najwazniejsze juz mamy :) blantka skoro lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku to zaufaj mu :) Zobaczysz! Na pewno w koncu sie uda. Nie trac tylko wiary!!!

Kurcze, moj problem polega na tym ze mam nieregularne cykle :/ Raz mam 31-dniowe, zaraz potem 35 a jewszcze potem ponad 40-dniowe... Staralam sie w tym miesiacu przytulac z Ł gdy zobaczylam u siebie plodny sluz.

Gość blantka
Nadzieja zawsze umiera ostatnia i mam jej jeszcze sporo. Staram się ufać lekarzowi, bo w końcu znalazłam dobrego profesjonalistę. A jeżeli chodzi o odpowiedni moment na dziecko, to chyba nie istnieje coś takiego... myślę, że to się po prostu czuje, że to ten czas

Gość a ja się doczekałam
Dziewczyny nie poddawajcie się. My z mężem staraliśmy się ponad dwa lata.nie leczyliśmy się, ale podejrzewaliśmy, że któreś z nas nie może.po kilku nie udanych próbach przestaliśmy czekać na okres tylko zaczęliśmy żyć normalnie(tak jak się da).w dniu planowanej miesiączki byłam w Częstochowie i prosiłam tego na górze, żebym kiedyś zaszła w ciążę. Na drugi dzień zrobiłam test i wyszły dwie kreski, potem był drugi test a potem wizyta u lekarza.Teraz jestem w 32 tyg ciążyi prawdopodobnie będzie Mateusz (po hebrajsku dar boży)

Mi latwo ylo zdecydowac sie na pierwsze dziecko. Drugie to byl prawdziwy szok ale jestem taka szczesliwa ze mam tych dwoch lobuzow, -wydaje mi sie, ze na drugie dziecko gorzej sie zdecydowac- ale to tylko takie moje skromne zdanie. Blantka- jesli lekarz mowi, ze nie ma zadnej fizjologicznej przeszkody to znaczy ze to psychika. Moja siostra tez tak miala. Strasznie sie tym przejmowala i 2 lata zyla nadzieje. W koncu sie uspokoila, przestala o tym myslec i zaraz zaszla w ciaze. Tak wiec glowa do gory!!! Wiecie co, moze to glupio brzmi ale strasznie lubie ciezarne babki!

Gość blantka
Ja mam cykle bardzo regularne po 29 dni. Tylko, że z tym śluzem kiepsko bywa, wspomagam się wiesiołkiem tak do owulacji, trochę się poprawiło, ale za to przechodze trądzik jak u nastolatki :-)