Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nika123

Tak mi smutno - 5 miesiac, a ten zgłupiał....

Polecane posty

Ja tez sledze twoj topik. Niko, porozmawiajcie na spokojnie. Powiedz twojemu Dunczykowi, ze ma sie opamietac, przypomiec sobie kim jestes: swietna, madra, ladna dziewczyna, nie jakims popychadlem! I dla niego jestes jego ukochana i matka jego dziecka. Mam wrazenie, ze on przestal cie traktowac jak partnerke, bo chwilowo nie pracujesz, spedzasz czas w domu, czekajac na niego, gotujesz obiadki itp. Rozbestwil sie troche. On jest ten "swiatowiec" co zarabia i utrzymuje dom, jest towarzyski i taaakiii rozchwytywany! A ty siedzisz w domu i jestes nudna. I to mu uderzylo do glowy. Poza tym przykro mi to przyznac, ale wielu Skandynawow ma podobne podejscie do kobiet: cudzoziemke z biedniejszego kraju (Polska, Rosja, Filipiny itp.) latwo poderwac, bo wystarczy opowiedziac, ze ma sie dom, prace, samochod i lodke, a ona juz pada do stop. Co nie znaczy, ze trzeba o nia zabiegac i ja szanowac jak inna Skandynawke (bo Skandynawka juz by dawno puscila goscia kantem), bo cudzoziemka i tak "zlapala Pana Boga za nogi". Wiec, niech twoj chlop doceni co ma, bo oziebla, feministyczna, asertywna i wyrachowana Dunka to sie moze schowac przy polskiej kobitce! :P :D A CO!

Gość biedroneczka____
dokladnie tak jak napisala Lucyjka :) tak jest u autorki , to jej sytuacja Ale powiedz chlopu, zeby docenil swoja zone, to tak jak mowil dziad do obrazu, jemu trzeba dac nauczke, zeby popamietal, jeszcze taki zarozumialy Dunczyk :)

NIka jedno jest pewne daj mu nauczke, niech pamieta, zeby wiecej takie zachowanie go nie korcilo. Co do mnie to wiem, ze mi jeszcze krwii naspuje 😠 Ale juz sie nie dam omamic,spokoj musze miec do jasnej anieli, bo poprzednie miesiace przeplakalam przez drania i cala radosc mi zabral, wiec teraz nic jak pozostaje mi sie cieszyc z wieksza sila:) WIadomo, smutno i przykro czasami ale lepiej niz z nim ;) Czekam tylko az dziecie przyjdzie na swiat wtedy wiem ze Ono bedzie calym moim swiatem i nic wiecej mi nie bedzie trzeba ;) Porozmawiaj z nim ale postaw konkretne warunki, zeby jasno wiedzial oby do niego dotarlo. Bo ten to chyba sobie myslal, ze ja zarty sobie robie ;) Dzis mam jakis dobry dzien az sie boje, ze cos mi go popsuje :)

Gość Elizabeth Regan
Jestes taka prowokatorka jakich malo.

Gość bgfhnjkyhj
Tylko, ze jak on mnie poznal, to bylam jej przeciwienstwem. Nizalezna, wyksztalcona, ladna. Traktowal mnie z szacunkiem i swiata poza mna nie widzial. Wiedzial, ze do mnie nie podskoczy, bo kopnelabym go w zadek w sekunde. moze tu jest problem, poznal niezalezna imponujaca mu kobiete ktora zamienila sie w kure domowa bez zadnych zainteresowan i pasji co siedzi ciagle w domu i ma sie narzuca, chocby pytanie o glupie okna, jakby w google nie mozna bylo tego sprawdzic. a skoro teraz czujesz sie dobrze to dlaczego nie wrocisz do pracy?

Gość z mojego doswiadczenia......
Przygladam sie jak to wyglada w Irl...tutaj zwiazki sie sypia bo...facet myslal,ze jego ukochana po studiach na dobrej uczelni,pojdzie natychmiast do pracy,a tu recesja i lipa...wiec sie po 3 latach pozegnal,mowiac ze go na to nie stac(co jest klamstwem) Jesli poznajesz kogos kto jest toba powaznie zainteresowany,zaczyna pytac ,gdzie pracujesz (nie z ciekawosci o twoja prace ,ale o to czy przypadkiem nie bedziesz go kosztowala ani centa),a jak masz dzieci,to pyta czy ich ojciec ci ,,pomaga,, co tez oczywiscie chodzi o kase.Jednak ty jako kobieta masz w pelni akceptowac bez pisniecia jego alimenty na 3 lub 4 dzieci,ktore jak wiadomo przy wspolnym zyciu beda obciazeniem dla was obojga i te pieniadze ktore normalnie byly by w waszym budzecie domowym ida na jego poprzednia rodzine,masz w niedziele jezdzic z jego dziecmi na wycieczki (i sie nimi tam opiekowac)zeby on jako tata mogl spelniac swoj obowiazek. Po 3-cie,facet zaczyna cie wpychac w poczucie ze zlapalas Boga za piety,i ile to on dla ciebie robi (bo zabral cie na wycieczke ze miasto ...ze swoimi dziecmi)...a prawda jest taka ze zanim TY sie pojawilas w jego zyciu,przeszukal wszystkie biura matrymonialne,ogloszenia w gazetach,i kazda jego rodaczka slyszac ze ma 3 lub 4 dzieci,alimenty i do tego 40-43lata na karku sp..dalala gdzie pieprz rosnie,ale taki cwaniak rznie przed Polka swietna partie....to moje spostrzezenia:)

Gość Nika ma juz nasz dosc
:(

Gość a szkoda___
bo ciekawszy watek od niejednej ksiazki :)

Gość carrieta
pewno sie pogodziła z tym kutafonem

Gość a moze jest w drodze do
Polski

Gość nika nie zostawiaj nas tak bez
slowa my tu bardzo martwimy sie o Ciebie i malenstwo