Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeszcze mężatka82

Co robic? Odejsc,czy zostac?

Polecane posty

Gość Jeszcze mężatka82

Nie wiem co robic,prosze o porady :( Juz po prostu nie wiem.Powiedzialam męzowi,ze wyjezdzam po weekendzie..No i jak nie wyjad to sobie pomysli,ze nie jestem stanowcza i nie potrafie od niego odejsc :( Mam do wyboru! Wrocic do Polski,klepac biede i zyc na opiece. Albo zostac tu,w Belgii,znalesc prace(ale troche to potrwa) No i nie wiem..Chce pokazac męzowi,ze nie pozwole by tak bylo No ale z drugiej strony mysle o synku,bo w Polsce nie znajde pracy a tu bedzie mnie stac na pampersy,mleko..No i syn bedzie widywal ojca.. Ciezko mi z tym wszystkim.. Ale pracy tak szybko tu nie znajde..Dlatego myslalam,by wyjechac do polski.. Nie wiem juz sama,mam mętlik w glowie

Gość anulka 77 wawa
pytasz, czy odejsc, czy zostac. a o co w ogole chodzi bo nic nie mowisz?

Gość autorka nie wie czy odejsc
od meza,czy zostac i jednoczesnie poddac sie. Ma dylemat,ze nie poradzi sobie w Polsce i zostanie jej opieka itp,rozumiesz? Zostan tam,w Pl nic dobrego Cie nie czeka

Gość Jeszcze mężatka82
Ojej..no mialam na mysli alimenty,zasilki,rodzinne..Nie znajde w polsce pracy..Nie w tym rejonie co mieszkalam..Po szkole rok tam siedzialam i wyjechalam..tak jak wiekszosc zreszta

To lepiej siedź tam. kolejnego pasożytka żerującego na państwowym garnuszku nam tu nie potrzeba :o

Ale obie alternatywy postawiłaś. Po pierwsze weź się w garść i przestań rozczulać nad sobą. Po drugie przestań o sobie myśleć, że bez faceta to biediesz żyć w biedzie i wogole strasznie będzie. Bądz z nim narazie, znajdz tam pracę i jak już staniesz na nogi i zechcesz odejść to spakujesz manatki i odejdziesz. Szczęściu trzeba pomagać a życie brać w swoje ręce.

Gość Jeszcze mężatka82
Bydlak..nie uwazam,zeby kobiety ktore dostaja rodzinne i alimenty żerowały na garnuszku państwa.Im to sie nalezy..

Co to znaczy NALEŻY SIĘ? :o Rozdawnictwo publicznych pieniedzy rodzi patologie. Zamiast brać dupe w trok i iść do pracy, ona liczy na socjal :o Dziecko nie jest z niepokalanego poczęcia, więc alimenty powinien płacić ten, kto to dziecko zrobił. A jak autorka była na tyle tępa, żeby nogi rozkładać przed nieodpowiedzialnym gnojkiem, to niech teraz pokutuje :o Typowa postkomunistyczna mentalność, należy się :o Tylko na to "należy się" idą publiczne pieniądze, a ja wcale nie mam ochoty zrzucać się na takie społecznie zbędne jednostki :o

Gość Jeszcze mężtka82
Ha..Rodzinne jest dodatkiem, ustawą,ktore każdemu sie nalezy bydlaku.Twoja mama tez pobierala..No chyba,ze byla bogata. A alimenty tak.Tylko,ze jesli ojciec dziecka nie wyplaca ich to placi je panstwo,ale oczywiscie wszystko idzie na rachunek ojca. Moj mąż nie jest taki jak piszesz.Temat dotyczy czegos innego.Czytanie ze zrozumienien sie kłania :)

Gość Jeszcze mężatka82
Bydlak..Dalej zle interpretujesz. Nalezy sie,bo to panstwo ustalilo.Ja tez placilam na to podatki. Napisalam,ze pracy w Pl nie znajde.Nie w moim rejonie.Stamtad wszyscy wyjezdaja Juz raz probowalismy zjechac do Polski,ale wrocilismy tu spowrotem. Ani ja ani mąz nie moglismy znalesc pracy.

1. Rodzinne jest zasiłkiem, a wiec pomocą państwa. Przysługuje biedocie. Moja matka mimo iż żyła skromnie, nigdy w życiu do nikogo ręki nie wyciągneła. Wolała pracować na dwa etaty, niż mieć świadomość żerowania na innych. Za to właśnie ją ❤️ 2. Co kogo obchodzi, że ojciec nie wypłaca? :o Naślij na niego komorasa, i niech ściąga :o

"Nalezy sie,bo to panstwo ustalilo" W Polsce od zawsze uprawia się rozdawnictwo pieniędzy. Nieudacznicy wybierają innych nieudaczników do sejmu, a ci tym pierwszym gwarantują groszowe zasiłki, z których biedota się cieszy :o nic to, że przez to są wysokie podatki :o Zaiast dawać wędkę, przez takich jak ty, daje się rybę :o

Gość Jeszcze mężatka82
Bydlak-przeczytaj moj pierwszy post.Naucz sie interpretowac.. Napisalam tak,bo nie mam szans na prace w Polsce,rozumiesz? Tutaj niestety dobra passa dla Polakow sie skonczyla.Od paru miesiecy szukam pracy.. I czekam,czekam,czekam..Nawet nie ma juz pracy przy sprzataniu :/

>>Napisalam tak,bo nie mam szans na prace w Polsce,rozumiesz? Skąd wiesz, skoro nie spróbowałaś? Najlepiej położyć się i powiedzieć "należy mi się 2 tysiące, dajcie mi prace" :o

Gość Jeszcze męzatka82
Bydlak..Zycia nie znasz.Niestety,ale w zwiazku z tym nie moge kontynuowac tej "konwersacji" z Toba. Moja siostra ma rodzinne.Nie chodzila nigdzie rąk wystawiać.Same kobiety z gminy przychodzily i mowily,ze nalezy sie to i to.I kazaly tylko papierki podpisywac. Tutaj,w Belgii jest tak,ze po porodzie CPSA przychodzi sam i daje papiery. Ja tez oplacam podatki.Nie wiem jakie sa w PL,ale mnie tutaj kosztuja 500 euro.

Gość Jeszcze mężatka82
A własnie,ze probowalam i nie raz.Muslisz,ze mi tu fajnie siedziec? Na wakacje nawet nie jezdzimy,by miec za co zyc.A Ty mi tu z takimi tekstami wyjezdzasz! Juz dawno chcielismy do PL wrocic.. A teraz pomysl.Jak ja za np.1000 zl utrzymam syna,mieszkanie i siebie? Samo mieszkanie kosztuje gdzies 500zl.

Gość o sooo chodzi
nic nie kumam. co z tym mężem ? po co do pl ? chcesz się rozwieść ? dlaczego ?

Gość Jeszcze mężatka82
Wlasnie nie wiem co zrobic..Chce odejsc od męża. I nie wiem czy zostac tu czy w Polsce.

Gość o soo chodzi
a nie da rady jakoś zacząć normalnie rozmawiać ? ciężko bylo , ale może jest coś do uratowania. dlaczego rozwód ?

Gość ok chcesz odejść od męża
i zastanawiasz się gdzie Ci będzie lepiej,łatwiej-w PL czy Belgii. Jednak nic nie piszesz dlaczego chcesz odejść od męża,co się takiego stało,że podjęłaś taką decyzję!Może jeszcze da się to uratować,może jeszcze nie wszystko stracone.

>>A teraz pomysl.Jak ja za np.1000 zl utrzymam syna,mieszkanie i siebie? To znajdź pracę za 2000 zł. Kto ci broni? :o

zostań tam a ty bydlak nie pisz takich głupot, podatki idą również na kościół i na dostatnie życie naszych zasranych polityków - ja wolę je dawać biednym samotnym matkom niż na kosciół i złodziei polityków!!!!

bydlak - nie tak łatwo znalezc w tym kraju prace za 2000 stuknij sie w łeb baranie. ile ty masz lat co? chyba zycia nie znasz? albo mamusia ci usłała je rózami i cie utrzymuje...

>> podatki idą również na kościół Prawda, również marnotrawione pieniędze. Tyle, ze jest tego niewiele ponad 90 mln rocznie. Dużo, ale wobec 8 miliardów na pomoc socjalną, to nie jest to wysoka kwota. >> i na dostatnie życie naszych zasranych polityków Jak wszedzie.

>>bydlak - nie tak łatwo znalezc w tym kraju prace za 2000 Zależy gdzie. Obecny rynek pracy wymaga mobilności. Nie możesz znaleźć w swoim pierdziszewie dolnym, to poszukaj w większym miescie. Ktoś ci broni?? A jak nie chce się dupy ruszyć, to nie żal się, że pracy nie ma :o

No raczej to nie realne..Nie jestem zadnym magistrem ani profesorem.Mam tylko mature.Na studia mnie nie bylo stac.A wychowywalam sie bez ojca,bo zmarl.Szkole skonczylam za swoje pieniadze,bo moja matka wstydzila sie wyciagnac rece do panstwa.Miala takie podejscie jak ty.Pracowala od rana do nocy.A panstwo uznalo,ze renta po ojcu nam sie nie nalezy. Wiec daruj sobie,bo smieszne jest to co piszesz.

>>A panstwo uznalo,ze renta po ojcu nam sie nie nalezy. Skoro tak uznało, tzn. że te przepisy uchwalili ci sami ludzie, którzy drugą ręką rozdają zasiłki rodzinne czy alimenty.

Bydlak uwazaj na to co piszesz.Mi sie dupy nie chce ruszyc? 19 lat mialam jak tu wyjechalam.Musialam zainwestowac w swoja nauke sama.7 lat juz pracuje na szmacie.Przerwalam prace dopiero w 7 miesiacu.I teraz syn ma rok.Zalosne jest o co piszesz.Chce mi sie dupe ruszyc,jak najbardziej. A pracy za 2000 tysiace nie znajde,bo juz szukalam,nie tylko w swoim rejonie.

Gość ok chcesz odejść od męża
Mężatka-poszukaj forum Polonii w Belgi,na pewno jest.Tam szybciej się dowiesz jak rozwiązać swój problem.Znajdziesz informacje jakie dodatki zasiłki należą się samotnym matkom.Ja mieszkam w UK i wiem,że dziewczyny(samotne matki) super sobie tutaj radzą i żyją.Pewnie,że na początku było im ciężko ale dały radę i dziś,żyją sobie spokojnie,wychowują dzieci i pracują na pól etatu.