Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maly duzy problem

Ciąża?

Polecane posty

Gość Maly duzy problem

Witam, wraz z moją dziewczyna mamy problem, a mianowicie podejrzewamy ciaze. Test odpada poniewaz mowi ze "bardza ja to stresuje" a objawy sa nastepujace: bole glowy, brzucha (dzisiaj byl bardzo mocny) czesto oddaje mocz, przez pare dni miala zolte uplawy, od wczoraj sa normalne, bialawe. Niedlugo powinna dostac okresu jednak dokladnie nie wiem kiedy, oboje przestalismy liczyc i zalujemy :/ bardzo prosze o pomoc, z gory dziekuje!

Gość Maly duzy problem
chodzi o to ze nie mozemy pozwolic sobie na dziecko, nie mamy warunkow odpowiednich, wiec imie jerzy odpada, jakiekolwiek imie odpada! Prosze o inne odpowiedzi

Gość nie dostać okresu
tylko dostać okres. może i lepiej jakby to nie była ciąża.miałbyś wtedy czas na naukę

Gość nie - no super
nie wiecie kiedy ma być okres, bo przestaliście liczyć.... :( To się w głowie nie mieści, żeby tak nieodpowiedzialne dzieciaki brały się za seks!!!!!!! Test robi się najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Alko skoro nie wiecie kiedy miałoby to być, to może faktycznie nie róbcie wcale, bo dziewczynka się stresuje.... Pewnie mniej się zestresuje jak urodzi... A tak swoja droga objawy wskazują że mały brudasek z ciebie i pewnie ją czymś zaraziłeś podczas stosunku. Ciąża wcnie boli, we wczesnym stadium nie powoduje częstego oddawania moczu. Senność też jest dużo później

Gość saleminka8
jak testy ją stresują to co myślisz,ze my przez internet powiemy czy jeste w ciaży czy nie hehe ile wy macie lat,bo wyglada że bardzo bardzo młodzi jesteście,zółte upławy mogą znaczyć stan zapalny,ale nie koniecznie,częste oddwanie moczu to dopiero gdy macica się powiększy,ja szczerze mówiąc częściej zaczełam chodzić do wc w 16 tygodniu ciąży dopiero... a jeśli macie "mały duży problem" to może najpierw zastanowicie się czy jesteście na tyle dorośli by współżyć,bo już dużą nieodpowiedzialonością jest to,ze dziewczyna nie wie kiedy powinna mieć okres...

Gość saleminka8
a potem pojawiają sie takie głupie tematy na forum niech idzie do lekarza lub zrobi test,a nie gada ze ja to stresuje,a to że nie wie nie stresuje ja-dziwne !

Gość ja 1987
mi to bardziej wyglada na infekcje grzybicza a nie na ciaze- zolte uplawy i bole brzucha!

bez testu sie nie obejdzie... z drugiej strony nie wydaje mi sie by na początku ciąży miał boleć brzuch...

Gość Maly duzy problem
Wiec tak: nie jestesmy raczej dziecmi, mam 19 lat, ona 18, oboje przezylismy pierwszy raz niedawno wiec zrozumcie ze troche to dla nas niepokojace, czytalem na tym forum o stanach zapalnych i grzybicach, ale uplawy maja juz normalny kolor wiec chyba nic zlego sie nie dzieje, do nie - no super: uwierz mi ze o higiene dbamy... A tak co do tego liczenia, to nie do konca tak, powinna dostac jakos teraz, a nie liczymy dokladniej ze wzgledu na nieregularne miesiaczkowanie (czesto sie spoznia ok. tygodnia). Nie rozumiem dlaczego nie chce testu, mowi ze bardzo sie stresuje na sama mysl, jak probowalem z nia porozmawiac o tym to wynikala klutnia wiec wole sobie odpuscic ten temat, dodam jeszcze ze jesli jest to ciaza to najprawdopodobniej drugi tydzien, prosze tylko o wasze wypowiedzi co o tym myslicie, czy to ciaza, choroba czy cos innego? jesli choroba to dodam rowniez ze u mnie zadnych ojawow nie widac

Jejku niech zrobi test i bedziecie wiedziec... a ta niepweność nie jest dla niej stresujaca??? bo nie rozumiem... zreszta test też powinno się robić po czasie spodziewanej miesiączki a jak ona nie wie na kiedy to przypada to nie wiem jak wam pomóc ;p

Gość w takich przyptoadkach to
na 99% ciąża bliźniaza :O ale dacie radę w końcu dorośli już jesteście ;)

Gość Maly duzy problem
Sam tego nie rozumiem, test ja stresuje a czekanie niby nie, mnie osobiscie test by mniej stresowal, probowalem z nia rozmawiac ale coz... powiedzcie mi prosze tylko, czy uwazacie to za objawy jakiejs choroby czy ciazy?

mały duży problem - nikt Ci nie powie, nie zbada Twojej dziewczyny przez monitor;) Co to za gadanie że test stresuje? Przecież to niczego nie zmieni! jak jest w ciąży to na co ma czekać, aż dziecko zacznie się wiertolić?:) Mówisz że nie jesteście już dziećmi, to niech pokaże jaka jest dorosła i niech zrobi test! Jeśli uprawialiście seks to jest szansa że jest w ciąży, proste.

Gość Nie wpadajcie w panike
Jak dla mnie to ona nie jest w ciazy. Biale uplawy zwiastuja okres i pewnie go normalnie dostanie. A w ogóle zabezpieczaliscie sie? Piszesz ze macie 19 - 18 lat i ze jestescie dorosli. Nie badz smieszny i nie obraz sie ale jescze ci dobrze mleko spod nosa nie wyschlo. Najlepszym dowodem na to jest stan waszej wiedzy seksualnej. Jezeli macie sie tak denerwowac po kazdym odbytym stosunku to lepiej sobie na razie darujcie. Moze z czasem douczycie sie jak sie skutecznie zabezpieczac przed niechciana ciaza i ze bez sensu jest odchodzic od zmyslów w kazdym kolejnym cyklu. A Twojej dziewczynie radze podejsc do problemu dojrzale i zrobic test - bo to zanda filozowia nasikac na patyk. No chyba ze wolicie sie gnebic, obserwowac wspólnie sluz i zadawac pytania na kafeterii na które nikt wam nie udzieli pewnej odpowiedzi.

ja tam żadnych upławoów nie miałam na początku ciąży, brzuch mnie nie bolał i nie boli, a zmęczenie jest dopiero gdzieś od drugiego miesiąca, A częste oddawanie moczu to od 16 tygodnia ........A test powinno robić sie nie wcześniej niż tydzień po dniu spodziewanej miesiączki......

Gość nie - no super
przede wszystkim jeszcze raz piszę - ciąża nie boli!!!! Boli poród. Więc bóle brzucha, bóle głowy i upławy nie są żadnymi oznakami wczesnej ciąży. A jeśli chodzi o częste oddawanie moczu, to w ciąży pojawia się ono dopiero wtedy, kiedy płód jest na tyle duży, że naciska na pęcherz. Czyli ok 5-6 miesiąca. W związku z tym to co jej dolega nijak się ma do ewentualnej ciąży. Natomiast waszą dorosłość nieźle zamenistowaliście. Na pierwszy raz wybrać jeden z najbardziej płodnych dni bez zabezpieczenia jak rozumiem. Bo skoro okres ma mieć teraz "jakoś tak" i ciąża miałaby 2 tygodnie, to wygląda na to, że zrobiliście to w dni płodne.Czyżby ktoś wam głupot naopowiadał, że od pierwszego razu nie zachodzi się w ciążę???? Na gumki was nie stać? Do lekarza też trudno się dostać, żeby powiedział o wszelkich możliwych zabezpieczeniach? No jak tak można iść na żywioł nie zapisując sobie nawet kiedy był ostatni okres i ile trwał cykl? To faktycznie świadczy o waszej dojżałości :(

Gość nie - no super
no i tak się wkurzyłam, że walnęłąm byka :( Dojrzałości oczywiście

Gość do nie - no super
ja w dwoch ciazach juz w nocy wstawalam do kibelka na siku, bo nie wytrzymywalam do rana. i zaczelo mi sie to kolo 10tc, takze chyba 5-6 miesiac to wyjatkowo pozno. a moze to zalezy nie tylko od wielkosci plodu, ale i od jego ulozenia w macicy.

Gość nie - no super
nie wiem od czego, czy od ułożenia, czy wielkości macicy, ale na pewno nie jest to objaw tygodniowej czy nawet 2 tygodniowej ciąży :)