Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

po_rade

Polecane posty

hahha a czego oczekwalas od policji? ze pogroza "temu trzeciemu" palcem? Co innego jesli poprzez sms kierowano by grozby karalne - wowaczas jak najbardziej.... nalezy zglosic to na policje... ale nie spodziewaj sie ,ze policjanci rozwiaza za ciebie twoje sercewe "problemy" litosci!

Gość do Zs
M_S nie zawsze wszystko w zyciu jest czarno-biale wy faceci czesto nie widzicie roznych innych odcieni

cóż takie pierdoły smsowe można zaliczyć do art 107go KW ale prawda jest taka, że muszą być na to dowody i nie prawda jest, że musi o tym powiadomić osoba te smsy otrzymująca dochodzenie odbywa się z urzędu- nie prywatnie więc i tak osoba otrzymująca te smsy występuje tylko jako świadek policja jednak zanim zdecyduje o wszczęciu postępowania musi mieć choćby nikłe dowody

nikłe dowody to np- choćby jeszcze jeden świadek

Gość do ike
twoja stopka popsula mi dzis wiare w ludzi - zaraz pomysle ze wszyscy sa tu falszywi

haha oczywiscie MS.. ze osoba, wobec ktorej kierowane sa te zlosliwe inwektywy powinna to zglosic... oczywiscie moze wowaczas z powodztwa cywilnego zlozyc zawiadomienie o np znieslawieniu... nie ma tu zadnych podstaw prawnych do wszczecia postepowania karnego - czy o wykroczenie.. no chyba,ze faktycznie sa to grozby karalne i wzbudzaja one realne zagrozenie ich spelnienia.. Tak wiec moja droga niezdecydowana forumowiczko... poucz swoich adoratorow co w takiej sytuacji moga zrobic... a i nie sugeruj sie art 107 kw, bowiem on dotyczy zlosliwego wprowadzania w blad.. a jak mniemam "ten trzeci' nikogo w blad zlosliwie nie wprowadza - jedynie obraza;):):)

Gość podejdź bliżej
Mało stanowczy nie jesteś strachliwy:) A wierzysz w przesądy ?

predatorko piszesz kompletne bzdury smy dokuczliwe nie mają nic wspólnego z niesławieniem ale złośliwym niepokojeniem w celu dokuczenia i żeby rozjaśnić ci sytuacje brałam udział dokładnie w takiej sprawie

Zgodnie z art. 107 Kodeksu wykroczeń, kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany. powtórzę LUB INNY SPOSÓB NIEPOKOI następnym razem doczytaj:)

"M_S nie zawsze wszystko w zyciu jest czarno-biale wy faceci czesto nie widzicie roznych innych odcieni" - i wcale nie jesteśmy w tym osamotnieni, daleko nie szukając ktoś tu nie zauważył dopisku "w telegraficznym skrócie":) Predatorka, jeśli powiem, że obawiam się, że ktoś zrealizuje to, co mi napisał w smsie to policjant ma obowiązek wszcząć postępowanie. Może trochę za szybko założyłem że to jakieś groźby a nie na przykład "jestes brzydki i gruby" :) Podejdź - strachliwy? Na pewno nie :)

jak wiadomo kazda sprawa jets inna, a poprzez wiadomosci tekstowe sms jak najbardziej mozna kogos znieslawic.... ba nawet grozic komus pozbawianiem zycia , zdrowia.. jak kto lubi... moze autorka temetu napisze coz to ten trzeci takiego okropnego wypisywal dwom kolejnym adoratorom? tak to jest jak sie tyle "srok za ogon chce zlapac"....:):):) moja rada .. poszukaj sobie kolejnego adoratora - a tamtych odpraw:))))

alez może pisać że jesteś brzydki i gruby:) chyba ze pisze ci to mamusia w celu namówienia ciebie , żebyś zaczął się odchudzać w tym wypadku jest ważna złośliwość i częstotliwość

Gość podejdź bliżej
Mało stanowczy Skoro odpowiadasz na odczep się więcej pytań dzisiaj nie mam :) 👄❤️

[zgłoś do usunięcia] zagubiona w zazdrosci liczylam na konstruktywna wymiane mysli i podpowiedz kurcze, znow to samo - roszczeniowa postawa, skad to sie bierze??? dostalas rady, nie takie jakich chcialas? nic na to nie poradze, ale pisze tylko to co mysle nie wiem czy unikanie to praktyczny i skuteczny sposob ja tez nie wiem, jak powinnas sie domyslac nie znam twojego meza szukam sposobu by nie czuc zazdrosci a czuje ja tylko w trakcie i po spotkaniu, to moze zacznij sie cieszyc z tego, ze nie czujesz do wszystkich kobiet wokol meza, zawsze to inne spojrzenie na sprawe fakt moge sie pogodzic ze ja czuje i mimo to chodzic na te spotkania, ale czuje sie tam zle mozesz tez rozmawiac z mezem, z bratowa z przyjaciolka ze soba - to wszystko juz pisalem - zeby czuc sie lepiej

do Zs podaj roznice między osoba madra a inteligentna tylko nie pisz - sprawdz w googlach chce twojej konkretnej odpowiedzi kosmici maja swoj osobny topik:-)

Gość do Zs
M_S , akurat jesli chodzi o ten topik, dla mnie jest wszystko w porzadku ale powiedzmy ze o wczorajszy snieg 🖐️

jeśli treść smsów dotyczy osoby trzeciej na upartego można by było do sadu z tym iść ale nie jest to jakieś specjalne znieważenie publiczne więc wyda się tylko kase mam dziwaczne wrażenie predatorko , że chcesz w ten temat brnąc nie mając o nim zielonego pojęcia ot tak tylko, żeby nie przyznać się do błędu tak czy owak swoje napisałam

M_S nie zawsze wszystko w zyciu jest czarno-biale wy faceci czesto nie widzicie roznych innych odcieni takie slogany najczesciej stosowane sa przy okazji roznej masci wymowek na slabosc charakteru :-)

MS nie rozsmieszaj mnie .. za slowa " jestes brzydki i gruby i masz np zeza paskudo" ... mozesz zlozyc zawiadomienie z powodztwa cywilnego...( jesli jestes az tak warazliwa jednotka):P natomiast jesli ktos by ci napisal." zaszlachtuje cie - bedziesz zdychal, albo zwyczajnie zabije cie ... albo.. marnie skonczysz -pilnuj sie.. bo cie dopadne" owszem w takich przypadkach mozesz zlozyc zawiadomienie:) i musisz tylko dodac iz zadasz scigania sprawcy- gdyz grozby karalne scigane sa na wniosek poszkodowanego;):) ale ty to wszytsko wiesz - madralo:)))

Gość do Zs
bardzo smieszne - ale coz - wezme przyklad ze starszych i bardziej doswiadczonych - czyli od was w koncu kazdy wiek ma swoje prawa

Ikuś, tak, tylko że takimi smsami to ja bym się w ogóle nie przejmował, być może nawet bym nie zauważył ty nie ktoś tak :)

[zgłoś do usunięcia] ike predatorko piszesz kompletne bzdury smy dokuczliwe nie mają nic wspólnego z niesławieniem ale złośliwym niepokojeniem w celu dokuczenia i żeby rozjaśnić ci sytuacje brałam udział dokładnie w takiej sprawie Najpewniejszym znakiem, że jest się na fałszywej drodze, są oklaski wrogów Mala - udzial w jednej podobnej sprawie.... ( wg ciebie podobnej) nie czyni cie fachwcem w tym temacie... wiec jesli czegos nie rozumiesz zwyczajnie ZAMILCZ!:):):)

Predatorka, dlaczego mam Cię nie rozśmieszać? :) Ale chyba się nie zrozumieliśmy - te smsy o brzydkim z zezem bym olał, te drugie, gdybym się uparł to zgłosiłbym na policję ale jeśli oczekiwałbym jakiejś reakcji to musiałbym powiedzieć, że obawiam się, że groźby zostaną spełnione.

Gość zagubiona w zazdrosci
nie mam postawy roszczeniowej ale zachecona tytulem topiku wywalilam cos z siebie co mnie uwiera widze jednak ze rady porady ida łatwo milo i przyjemnie w typowych i łatwych sprawach natomiast gdy prosze o konkrety ... to ich brak piszac nie mialam sprecyzowanych oczekiwan ale to co mi polecasz zwyczajnie nie dziala skoro nie dziala to szukam a ty zamiast udzielac rad jak topik wskazuje zaczynasz mnie atakowac to zrozumiale chyba ze skoro cos nie dzial to pytam i szukakam dalej masz jeszcze jakies pomocne rady rady bo to ze nie znasz mojego meza jest oczywiste tak samo jak to ze mozesz zadc mi dodatkowe pytania jesli cos ci sie nasuwa ale ty chyba nie masz pomyslu ? prawda ?

predatorko mieszasz art 107 KW- mówiącym o złośliwym niepokojeniu z art 190 par 1 KK dotyczącym gróźb karalnych tak sie składa , że na obie rzeczy jest odpowiedni paragraf groźby to jedno złośliwe niepokojenie to drugie- przy okazji KW to kodeks wykroczeń po co się kłócisz jesli treśc art 107go kw wkleiłam?? wystarczy zinterpretować ja cię nie rozśmieszam- sama w tej chwili się ośmieszasz

dla pewnosci raz jeszcze: to ze niektorzy sie tu strasznie kloca nie oznacza, ze zgloszony problem nie zostanie przeczytany, przeanalizowany i rozpatrzony jednak uwaga - poradnia nie daje gwarancji ani na skutecznosc ani przede wszystkim na pisanie tego co zglaszajacy problem chce przeczytac ms - warto chyba napisac regulamin, kto sie tym zajmie?

Mala - udzial w jednej podobnej sprawie.... ( wg ciebie podobnej) nie czyni cie fachwcem w tym temacie... wiec jesli czegos nie rozumiesz zwyczajnie ZAMILCZ! :D:D:D nie skomentuję :D

MS tak:):) art 190 kk to tzw przestepstwo wnioskowe- czyli takie, ktorego sciganie odbywa sie na wniosek poszkodowanego:)