Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki...

pomysły na kolacje dla 15 miesieczgo dziecka - POMOCY !

Polecane posty

Gość mama córeczki...

Witam drogie mamusie ! Moze Wy mi cos doradzicie . Moja corcia lubi mleko lub kasze ale niecierpi ich jesc na kolacje i tu jest problem. Na kolacje podawalam jej juz rozne rzeczy np. jajecznice lub jajko na twardo z chlebkiem , kanapeczki z wedlinka ( serka zótego i topionego nie znosi ) lub twaroznkiem .czesem podaje jej jogurt lub serek homogenizowany waniliowy i to je z buleczka , . a teraz jak zrobie jej kanapeczki z wedlinka ( kroje w kostke zeby sama jadla ) to zje sama wedlinke a chlebek zostawi . kolacja wyglada tak zeto cokolwiek przygotuje mala zje pare kęsow i koniec . wczoraj w desperacj podalam jej parowke bo nie chcialam zeby dziecko poszlo spac glodne . parowka jej smakowala ale nie chcialabymm jej podawac bo wiadomo ze jest niezdrowa dla tak malych dzieci . dodam ze wszystkie posilki za wyjatkiem kolacji zjada bez problemu - czyli posilki mleczne , zupki , owoce itp . Moze Wy mi cos doradzicie , co podajecie swoim maluszkom ?

Gość 15 miesieczne dziecko
powinno dostawac butle mleka :(

Gość mama córeczki...
tylko moja juz nie pije mleka z butli - albo niekapek albo je lyzeczka mleko zageszczone kleikiem . ale ja juz napislam ze ona nie chce tknac mleka na kolacje - przeciez nie wepchne jej sila . z rana je dwa posilki mleczne - mleko a pozniej jogurt .

Gość tertr
A może ta dziewczynka zaczyna rozumieć język coraz lepiej i mdli ją nie tyle od jedzenia co od nawału idiotycznych zdrobnień?

Gość chyba chora jestes
jaka butle mleka droga mamo ja mam roczniaka ale on b lubi kaszki wiec dostaje manne lub owsíanke lub taka w proszku dla dzieci í do tego jakis owoc. Czasem lane kluski na mleku, tez lubi ..

Gość buuhahahahahaaaaaaa
tertr :D

Gość a moze dawaj kasze
taka do picia, w niekapku?

Gość nie widze to zadych
idiotycznych zdrobnien - widocznie masz problem ze soba .

a dobrze przybiera na wadze? nie budzi sie w nocy na jedzenie? jesli nie to moze tak po prostu ma, niech zje tyle ile chce i juz

Gość mama córeczki...
w dzien ladnie je a noc mi przesypia cala - od 21 do prawie 8 rano jesli chodzi o wage to jest ok - teraz malo przybiera na wadze ale dlatego ze jest bardo zywa i nie usiedzi minuty , mala jest ciagle w ruchu wiec szybko spala kalorie . jest zdrowa i nie choruje a to najwazniejsze , ale martwia mnie te kolacje - czyzby naprawde nie byla glodna ? szkoda ze corcia jest w takim wieku ze nie potrafi powiedzic czego chce

Gość i.........
przeciez dziecko to nie robot, nie mozesz go zaprogramowac zeby jadlo bo tak trzeba albo bo tak gdzies pisze, troche elastycznosci jesli dziecko nie jest chore i nie budzi sie w nocy to widocznie nie potrzebuje jesc kolacji. Przestan robic z igly widly - wiekszych problemow nie masz??

moze nie jest glodna?:) w koncu kazde dziecko jest inne; moim zdaniem niepotrzebnie sie martwisz:)

Gość goloneczke jej
zaserwuj, albo flaczunie, ewentualnie zupke nie, zupeczkę z fasolinek, kur#a mać

wiem, parówkę lubi bo nie była to paróweczka! :D to może zamiast kanapeczek i serusia homogenizowanego z wanilijeczką podaj jej chleba z masłem? A jak nie chce jeść to po co ją zmuszasz? Ja tego nie rozumiem. Nie chce jeść to niech nie je. Poczuje głód to wsunie wszystko co jej podstawisz pod nos. A nie pchasz jej do tyłka różne różności i w ten oto sposób nie zdziw się jak wychowasz sobie rozpieszczonego bachorka. Powodzenia

Gość yufygyr
normalnie straszne że nie je ;) najlepiej zainwestuj w lejek, wsadź jej do buzi i wpychaj jedzenie tak jak gęsiom które się tuczy na rzeź ;) może wtedy będziesz zadowolona ze TYLE je?

Gość mama córeczki...
dziekuje za ,, mądre rady " - nie ma ja jak podzielic sie z problemem na kafe ! skad tyle u Was tyle jadu i zawiści ? nie pytalam sie jak upchac jedzenie w dziecko zapytalam sie czy macie jakies pomysly na kolacje ! i co ...........nie otrzymalam zadnej porady . nie mam zamieru wmuszac jedzenia w dziecko bo nigdy tego nie robie ! zaluje ze weszlam na to kafe - zamiast porad to tylko same obelgi !

Gość aczy to nasza wina zezrobilas
ie jakiegos bekarta a nie umiesz mu nawet jeść zrobić? moze do niani zadzwon i ci pomoze?

Przepraszam, ale temat, a raczej sposób pisania autorki rozbawił mnie do łez i nie mogę sobie odpuścić i nie zapytać: a jak kupeczki? ładniutkie? nie są zbyt mięciutkie lub twardziutkie po tych posiłeczkach?

Gość kot filemon23
tragedia z wami dziewczyny. zlośliwe, ze hej.

Gość gość
ja p@#$$% co za beznadziene baby komentują na tym forum. Jestem przerażona jak mozna tak odpowiadać. masakra. pustaki. wstyd. Jak nie umiesz pomóc to lepiej sie nie odzywaj i idż pogadaj z kolezankami pod sklepem nocnym. Ja niestety tez nie umiem a liczyłam ze znajdę odpowiedź na pytanie autorki. Strata czasu. szkoda. kafeteria nigdy wiecej skoro takie pustaki prostaki tu zaglądają i to na tematy dziecięce...