Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona totalnie

Dlaczego matki przychodzą z małymi nieznośnymi dziećmi do restauracji?

Polecane posty

Gość zdziwiona totalnie

Byłam dziś na obiedzie z koleżanką w dobrej restauracji. I ten obiad był koszmarem. Zaznaczam, że nie ze względu na dziecko (bo cóż ono winne) tylko matkę. Za naszym stolikiem przyszła kobieta z chłopczykiem na oko 3-letnim. Dziecko nie mogło usiedzieć przy stole, więc zaczęło z wielkim piskiem biegać po sali i nie było to gaworzenie dziecka tylko denerwujące dźwięki jakie wydawał. Ludzie patrzyli na matkę z zapytaniem czy uspokoi dziecko ale ona nie reagowała, w koncu podszedł kelner zwracając jej subtelnie uwagę czy może odrobinkę uciszyć malucha. Matka zawołała dziecko z miną cierpietnicy, posadziła obok siebie a potem zadzwonil jej telefon... I wtedy się zaczęło. Dziecko podbiegło do stolika na przeciwko i ze śmiechem ściągnęło menu, które leżało na stole po uprzednim zamówieniu osób, które tam siedziały. Zaczęło biegać znowu po całej sali, rzuciło menu a potem podeszło do naszego stolika i zapytało czy "moze socku sie napic", odpowiedziałam, że chyba nie, bo nie wiem czy mama by mu pozwoliła a on wtedy złapał a raczej dotknął najpierw obrus brudnymi paluchami śmiejąc sie(nie było to pewnie zamierzone z jego strony) a nastepnie zaczął bić mnie po kolanach mówiąc "ze chce socek". Nie muszę dodawać że na spodniach malutkie plamy były, odprowadziłam dziecko do matki a ona ani przepraszam ani nic tylko znowu go posadziła:O Nie rozumiem po co matki zabierają tak małe dzieci do restauracji, tym bardziej gdy one nie potrafia zapanować nad nimi:O

Gość Zaraz sie pewnie
rzuca na Ciebie matki polki .

Gość rtutesye45
powinno się zakazać takich rzeczy!!!! :o

Gość trzeba było bachorea pstryknąć
ze wskazującego w czoło. Uciekłby z płaczem. Buahahhahahahahaha:D

Gość zdziwiona totalnie
bo miało być na macierzyńskim tylko ale przez pomyłke najpierw poszło na ogólny

Gość gdyby moje dziecko
sie tak zachowywalo chyba spalilabym sie ze wstydu.

Gość a mojgggg
ja mieszkam za granica i zwykle raz w tygodniu wybieramy sie do restauracji na lunch z mamami z klubu. Wchodzi nas 10 plus wozki, male przemeblowanie i juz. Ale nigdy spokoju nie zaklocalysmy. Dzieci potrafia przez godzinke byc ciche :-) A jak zaczynaja sie niecierpliwic to po prostu ktoras konczy wczesniej i wychodzi z maluchem

Gość a mojgggg
uwielbiam pieczarki panierowane tam ;)

Gość zdziwiona totalnie
no ja nic nie mam do dzieci w restauracjach, sama nie raz z małym dzieckiem byłam i widziałam inne mamy. Generalnie to nawet lubie dzieci i fajne są jak czasem podejda powiedzą coś smiesznego:) ale bez przesady żeby dziecko nie dawało spokoju innym aż do tego stopnia:O Moim zdaniem t było przegięcie.

tez jestem mama dwojki , czesto chodzimy do restauracji i szczerze powiem ze denerwuja mnie matki ,ktore pozwalaja swoim pociechom na gonitwy,miedzy stolikami jakby to byl plac zabaw,ja wlasne dzieci od malego ucze kultury i dlatego tez nie mam oporow, by isc z nimi miedzy ludzi ;)

Myślę, że temat jest źle zatytuowany, bo chyba nie chodzi tu o przychodzenie z maymi dziećmi do restauracji ale o olewcze zachowanie matki. Przecież bez różnicy, czy to restauracja, sklep, kino, czy autobus - chodzi o brak odpowiedniego wychowania a nie miejsce "wycieczki".

troche autorko zle zatytuowałas temat bo nie wszytkie matki tak podchodza do sprwy furii i dziwactw dziecka myc zesto chodzimy do resturacji imały siedzi przy stoliku i je z nami nie ma propblemu

Gość kolejne wymądrzające się matki
oj, żeście się czepiły tytułu, wystarczy przeczytać treść i wiadomo o co chodzi. Dla was nie jest problemem żle wychowane dziecko przez porabaną matkę tylko robicie problem z tytułu. Tytuł nikomu nie dokucza w restauracji,

Gość a ta kobieta byla sama z dziec
kiem,bez faceta? ja wiem ze 3 laytek moze byc niecierpliwy czy nabrudzic przy jedzeniu ale takie bieganie i zerowa reakcja opiekuna to szok

Gość moze to nie byla jego matka
?

Gość beffff
kto by nie był, ale za dziecko odpowiada opiekun, jak nie umie się opiekować to niech nie korzysta z miejsc ogólnodostępnych

Gość moim zdaniem babka za rzadko
małego brała gdzieś ze sobą i później takie chocki klocki, wychodzą...bo niby skąd 3 latek ma wiedzieć, że inaczej zachowuje się w restauracji a inaczej na placu zabaw.... skoro wcześniej bywał regularnie tylko na tym drugim? ...ja od urodzenia swoje dzieci wszędzie zabierałam i nie mam w zwiazku z tym podobnych problemów, na pewno nikomu nie zakłócimy spokoju- chyba, ze jest ogólnie uprzedzony do dzieci, bądź ma na tym polu jakis kompleks :P

Gość jaka matka takie dziecko
sa rozne dzieci i rózne matki