Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna40009000

czy mówicie swoim dzieciom,że są najwazniejsze i ze...

Polecane posty

Gość samotna40009000

Własnie czy mówicie swoim dzieciom,że są dla was najważniejsze na świecie i że dla nich zrobilibyście wszystko i ze w każdej sytuacji mogą na was liczyć?

Gość wiadomo że dzieci są ważne
ale znów nie czyńmy ich pępkami świata, maja sie czuć kochane i bezpieczne ale wymagać też od nich należy.

Gość martynarzepka
dla mnie moje dziecko jest najwazniejsze na świecie i zrobiłabym dla niego wszystko

Gość ja powiem tak
zgadzam się kochaj ale i wymagaj ja zawsze moim dzieciom powtarzałam i powtarzam że są mądre inteligentne a odrobina wysiłku z ich strony spowoduje że mogą w życiu osiągnąć wiele i zawsze mogą liczyć na naszą pomoc ...ale i też wymagam chociażby pomocy w domu ....no i nigdy nie traktowałam swoich dzieci jak własność a partnerów do rozmowy bez rozkazów zakazów a prośbą

aa i to, że się tak mówi do dziecka to nie znaczy, że robi się z niego pępek świata. Jest różnica we wpajaniu dziecku, że jest najważniejsze w ogóle (wtedy rośnie nam mały egoista), a najważniejszy dla nas :)

Gość Ja aż tak bardzo nie zawęzam
horyzontów tylko do jednej osoby:P

mówię. choć ma dopiero 10 miesięcy i pewnie niewiele z tego rozumie to do znudzenia powtarzam jej, że ją kocham nad życie, że jest moim największym skarbem, że oddałabym wszystko aby była zdrowa i szcześliwa, całuję ją, pieszczę, przytulam - myślę ... ba! widzę to, że jest szczęśliwa :)

Gość zgadzam się z jak powiem tak
dziecko należy kochać miłością mądrą i wymagajacą bo przeciez nie wychowujemy go dla siebie tylko dla swiata i od nas m.in. zależy jak sobie będzie radziło w zyciu.

Gość A kiedyś i tak ktos inny
stanie się dla nich ważniejszy niż wy:classic_cool:

Gość mammaaamiaaa
ja mówię że kocham go najbardziej na swiecie, a synek wtedy ze to on mnie kocha najbardziej naświecie. Ja mowie ze kocham go aż do nieba, a on że do Pana Boga. I tak sie przekomarzamy:)

ja mówię małemu ze bardzo go kocham, ze jest moim skarbem, ze jest dla mnie najważniejszy. często go przytulam, głaszczę, całuję. on też mnie całuje, przytula. wiem i widze że sprawia mu to wiele radości :)

Najważniejsze, najpiekniejsze i jedyne w swoim rodzaju! I niech im sie podnosi samoocena!!! dla mnie własnie takie są!!!

Gość moja mama zawsze mi tak mowila
i nikt nigdy nie stal sie dla mnie wazniejszy niz ona ;)