Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rybka88

co ze mną jest???? Pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Rybka88

Cześć dziewczyny! Mam takie kłopotliwe pytanie, a zarazem prośbe abyście mi pomogły i może pomogły zrozumieć mój problem..otóż, jakieś 4 miesiące temu byłam u ginekologa..stwierdził 2 stopien nadżerki :( ...a co za tym idzie??:( mam nieciekawy zapach w miejscu intymnym :( nie wiem co już mam robić!! :( nawet jesli wyjde spod prysznica za moment po wyschnięciu mam ten sam problem...ten nie miły zapach rujnuje moją psychike...jestem osobą czystą, dbającą o swoje zdrowie...pomóżcie prosze, może to jest od tej nadżerki? nigdy wcześniej tego nie miałam.. :( to jest straszne... :( są jakieś leki lub inne środki na zlikwidowanie tego nieprzyjemnego zapachu?? :( to jest dla mnie bardzo kłopotliwe, więc wole anonimowo napisać do Was...prosze pomóżcie... Rybka88.

Gość Rybka88
Będę bardzo bardzo wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź :)

Gość ona from szczecin
Skoro masz nadzerke to idz sie leczyc a jak nie rodzilas to zostaje plyn solcyn tylko ze tego nie refunduje NFZ. Koszt okolo 70 zl

Gość Rybka88
W czym pomoże mi ten płyn? W pokonaniu brzydkiego zapachu?? iść do ginekologa ponownie?

Gość Rybka88
Może są jakieś środki / tabletki na zwalczenie tego nieprzyjemnego zapachu??????? :(

Gość ona from szczecin
Lekarz tym plynem wyleczy Ci nadrzerke a co za tym sie wiąze pozniej zniknie ten zapach

Gość ona doś
brzydki zapach z okolic intymnych w Twoim przypadku pochodzi w 100% z nadżerki Lekarz nie zaproponował Ci żadnego leczenia\? Zrób z tym porządek, zmień lekarza, wylecz nadżerkę, nie zdajesz sobie sprawy że może ona prowadzić do o wiele gorszych chorób? Nie chcę Cię straszyć ale profilaktyka i samoświadomość w Polsce jest jeszcze w powijakach na czym cierpi zdrowie wielu kobiet

Gość Rybka88
Dziekuje dziewczyny, musze isc na dniach do innego ginekologa, niestety nie zaproponowal mi zadnego leczenia :( a ja glupia nawet sie nie zapytalam..chociaz nie bardzo mialam o tym pojecie :( poprosze o jakies leki..musze cos z tym zrobic :(

Gość Rybka88
m a d z - chusteczki i wkladki zapachowe używałam...jednak na nic sie zdaly :(

Gość Rybka88
Dzis moze pojde prywatnie do ginekologa, ale innego..mam nadzieje, ze cos mi poradzi. Chcialabym sie dowiedziec co mam stosowac, zeby pozbyc sie nadżerki...

Gość Janek po 50
Zbyt "intensywna" higiena wyjaławia naturalne środowisko w pochwie. Wtedy pochwę kolonizują nietypowe drobnoustroje. Najczęściej grzyby. Prowadzi to do różnych chorób.

Gość ppppppppikikik
tez mialam 2 cytologie i spora nadzerke ale zadnego zapachu.....wiec smiem twierdzic ,ze masz dodatkowa infekcje.idz do gina albo zmien lekarza.4 miesiace nic nie zrobilas z nadzerka?

Gość Rybka88
Nic :(:( kupilam sobie globulki dopochwowe Vagical...moze pomogą. wzielam 20 minut temu i na noc wezme drugą...zobaczymy...moze cos pomoze, ale co do nadżerki pojde na dniach napewno, tak tego nie zostawie!!

Gość lekarze to głąby
zazwyczaj nei chcą leczyć nadżerki przed ciążą bo mogą powstać blizny na szyjce macicy i może utrudniać to poród drogami natury co do nadżerek on nasilają tendencje do infekcji bakteryjnych i grzybiczych stąd upławy i nieciekawy zapach istniejąca nadżerka zmienia ph pochwy i dlatego mikroby dobrze się tam czują płyn którym wypala sie nadżerkę to Solcogyn, tak jak ktoś wspomnia koszt płynu to 70 zł, musisz mieć receptę od lekarza a potem lekarz smaruje tym płynem nadżerkę podczas wizyty lekarskiej możesz próbować zaleczyć nadżerkę preparatem dostępnym w aptece bez recepty: Albothyl, stosuj wg instrukcji, nie zdziw się jak po kilku dnaich wyjdzie z Ciebie coś przypominające ligninę (to resztka globulek plus złuszczony nabłonek) doraźnie możesz stosować globulki z witaminą C zakwaszają pochwę i ułatwiają walkę z infekcjami

Gość Rybka88
Dziękuje!!

Gość Rybka88
hej. dzis jest o wiele lepiej!! :) wczoraj po poludniu wzielam globulke dopochwowa i na noc tez...i rano zauwazylam ze juz jest o wiele lepiej z tego wzgledu ze nie ma tego brzydkiego zapachu :):) dzis rani takze wzielam... jak dlugo to powinnam brac?? jak ustana calkiem te nieprzyjemnosci?? czy jest jakis ograniczony czas brania tych globulek?? dziekuje za kazdą pomoc.