Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie o pytanie

Słuchajcie skutki uboczne tab. antykoncepcyjnych!!

Polecane posty

Gość takie o pytanie

ej zaczynam w tym tygodniu brac yaz. jakie mialyscie skutki uboczne? boje sie troche tycia, powiekszenia piersi zatrzymania wody. co o tym myslicie?

Gość walka231
daj maila, to mozemy sie wymienic skutkami nie musisz dawac, ale boje sie ze za tydzien porzucisz ten temat a ja chcialabym podyskutowac z kims kto to bierze (ja tez biore yaz. od 5 dni) na razie skutkow ub. brak

Gość takie o pytanie
gg 7015293

Gość takie o pytanie
watpie bym porzuciła ;p naprawde nie mam ochoty zajadac sie tabletkami od ktory bede grubsza albo wyrosna mi wasy^^ chociaz te podobno sa naprawde wpozadku, jak cos to chetnie pogadam na gadu ;]

Gość ej to sobie mow do innych
:o

Gość słodko- yaz skutki uboczne
Możliwe skutki uboczne: Często: zaburzenia nastroju, ból głowy, ból brzucha, trądzik, ból piersi, powiększenie piersi, bolesne lub nieregularne miesiączki, zwiększenie masy ciała. Niezbyt często: zakażenie grzybicze, opryszczka, reakcje alergiczne, zwiększony apetyt, depresja, nerwowość, zaburzenia snu, obniżenie pożądania seksualnego, odczuwanie mrowienia i drętwienia, zawroty głowy, problemy ze wzrokiem, zaburzenia rytmu serca, zakrzep krwi (zakrzepica), wysokie ciśnienie krwi, migrena, żylaki, ból gardła, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, wypadanie włosów, świąd, wysypki, suchość skóry, łojotokowe zapalenie skóry, ból szyi, ból kończyn, kurcze mięśni, zakażenie pęcherza moczowego, guz piersi, wydzielanie mleka u kobiet nie będących w ciąży (mlekotok), torbiele jajników, nagłe zaczerwienienie twarzy, brak miesiączek, bardzo obfite miesiączki, upławy, suchość pochwy, ból w dolnej części brzucha, zatrzymanie płynów, brak energii, silne pragnienie, zwiększone pocenie się, zmniejszenie masy ciała. Uwaga! Stosowanie doustnej antykoncepcji może zmieniać tolerancję na szkła kontaktowe. Lek stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na na sprawność psychofizyczną i zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługę maszyn.

Gość no i powiedzcie mi
czemu my, kobiety, musimy tak cierpiec? :O ja osobiscie faszeruje sie tabletkami od ladnych kilku lat. Nie wierze zadnym innym metodom, a na spirale sobie nie moge pozwolic, chociazby z tego wzgledu, ze jeszcze nie rodzilam. jakie sa u mnie skutki uboczne: przytylam pare kilo, pojawil sie cellulit, z ktorym nie moge sie uporac, mam zaburzenia snu, czasami miewam klopoty z jelitami, latwo mnie zmeczenie dopada, zmniejszylo mi sie libido... :O ile ja bym dala, aby w koncu wprowadzili jakies zastrzyki/tabletki dla mezczyzn...

ja stosowałam i były to najgorsze tabletki ze wszystkich, których próbowałam, a próbowałam naprawdę dużo... może tobie akurat podpasują i nic ci po nich nie będzie, ale ja przy końcu pierwszego blistru miałam chyba wszystkie skutki uboczne z możliwych: migrena, zatrzymanie wody, przytycie, zaparcia, siusiałam co jakieś pół godziny i miałam wrażenie, jakby macica urosła mi dwukrotnie i cały czas uciskała na pęcherz, do tego całe podbrzusze miałam boleśnie napięte, zachciewajki kulinarne (np. nie lubię marcepanu, a wtedy miałam na niego cały czas ochotę, przestałam pić kawę, bo nagle po paru latach przestała mi smakować), ciągle byłam senna, a mimo to nie mogłam spać po nocach. to wszystko trwało jakiś tydzień, bo jak objawy się nasiliły, to pognałam spanikowana do lekarza i natychmiast przestałam je brać. niby to są najlżejsze tabletki itd, ale ja odczułam, jakby tych hormonów była tam końska dawka...

Gość takie o pytanie
dziewczyny ja na tab, dopiero sie decyduje, jak mialabym sie na spirale porwac to chyba za 5 lat. chyba niestety kazdy bedzie musial na sobie przetestowac ;/ ale tak strasznie nie chce powiekszenia piersi i tycia... a nasluchalam sie ze one sa swietne :(

Każda kobieta INACZEJ reaguje na ten sam preparat! Zanim zaczniecie brac hormony, zróbcie sobie badania hormonalne, które określi wasz profil hormonalny i stwierdzi w ogóle czy jest sens brac pigułki (=czy w ogóle jestescie płodne). dla informacji: http://www.we-dwoje.pl/zabojcza;antykoncepcja,artykul,16040.html http://www.insomnia.pl/Yasminelle%2FYasmin%2FYaz__skutki_uboczne__zab%C3%B3jcza_antykoncepcja-t628047.html