Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BellaaLaaLunaa

DLACZEGO W POLSCE ZMUSZA SIĘ KOBIETY DO KARMIENIA PIERSIĄ!?!?

Polecane posty

Gość od moich piersi wara
:P:P:P

Gość rozumiem ze jesli istnieja
medyczne wskazania do cesarki to rowniez ma rodzic naturalnie?

Gość fthyrtyryru
tomek, zamknij swojego tępego ryja i spierdalaj z forum dla kobiet! :P

Durne baby... To że ja mam rację a wy nie macie żadnych racjonalnych argumentów żeby mnie przekonać to jest powód żeby mnie wyganiać wulgaryzmami?

Gość jak dla mnie to było jasne
że będę chciała karmić i karmiłam - 13 miesięcy, ja poprostu nie rozumiem dlaczego jakaś przyszła mama nie będzie chciała karmic swojego dziecka, przecież daje mu wtedy to co najlepsze a i sama z tego będzie miała korzyści... Szczególnie nie rozumiem tych mam co boją sie rozstępów, zmian itp - takie "mamuśki" to bym najchętniej palneła w łeb - dosłownie! Sorry..

Gość DO ja obserwuję i widzę że
cytuję : "Mleko matki to nie tylko ochrona dziecka, ale także inwestycja w jego przyszłe zdrowie. Szkoda, że nie wszystkie kobiety chcą o tym pamiętać..." To też nie jest regułą. Mojej znajomej córka (obecnie 4 lata), karmiona 1,5 roku piersią choruje na białaczkę. Dzieci, które znajdują się razem z małą na oddziale również w połowie to dzieci 'piersiowe' a jednak ich to nie uchroniło! Kolegi synek też dość długo był na piersi potem okazało się, że choruje na cukrzycę ( nikt w rodzinie nie miał więc tym większy szok dla wszystkich) Ja też byłam karmiona piersią ale nie powiem żeby to uchroniło mnie od chorób- a mam dość bogate doświadczenie chorobowe i to nie jakieś tam przeziębienia. Karmienie piersią nie zapewni nikomu ZDROWIA! Na wiele chorób wpływ mają zupełnie inne czynniki niż to czy dziecko karmione było piersią czy butelką!

"jak dla mnie to było jasne" Pierwsza normalna chyba kobieta. Bardzo mocno gratuluję zdrowego i rozsądnego podejścia. A pozostałe przemadrzałe pięknisie brać przykład!!! Nie znam się na pokrętnej kobiecej psychice (jak każdy facet) ale jeśli powodem żeby nie karmić dziecka piersią są rozstępy to BRAWO !!!

Gość tomeczku ile masz dzieci
???

Gość rtgeyhy
tomek, ćwierćinteligencie- nienawidzę gdy facet myśli, że wie lepiej co powinnam zrobić ze swoimi własnymi piersiami, nie chcę- nie będę karmić, a facet nie ma tu nic do gadania. A co do porodu, to proponuję ci wsadzić sobie arbuza w otwór wydalniczy, a zobaczysz jakim pięknym przeżyciem jest poród. Pozdrawiam.

1. Mam trójkę dzieci 2. Gówno ma z tym wspólnego arbuz, taka rola kobiet, a jakby mi moja żona powiedziała że nie będzie karmiła piersią dziecka bo tej cycki są, to było by kiepsko.... głównie dla niej....

Gość DO ja obserwuję i widzę że
Tomek, a Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Jakbyś nie widział zacytowałam czyjąś wypowiedź i odniosłam się do tego! Przeczytaj mój powyższy post jeszcze raz, może zrozumiesz!

Gość gfdgsdgw
Współczuję twojej żonie BARDZO! Mam nadzieję, że nigdy nie spotkam w swoim życiu takiego chama jakim jesteś ty. Żegnam ozięble.

Gość tomek a jakby Twoja żona
nie mogła ( wskazania medyczne) urodzić sn tylko przez cc to co wtedy? Rzuciłbyś ją, czy miałaby już przez całe życie przesrane? :P

Gość a o znieczuleniu co myślisz
?? :P

Gość gfdgsdgw
No cóż nie musisz, bo dzieci nie mam i nigdy własnych nie planuję mieć. Rozważam adopcję :) Mam nadzieję, ze chodzisz na piechotę do pracy, a nie jeździsz samochodem, w końcu tak nas natura stworzyła, taki spacerek na powietrzu jest zdrowy, a samochód to tylko egoistyczne udogodnienie!!! :)

Znieczulenie jest jak najbardziej OK tak samo jak ciepłe kąpiele i porody w wodzie. W końcu mamy XXI wiek. Do pracy rowerem jeżdżę. Nie widzę związku z tematem. Jesteś jakąś dziwną feministką, pacyfistką, wegetarianką lub ekolożką?

Jeśli kobieta bez konkretnego powodu woli adopcję od własnego dziecka to moim zdaniem powinna się natychmiast udać do psychiatry i to najlepiej biegiem

Gość gfdgsdgw
Jestem wegetarianką. I masz rację- mamy XXI wiek, czemu zatem nie pozwalasz kobiecie korzystać z udogodnień w stylu- cesarskie cięcie (tak, to jest udogodnienie, jeśli ma pomóc jej psychicznie przełamać strach przed porodem) i nie pozwalasz decydować o własnych piersiach?

Gość Tomuś to jesteś super
naturalnym facetem, kurcze prawdziwy z Ciebie mężczyzna, teraz takich mało :O A teraz zejdź na ziemię, idź się kąpać i spać bo jutro do szkoły zaśpisz!

Gość gfdgsdgw
Wolę adopcję z tego powodu, iż nie widzę sensu w robieniu własnego dziecka, dla zaspokojenia swojego ego, podczas gdy jest pełno dzieci na świecie, które zaraz po urodzeniu zostają oddane przez matki do domu dziecka i skazane na życie bez perspektyw. Czuję potrzebę pomocy takim dzieciom, oraz wiem, że będę potrafiła pokochać je, tak jakby było moim własnym. Nie widzę w tym nic nienormalnego. Raczej tobie proponuję udać się na wizytę do psychologa.

Wegetarianie. Najgłupsza grupa ludzi zaraz po ekologach... W waszym rozuminiu po co są ludziom zęby zwane kłami? Czyli trójki? Oszczędzaj cycki kosztem dziecka. Macie rację idę spać. Ale nie dlatego że jutro zaśpię tylko dlatego że chce mi sie na zmianę płakać i żygać jak czytam te wasze bzdury typu "bo to moje piersi". Powiedzcie za parę lat swoim dziecim jak będą miały alergię na wszystko oprócz czystego tlenu i azotu że "mama ma fajne cycki bez rozstępów". Dobranoc

Gość gfdgsdgw
Heh nie miał się do czego przyczepić, to przyczepił się do wegetarianizmu. Jak sobie chcesz, to żryj mięcho swoimi kłami. Mi na widok mięsa chce się rzygać i nic na to nie poradzę ;) A propo- mama karmiła mnie piersią ponad rok i jestem alergiczką, tak więc nie ma reguły. A od moich cycków wara faceciku!

Gość Tomusiu i znowu nie wiesz co
piszesz... karmienie piersią nie zapobiega alergiom, poczytaj fachową literaturę bo póki co to masz blade pojęcie o wielu rzeczach! Idż już lepiej spać bo naprawdę zaśpisz do tej szkoły!

Gość sdfdyr
A jutro na pierwszej lekcji sprawdzian z biologii, a on na kafeterii siedzi :(

a dlaczego zmuszasz dziecko zeby zjadlo warzywka? z tejsamej przyczyny. nic mu nie bedzie jak zje, a za to bedzie zdrowszy i madrzejszy w przyszlosci:)

Gość zycie jest tylko jedno
wiec pomijajac nawet temat na ile mleko matki jest zdrowsze od innego, zawsze chcialam i chce zyc pelnią zycia , takze kobiecosci. Dlatego chcialam urodzic, karmic - poczuc, jak to jest. I ciesze sie, ze mi sie to udało