Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka123

Jaki kolor sofy do salonu? czarny czy jasny krem? pomocy!

Polecane posty

jestem na etapie wybierania nowej sofy do salonu. model wybrany zostal mi juz tylko kolor w sumie wolalabym czarna ale gdzies wyczytalam ze czarne meble sa bardzo nieprzytulne i ciezko potem o dodatki i kolor wnetrza. ze wygladaja dramatycznie i jedynie zostaje mi bialy kolor scian? czy tez tak sadzicie? niby o wiele wiecej mozna zdzialac z jasnymi kolorami mebli. wtedy pasuje praktycznie kazdy kolor scian. ale boje sie ze jasna sofa bedzie sie szybko brudzic i ciagle bede musiala ja prac. jakies rady? prosze

sofa jest ze skory ekologicznej. i jest duza bo to tak naprawde naroznik i to jeszcze rozkladany. te kolory scian ktore napisalas to pasuja do czarnej czy jasnej? niestety noga ze mnie straszna jesli chodzi o aranzacje wnetrz...

w sumie to zaczynam salon od podstaw. jedyne co posiadam to kilka kwiatkow i brazowe panele. reszta do zrobienia. chcialabym zeby bylo cieplo i przytulnie. a tak poza tym to kompletnie nie mam weny i szukam inspiracji oto link do sofy http://www.fu-nicha.com/colorado.html niestety jest dostepna tylko czarna i kremowa. ktory kolor wybrac? jakie dodatki by do niej pasowaly?

widze ze trafilam na eksperta :) ile linkow! dziekuje tylko widze ze z reguly przy czarnej sofie sciany zostaja biale a ja koniecznie chcialabym je jakos pomalowac

naprawde bardzo dziekuje za twoje rady. zdecydowalam sie na czarna :) chcialabym zrobic tak jak mowisz poduszki swiece itp tylko jaki kolor przewodni tego wybrac? jaki kolor poduszek i dywanu zeby to razem pasowalo potem do scian?

jak ogladam te aranzacje na zdjeciach to wszystko jest tak dobrze dobrane i tak ladnie wyglada. a jak patrze na moj salon to widze ze jest kompletnie zimny i bez duszy. nawet nie chce mi sie w nim siedziec. dlatego postanowilam kupic sofe i zaczac wszystko od poczatku zeby tym razem byl przytulny i sprawial ze milo sie w nim przebywa. dlaczego moj pokoj nie moze wygladac jak te na zdjeciach? a swoja droga z jakiego materialu pasuja poduszki do ecoskory? dziekuje za wszystkie rady!

bardzo dziekuje za odpowiedzi :) szkoda ze nie mam przy sobie takiej osoby jak ty ktora by poszla ze mna do sklepu i pomogla wybrac. ale chociaz juz wiem ze z czarna sofa tez mozna cos zrobic i wcale nie musi wygladac ponuro i dramatycznie :) mam nadzieje ze uda mi sie cos stworzyc i w koncu dobrze poczuje sie w moim domu jeszcze raz dzieki za pomoc. jestes wielka!

Gość stylonka
Ja teraz razem z siostrą urządzamy jej salon w nowym domu ( z bali ;) ) ściany w salonie będą z drewna dlatego też wybór sofy, koloru jak i obicia, jest dość trudny. Iść w skórzaną na przykład kremową sofę czy jakąś ciekaw wzorzystą tkaninę?

Gość klassi
Wiesz co, zależy od tego czy drewno będzie ciemne. Czarna skórzana sofa będzie wyglądać tak poważnie ale i stylowo. Ja chyba do takiego domku proponowałabym bardziej coś takiego - http://www.arismebel.pl/pl/shop/boston.html Do tego jakiś ciekawy stolik kawowy :)

Gość a ja mam czerwona safe i białe
sciany i kremowe meble:))

Gość truskawkowapolewa
Moim zdaniem ta sofa z arismebel.pl jest bardzo ciekawa i jestem przekonana, że będzie ona pasowała do takiego domku. Możesz tez pomyśleć o stole i krzesłach w jasnym kolorze. Na pewno wszytko razem będzie się komponować idealnie.

Gość IgaZ
Jasny krem! ;-) Podsyłam jeszcze fajną firmę, może coś tam znajdziesz dla siebie też: www.odyseameble.pl/modalto-kanapy-sofy-narozniki/

Gość gość
Z pluszu i ze skóry naturalnej w całkiem ciekawych wzorach mają sofy i fotele na stronie futurefurniture.pl. Oni się akurat specjalizują w meblach stylizowanych na Chesterfield. Z tym, że są to meble produkowane w Polsce. Ja u nich znalazłem bardzo ciekawą sofę York, czyli z funkcją spania i małym pojemnikiem. Takiego chesterfielda ponoć nikt inny w Polsce nie produkuje.

Gość Gienka_1
W moim salonie najbardziej pasował jasny kolor sofy, ale bardzo się bałam ze względu na to, że na jasnym materiale są bardzo widoczne zabrudzenia :) w końcu znalazłam złoty środek.. u polskiego producneta mebli ABSYNTH http://www.absynth.eu/kolekcje.php?k=noi%20table zamówiłam zestaw narożny NOi w tkaninie z funckją aqua-clean. Wystarczy kilka kropel wody i ścireczka i każde zabrudzenie znika :) nie wspomnę o tym, że narożnik jest świetny :) Pozdrawiam:)

Gość gość
wg. mnie czarny jest znacznie lepszy, nie widac na nim tak brudu jak na jasnym. Jak szukasz dobrych mebli do salonu to sprawdź na http://meble-24.pl mają ich całkiem dużo w dobrej cenie

Gość pati

Czarna skóra na pewno dłużej posłuży. Chociaż jasna lepiej się prezentuje. W każdym razie ja znalazłam idealnie białą w Unia Meble i jakościowo jest to na pewno jedna z lepszych sof jakie miałam. Nie brudzi się, nie ściera, jest solidna i perfekcyjnie wykonana.