Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

hej ;) zadzwonili do mnie rano czy moge juz od jutra zaczac... Takze jutro ide do pracy :) jesli chodzi o Gabi to od sierpnia wroci do zlobka. Teraz do polowy lipca bedzie z nia siedziec moja znajoma ktora tez nie pracuje, a druga polowe lipca M ma urlop wiec zajmie sie corcia... a to wszystko dlatego ze caly lipiec zlobek jest zamkniety a trzeba za niego placic takze bez sensu teraz ja juz wysylac i placic bez sensu.... Jutro dam znac jak wrazenia po 1 dniu;)

Hej :) ja wlasnie skonczylam 2 dzien pracy ;) zwolnili nas o 13 w zwiazku z Euro... Pracuje w samym centrum Warszawy wiec zamykaja czesc ulic i wogole pelno ludzi sie sjechalo.... Ogolnie jest spoko zaczelam sie uczyc roznych ustaw itp... A co tam u ciebie Alakolo? Jak noga? Milego weekendu i ogladania meczu bo mysle ze dzisiaj kazdy to bedzie robic ;)

Wrócilismy cali i zdrowi :) Wypoczęci, wykąpani i opaleni :) Pogoda dopisała hehe :) Było super, dzieci czasem nie do zniesienia, ale jak to dzieci :) Warto było:) Ala dopiero na 5-6 dzien zaczela sie kapac heh :) Szymon kąpał sie duzo chętniej :) Kruszynka, nareszcie :) ciesze sie razem z Tobą :) Pracuj, pracuj :) To ile czasu zajmuje Ci dojazd do pracy?

Dzis Ala ma urodzinki i robimy jej imprezke :D A Kuba chyba urodził sie przed Alą, dobrze pamiętam? Kiedy dokładnie? Sto lat dla Kuby:* spóźnione, ale szczere :)

hej :) Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków :) Moja Gabi jutro obchodzi swoje święto, a w środę ja z M obchodzimy 3 rocznice ślubu ;) Super Agulla że wyjazd się udał i że wypoczełaś ;) wstawiaj jakieś zdjęcia ;) chętnie pooglądam ;) Jak się udały urodziny?? dojazd zajmuje mi ok 1h, zależy bo np z rana jeżdżę pociągiem przyspieszonym i jedzie 40 min a wracam godzinę ;) wszystko się okaże jak to będzie po tym tygodniu, bo już cały będę pracować ;) Alakolo co z Tobą ???

Urodzinki sie udały:) Ala byla zadowolona - chyba juz rozumiała że to jej święto. Miała torta ze świnką Peppa :) ale jak sie jej zapytam ile ma lat to odpowiada "cztery" heh My kupiliśmy Ali rowerek biegowy - póki co ma ciut jeszcze za duzy - na paluszkach musi stac na nim, ale mysle, ze szybko dorosnie do niego. A rodzinka dawała kase i uzbieralismy na trampoline i od razu dzisiaj pojechalismy kupic, wiec całe popołudnie Ala skakała:D:D:D Zresztą ja tez - taką radosc miałam jak dziecko :):) hehe Pozatym bylismy na bilansie dwulatka - wszystko ok :) Jedynie musze zwrocic uwage na stopy, kupić lepsze buty z wyprofilowaną podeszwą, bo Ali robi sie płaskostopie. Zdjęcia z wakacji wkrótce, nacykalismy ich ponad 1000 ;p wiec jest w czym wybierac :):):) własnie siedze i zas oglądam i wspominam :) hehe Kruszynka, normalnie zaczynam miec chęci pójscia do pracy :) .. nie no, póki co to niemozliwe, ale czasami chciałabym wyjsc z domu bez dzieci :P odetchnąc od domu.. A to jest taka praca jaką chciałabys robic?

hej ;) dziekuje w imieniu Gabi ;) wlasnie wracam z pracy do swojej solenizantki czy tam jubilatki? Nie wiem jak to jest ;) jesli chodzi o prace i czy to jest to to trudn mi jeszcze stwierdzic, bo sie ucze a mam naprawde duzo nauki... aLe ogolnie podoba mi sie jest dosc ciekawie... A ile czasu jeszcze planujesz zostac z Ala i Szymkiem w domu? Widzialam zdjecia na fb :) po prostu pieknie, tylko pozazdroscic :) w przyszlym roku my tez sobie gzies pojedzimy ;)

Hej :) co tam?? co się nie odzywacie?? u mnie bez zmian ogarniam nowe obowiązki i całkowitą zmianę planu dnia ;) Gabi bardzo zadowolona z opieki cioci, nawet nie za bardzo chce do domu wracać ;) dzisiaj M był ja zapisać do żłobka i okazało się że po 3 miesiącach poznała swoja ulubiona ciocie i odrazu poleciała do niej się bawić :) zaczyna od 30 lipca no i mam nadzieję że nie będzie chorować.... aha i chciałam sie pochwalić że jak dzisiaj wróciłam z pracy to czekała na mnie niespodzianka, mianowicie piękne 3 róże (z okazji 3 rocznicy ślubu ;)) ciekawe czy juz tak co rok będzie i 1 więcej ;)

hej jestem :) nie mieliśmy niani cały tydzień i nie mogłam za bardzo włączyć komputera przy Kubie bo już wszystko sam chce robić :) ja też wszystkiego najlepszego dla maluszków :) spóźnione ale szczere :) my byliśmy tez na bilansie dwulatka (przy okazji, bo wtedy miał biegunkę i właściwie dlatego poszłam do lekarza) ale niestety, darł się tak że nic się nie dało zrobić... nawet na wagę nie dało się go posadzić... no nic spróbujemy jeszcze raz :) no i w czwartek wreszcie ściągam to cholerstwo z nogi! jupi:D a w piątek jak dobrze pójdzie wracam do pracy! ps. urodziny mieliśmy w Boże ciało (prawdziwe 8-go), ale z powodu biegunki Kuby część rodzinki nie przyszła i jutro druga część imprezy... a, no i Polska gola! mam nadzieję że wygramy...

hej :) Mielismy cieżki tydzien.. Mąż zajmował komputer, nie miałam za bardzo dostępu. W weekend ślub siostry - przyjęcie udane :) Pozatym nic nowego.. :) A co tam u Was? Kruszynka jak w pracy? Alakolo za praca juz tesknisz? Czy jeszcze bys posiedziała dłuzej w domu? Jak Ala i Szymon bedą mieli po 3 i 4 latka to chciałabym ich do przedszkola zapisac.. jak sie uda to wtedy może pomysle o pracy :) Ale widzac co sie dzieje wątpie czy cos znajde.. Pozatym mam w planach dokonczyc studia, poki co mam inżynierskie, chciałabym jeszcze mgr zrobić. Zobaczymy co czas pokaze:)

hej;) ja wlasnie jade do pracy ;) ogolnie jest spoko,ale teskni mi sie troszke za siedzeniem w domu ;) w pracy nie za bardzo moge pisac, a w domu nie chce mi sie siedziec przy kompie, wole pobawic sie z Gabi tym bardzie ze taka ladna pogoda jest :) Alakolo od piatku zaczynac prace ? Chyba ja bardzo lubisz;) no Agulla widzialam zdjecia ze slubu, normalnie jala laska jestes... Ja sie dalej z brzuchem bujam ;) mniejmy nadzieje ze za 2 lata rynek pracy troche sie zmieni ... A to studia chcesz konczyc zanim zaczniesz szukac pracy? Milego dnia dziewczyny ;)

heh wiem że tak śmiesznie od piątku do pracy ale już nie mogę się doczekać... a poza tym w piątki mamy zawsze taką robotę że lepiej być :) no i do tego wiem że jestem egoistką ale w pracy przynajmniej mamy klimatyzację ;) jupi! jutro jadę ściągnąć to cholerstwo z nogi... po 6 tygodniach wygląda jak porządnie zużyta szmata do podłogi, no ale co miałam zrobić jak nie wolno mi było tego ściągać? no i byliśmy jeszcze raz na bilansie 2-latka :) tym razem się udało, chociaż na wagę dalej nie wszedł :D musiałam wejść z nim na taką dużą i odjąć później moją wagę :D ale przynajmniej trochę się oswoił :) no i wszystko ok, chociaż jego "gabaryty" są w dolnej granicy... i kazała ważyć się i mierzyć co 2 miesiące tak dla sprawdzenia jak przyrasta, zwłaszcza wzrost bo ma tylko 82 cm - no a waga adekwatna do tego wzrostu... ale za to intelektualnie jest ok :) już wszystko prawie mówi, nawet zdania z więcej niż 3 wyrazów :D np. mama Ala siedzi tutaj, albo duże auto jedzie tam :D no i bierze smartfona taty i sam włącza sobie filmy, ogląda zdjęcia... sikać też już woła, ale na noc czy drzemkę w ciągu dnia zakładam mu jeszcze pampersa :)

w sumie tak klima w taka pogode jest bezcenna ;) choc dzisiaj to chyna sie nie przyda... W nocy mielismy taka burze ze az sie balam a od rana caly czas pada :( a to uczylas Kube nocnika czy sam jakos zalapal? Gabi caly czas sika pod siebie jak nie ma pampersa... My jeszcze nie bylismy na bilansie no ale ja teraz nie moge wziac urlopu, takze poczekamy na urlop m do 16 lipca i wtedy z nia pojdzie.... No to faktycznie Kubus malutki... Mysle ze Gabi to conajmniej ma 90cm... Agulla a ile ma Ala?

hej!! Oj coraz zadziej tutaj zagladacie :( cos mi sie wydaje ze Nasz „pamietnik skonczy sie na 2 latkach... Gabi zrobila sie strasznie niegrzeczna i nie wiem czy tak odreagowuje moka nieobecnosc, czy moze to ciocia z ktora siedzi na wszystkp jej pozwala i jest ma kazde jej skinienie.... Po prostu diabel a nie dziecko ;) milego weekendu dziewczyny

Oby sie nie skonczył.. :D Musimy sie wziasc w garsc dziewczyny :p heh U nas nic nowego.. teraz cieplej wiec całe dnie spędzamy kolo domu.. Ali nawet basen wczoraj rozłozylismy, ale miała tam tylko wiadro wody.. nawet Szymon tam wlazł tak jak był ubrany tak sie "wykapał" :D i co go wyciągłam i sadzałam gdzies dalej ten uparcie spowrotem do basenu heh :):) Szymonowi w koncu przebiłi sie gorne jedynki [w sumie ma juz 4 zęby;p] i pierwszy raz przespał mi calą noc tj. od 21 do 5 rano.. nad ranem juz mnie tak piersi bolały z przepelnienia.. Do tej pory co chwile sie budził do cycka, ale to chyba z powowdu tych ząbków.. Zobaczymy jak dzisiaj bedzie... czy te jego spanie to tylko jednorazowa nagroda dla mamy:D Co do mojej figury.. :D To w sumie czuje sie teraz bardzo dobrze, w koncu 10kg schudłam i idzie to zauwazyc, bo czesto słysze "ale ty schudłas".. normalnie az miło:D Ale niestety mimo tego brzuszek został tzn. taka naciagnieta skóra.. jak stoje to nie ma źle.. ale jak siąde, albo sie schyle to normalnie nie moge patrzec na to;/;/;/;/;/ pozatym te rozstepy... :(:( Cos za cos.. :):) A co do studiów.. to akurat moja siostra robi teraz licencjata.. i jak skonczy to planujemy razem isc na magistra, zeby razem jeździc.. czyli tak za rok.. :) Stwierdziłam, ze jak teraz nie zrobie to w przyszłosci juz nie bedzie mi sie chciało:) Pozatym kolejnym moim planem zyciowym jest pójscie na prawo jazdy.. :D Nie mam odwagi zapisac sie.. wczesniej wykręcałam sie Szymonem itp.. ale teraz juz bym mogła isc..:D Ala ma 92cm wzrostu i waży 14kg :)

Hej:) Weekend zaliczam do udanych aktywnych :D W sobote wzielismy Ale na basen kryty.. średnio jej sie podobało, bo chciała cały czas na ręce.. mimo to sama skakała z brzegu do wody [miała oczywiscie pływaczki] i pare razy ją podrzuciłam i zanurzyała sie pod wode :) A wczoraj bylismy w ZOO - Ale interesowały wszystkie zwierzęta, latała od klatki do klatki.. wszystkich karmiła trawą :) Trafiła sie fajna pogoda, bo było ciepło, ale nie upalnie.. Bo to jednak dobre 4h spacerowania :D

Hej :) My spędziliśmy spokojny weekend w domu, ale za to pełny gości.... niby lubię że nas wszyscy odwiedzają, bo wiadomo skoro mieszkają w bloku to przyjeżdżają do nas na podwórko, ale z drugiej strony mam ochotę czasami posiedzieć w domu sama z Gabi i M... a odkąd się przeprowadziliśmy do domku (czyli już 1,5 roku) w każdy weekend ktoś u nas jest.... jestem już tym trochę zmęczona... tym bardziej teraz jak poszłam do pracy to chciałabym trochę wypocząć przy weekendzie a nie latać wokół gości.... Agulla a dużą tą trampolinę macie?? go Gabi właśnie dostała w sobotę spóźniony prezent od dziadków i ciotki, ale taką myślę że ok metra średnicy... no i też teraz to jej ulubiona zabawa ;) fajne jest w niej to że na zimę można ją wstawić do domu, ale z drugiej strony my chcieliśmy żeby na przyszły rok wszyscy się zrzucili już na taką dużą.... no ale co trudno na razie będzie mała ;) I jak tam Szymon przesypia już noce, czy to był pojedynczy przypadek ;) on śpi z Wami w łóżku?? No ja sobie nie wyobrażam życia bez prawa jazdy ;) także bierz się Agulla za robotę ;) No ja właśnie nawet nie obroniłam licencjata w związku z ciążą.. a teraz nie chce mi się już wracać do szkoły... Alakolo jak tam noga i powrót do pracy???

hej :) no właśnie jestem, mam chwilkę :) noga ok, co prawda do pełnej sprawności jeszcze długo, ale pomału do przodu :) ale wygląda ładniej niż przedtem, a blizna chociaż długa (ok. 8 cm) to najładniejsza z tych które mam (a mam jeszcze 2 na brzuchu). mój brzuch też idealny nie jest, ale 2 lata chodzenia na wciągniętym brzuchu dały efekt :) przynajmniej udaje płaski :) a co do skóry to muszę się za nią wziąć i na jakieś zabiegi ujędrniające do mojej zaprzyjaźnionej kosmetyczki pójść... poza tym głowa mnie boli... pogoda do d... i nie mam weny do pisania :) ale lubię Was czytać więc wybaczcie że tak skromnie dzisiaj :)

u nas tez dzisiaj była paskudna pogoda... nie dość że zimno to jeszcze co trochę padało.... Alakolo a jak Kubuś nauczył się wołać siku na nocnik?? Gabi to już ma wstręt do nocnika, także na razie jej darowałam... tak mi teraz szybko te dni lecą jak pracuje że szok... dzisiaj dostała pierwszą wypłatę ;) co prawda nie za cały miesiąc więc mniejszą ale i tak się cieszę ;)

kruszynka Kuba po prostu mówi "do nocnika" no i idzie gdzie trzeba (nocnik i tak stoi cały czas w pokoju) i robi :) a potem taki zadowolony, mówi "sisi" albo "tupa (kupa) męczy" :D a potem co najlepsze wstaje, i sam wyrzuca do toalety to co zrobi i czasami jeszcze mówi: "pa pa tupo" to mamy ubaw :D moja mama go tak nauczyła :) gratuluję pierwszej (po takiej przerwie) wypłaty :) moja wpłynie dzisiaj po południu albo najpóźniej jutro, co prawda odejmą mi z powodu L4 (w maju odjęli jakieś 300 zł(!)) no ale trudno...

Kruszynka, to ja bym na Twoim miejscu powiedziała.. w ten weekend "nas nie ma" :P :D i bramke na klucz :D Trampoline mamy o średnicy 244cm :) - to jest chyba najmniejsza z tych większych tzn. ogrodowych. I max do 100kg mozna skakac. Ala jak sie oduczala pampersa tez mówiła siuskiom "papa" i takie tam:) heh No, aale mimo, ze od prawie 2 miesięcy juz woła to dzisiaj zdarzyło jej sie posikac w domu. No i na noc tez ma pampersa.. częsciej budzi sie z suchym, ale zdarzaja sie i mokre. Ale na to przyjdzie jeszcze pora. :) Szymon niestety zrobił jednorazowy prezent mamie.. a juz miałam nadzieje, że w koncu zaczne sie wysypiac.. :P Wczoraj w dzien padlam razem z dziecmi.. najpier szymona ululałam, potem połozyłam sie z Ala i tak zasnęłysmy.. Dopiero po godzinie Szymon sie obudził i wołał po swojemu :) W ogole Szymon juz zaczyna sie puszczac.. stoi przy meblach i na pare sekund utrzymuje równowage i bach na pupke. I nie wiem czy sie juz chwaliłam, ale woła "ta-ta".. i "ala" - moze nie tak doslownie, ale idzie usłyszec "ala" hehe :) A Ala to sie taka pyskata robi :D Normalnie kto by pomyslał, ze 2-letnie dzieci takie mądre są.. i tak dużo zapamiętują :)

Hej :) no trochę głupio im odmawiać, choć z chęcią bym tak zrobiła... ale wymyśliłam sobie na ten weekend wyjazd nad jeziorko, także zobaczymy jak to będzie;) No to super ta trampolina... właśnie ja też taką chciałam dla Gabi... albo nawet jeszcze większą... no ale co na razie zostanie ta ;) Gabi wczoraj wieczorem zaczęło z noska strasznie lecieć, całą noc się budziła a ja razem z nią... ponoć dzisiaj jest już lepiej no ale nie wiem czy to było tylko takie "jednowieczorne" przeziębienie, czy M nie potrafi ocenić ;) No ja nie wiem czemu ale Gabi też się od dłuższego czasu budzi w nocy a mleko... muszą ją tego oduczyć, bo czytałam że dzieci w wieku 2 lat nie powinny już pić mleka w nocy w związku z próchnicą, a po 2 że to jest po prostu już przyzwyczajenie a nie głód.... zobaczymy jak to będzie bo jak ją czasami próbowałam oszukać wodą to awanturę robiła... Jak fajnie że już jutro piątek ;)

Hej:) A Gabi mleko dostaje w butelce? No Ala mleczko dostaje rano i wieczorem, ale tylko jak sie upomni.. Jak nie chce to wtedy jej nie robie. No i niestety z butelki. Dostaje 150 aklbo 180ml. W ogóle Ala jeszcze pamieta smoczek i chyba ma potrzebe ssania i temu tak mleczko z butelki lubi. Na szczęscie w nocy sie juz nie budzi.. zdarza sie sporadycznie, ale to chyba jak jej sie cos przysni moze.. nie wiem.. W ogóle ostatnio sie obudziła i przyszła do nas do sypialni, ale nie odezwała sie nic tylko od razu połozyła sie miedzy nami [ja nie słyszalam] potem sie cos przekręcam a tu patrze Ala obok :D Szymon śpi w swoim łózeczku do pierwszego karmienia.. potem zostaje z nami.. Wiec wtedy spalismy we czwórke :D Moi tez teraz zasmarkani.. ale to dlatego, ze odstawiłam im Zyrtec.. po tygodniu oboje katar.. wiec spowrotem daje zyrtec;/ Pozatym w sierpniu planujemy robic łazienke.. [mielismy wczesniej, ale wczasy wygrały;p] wiec teraz jestem na etapie oglądania, szukania płytek.. podobają mi sie te umywalki nablatowe :D Taki wybór i takie przepiękne kolory, ze nie umiem sie zdecydować w jakiej tonacji zrobic sciany.. Wy teraz macie świeżo robione łazienki, prawda? Moze mnie jakos zainspirujecie :D

Agulla, jak będę miec chwilę to porobię zdjęcia łazienki i wrzucę :) My na szczęście odpukac śpimy całą noc, ale... Kuba chodzi spac o 22 czasem nawet 22.30 :O ale za to śpi do rana, do 8 albo i 9 - no teraz to chcę go przestawic bo co mi że on tak długi śpi jak i tak jestem w pracy... może jutro się uda - jedziemy do wujka na basen (ma w domu tzn. w ogrodzie ale taki duży i głęboki - jak taki "mały" basen na basenie:)) to może go przetrzymam bez spania i padnie wcześniej? hmm... moja wypłata -400 zł :( (za L4) kurczę ale zdzierają...

A my sobie tez kupilismy basen :) Ala z kuzynką Olą wczoraj do 20ej sie kąpały :D - mnie mąż tez wykąpal - jak stałam tak wpadłam :P Dzisiaj tez spędzilismy cały dzien w basenie - super sprawa :D A jak u was weekend? :)

weekend do d..., gorąco :O co prawda w sobotę byliśmy na tym basenie ale w niedzielę męczyliśmy się... nie cierpię takiej pogody :O cieszę się że dzisiaj do pracy, przynajmniej jest klima i mózg może normalnie pracować :)

hej oj tam weekend byl bardzo goracy.. My w sobote odpoczywalismy w cieniu ma podworku. a w niedziele pojechalksmy nad zalew i bylo super..Gabi najchetniej wogole by nie wychodzila z wody chociaz w sumie ja tez :) JA wlasnie tez bym chciala kupic taki basen, jest akurat ani za maly ank z duzy...dzieci moga sie chlapac a ty wygodnie siedzisz i pijesz zimne piwko ;) a jesli chodzi o lazienke, to niby mam 2 nowo zrobione tzn1,5roku, ale mielismy ograniczony budzet,takze sa zwykle bez wiekszych udziwnien ;) ale jak bede miala chwile i nke zapomneto pstrykne fotke;) i wierze ze bardzo ciezko jest sie na cos zdecydowac ;) no to alakolo sporo ci zabrali... Ile bylas na tym zwolnieniu? Caly miesiac?

a jesli chodzi o mleko to od piatku GABI dostaje przed kapiela kaszke lyzeczka i jakims cudem przesypia cale noce!! Dopiero ramo dostaje młeko lub laszke, ok 150-180ml... Dzisia obudzila sie ok 4:30 to dalam jej wode i powiedzialam ze nie ma mleczka... Fakt marudzila troche wiec wzielam ja do siebie do lozka, ppglaskalam i zasmela ;) nie myslalam ze to bedzie takie proste ;) choc okaze sie jak długo :)