Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiaw27

jak rozpoczac diete u 4 miesiecznego niemowlaka???

Polecane posty

prosze pomozcie mi , jak rozpoczac diete u mojego 4 miesiecznego synka jak z tym kliekiem ryzowym ipt pomozcie prosze

zacznij np. dosypywać troszkę kleiku do mleka, tylko wymień smoczek na taki z większą dziurką potem popróbuj z kaszką, łyżeczką, a jak się jeszcze nie uda, to z butli. potem możesz próbować pojedyncze warzywa, po kilka łyżeczek, albo starte jabłuszko

dzis rozmawialam z pediatra i powiedziala mi ze mam zaczac od zupki jarzynowej a maly nawet nie chcial sprobowac a co z kleikiem to na noc czy lepeij w ciagu dnia????

ja robiłam tak, że te pierwsze próby robiłam w ciągu dnia, jakby ew. coś nie podpasowało żeby w nocy jazdy nie było :P a potem to już na noc mleczko zagęszczałam w sumie są też takie opinie, że jeśli dziecko dobrze przybiera, to nie ma sensu faszerować go na siłę kleikami i kaszkami.

Gość -Nananana
Ja mojej małej jak skończyła 4 miesiące zaczęłam podawać kaszki- malinową i bananową deserki obiadki w słoiczkach. Jeśli jesteś przeciwniczka dań w słoiczkach możesz tylko sprawdzić jakie dania serwuja dla takich maluchow i sama takie przyrządzić. Kaszki dawałam głównie na noc. Wiadomo są bardziej syte niż mleko i dzidzia dłużej pośpi

a karmiecie swoje pociechy kleikiem z miseczki czy z butelki?? maly niby lubi lyzeczke ale bawi sie nia niz je a butalke tez juz sam sobie trzyma zabawa na calego, wczesniej wiecej jadł teraz jakos mniej i nie wiem czemu, jak mial 2 miesiace to jadł wiecej niz teraz. boje sie wprowadzac nowosci w jego diete, ale chyba sobie jakos poradze, serdecznie dziekuje za pomoc

Gość MałaMaja
Ale chodzi o to że jest zbyt grube ? Może zacząć od głodówki trzydniowej. Oczyszcza z toksyn.

nie jest gruby, przynajmniej lekarz ani ja tego nie zauwazylismy, wazy 6 100 wiec jak na 4 miesiace to nie jest duzo chyba.ale dziekuje za pomoc i rady, pozdrawiam serdecznie