Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukuje porady . . .

Ciężkie wlosy - jak je podnieść?

Polecane posty

Gość poszukuje porady . . .

Moim problemem sią cięzkie włosy. W dodatku sa cieńkie. Włosy mam mniej więcej sięgające lopatek. Zastanawiam się jak mogę je podnieść bez interwencji nożyczek. Często je tapiruje, ale efekt nie jest zbyt długi - szybko oklapuja. Wypróbowalam juz wiele pianek, lakierów ale na nic się zdały. Macie jakieś swoje sposoby na rozwiązanie tego problemu?

będą lżejsze jak je wycieniujesz, a z domowych sposobów, polecam suszenie włosów z głową spuszczoną w dół, a przed tym zabiegiem wsmaruj we włosy przy samych nasadach piankę. poza tym, skoro masz cienkie włosy, pod żadnym pozorem nie powinnaś ich osłabiać tapirowaniem!!

Moja kolzenka tez ma ciezkie i cienkie wlosy. Ograniczyla ilosc uzywanych kosmetykow do wlosow, uzywala lekkich odzywek i bylo ok. Suszenie wlosow z pochylona glowa tez skutkuje. Ale chyba jednak warto byloby je chociaz troszke wycieniowac :)

Gość gość
cieniowanie wlosow ciezkich i cienkich odnosi odwrotny skutek, po cieniowaniu sa jeszcze bardziej oklapniete poniewaz wlosy z gory przygniataja wlosy z dolu...... mam ten problem i od lat nikt nie potrafi mi dobrze podciac wlosow....... :(((