Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długo jezdzi

4ro latek w spacerowce-czy to przystoi?

Polecane posty

czy wy codziennie kupujecie kilka litrów soków i pięć kilo schabu i 2 kg cukru,mąki trzy kurczaki?Takie większe zakupy to można z powodzeniem robić raz w tygodniu i nie mieszać do tego kilkuletniego dziecka:)Jesli autorce wygodniej jest woźić dziecko w wózku to niech sobie wozi:)Tylko gdzie wtedy zmieścić te kilogramy zakupów?

Gość pod wozkiem wlasnie

Gość Mamy dom ale nie siedzimy w
nim non-stop, jak wielu z was. Jeździmy kilka razy do roku gdzieś dalej i nie ma sensu, wydaje mi się, wracać przez pół miasta do hotelu, tylko dla tego że dziecko zmorzy sen. Wiesz w Azji o tej porze roku jest niemiłosiernie parno i nawet dorosłego sen bierze w samo południe, kiedy spada ciśnienie. Tyle że my mamy espresso, a dzieciaki chustę i Volo. Jak tego nie pojmujesz, to nie musisz komentować moich postów.

Gość czytam i sie smieje
Dobra, 4 latek w wozku wyglada komicznie - zgadzam sie. ALe z drugiej strony jak juz te zakupy trzeba samej tachac z tym dzieckiem i matce wygodniej to w sumie jej sprawa. Tylko co zrobi z 5 latkiem? :D Te mozna w ten wozek wsadzic? Czy juz nie? Gdzie jest granica dla tych mam tego wozenia (dla wlasnej wygody zreszta) dzieci w wozkach?

Gość do a to dobre
Naucz się czytać. Przecież masz napisane, że te dzieci NIE chodzą do sklepu, ANI do przedszkola, ANI na plac zabaw, TYLKO są w PODRÓŻY, gdzie najczęściej ludzie są w ruchu i na nogach od 8.30, nieraz i do 20.30! Nie porównuj do nich twojego dzieciaka, który pół dnia przesiaduje na dywanie układając klocki, a drugie pół na w piaskownicy, robiąc babki w piasku. Ile niby to twoje dziecko pokonuje metrów w ciągu doby, że się tak chełpisz jego kondycją? Zapewne jakąś 1/3 tego co moje, dlatego ja muszę się posiłkować spacerówką. Będąc w domu jej przecież nie używam, bo i po co?

Gość no i jeszcze by tego
brakowało zebys spacerowki uzywala bedac w domu - ha ha !

Gość i czym sie ....
tak podniecasz ze podrozujesz z dziecmi po swiecie i musisz brac spacerowke bo nie mozesz dac sobie z nimi rady !

Gość gość...
Niestety polska mentalność pobija wszelkie rekordy głupoty. Przecież życie każdy ma jedno i wszyscy powinni sie szanować, wzajemnie wspierać, a uśmiech wobec drugiej osoby powinien towarzyszyć nam na co dzień. A tu drobny niby problem i aż oczywisty w swoim rozwiązaniu urasta do megaproblemu. Te zażarte dyskusje przypominają walkę na kule armatnie. Nauczcie się szanować czyjąś wolę. Jeżeli matce wygodniej jest wozić dziecko w wózku, to niech to robi. A wam płytcy oportuniści guzik do tego. Zwróćcie uwagę lepiej na swoje niedociągnięcia życiowe, bo też je macie, jak każdy z nas . Aż drżę na myśl o czytaniu topiku, gdzie wystąpiłby prawdziwy, życiowy problem.

Gość Gościu masz rację ale tu jest
gro prostych ludzi dla których to forum i możliwość wylania na nim swoich frustracji stanowi niemalże sens ich nudnego życia. Popatrz jak się pienią, bo przeczytali że ktoś podróżuje. Podróżuje? - Ok, wam przecież nic do tego. Wygląda na to, że zazdrosne jesteście i tyle. Ba, nawet nie wiecie jak to jest, stąd to całe zdziwienie, że nie można sobie poradzić z dwójką dzieci poniżej 4 roku życia bez spacerówki będąc setki kilometrów od domu. Mało tego, nawet nie rozumiecie co to jest przenośnia i że pisząc "w domu" ktoś ma na myśli kraj, a nie dom per se. Wasz poziom jest porażająco niski. Żal czytać i szkoda czasu dyskutować.

Gość ale mnie ciekawi
co zrobi matka z dzieckiem 4,5 letnim albo 5 letnim. Kiedy go przestanie w wozku wozic? :D 4 latka mozna a 4,5 latka a 5 letnie dziecko? Mozna nadal jak mi tak wygodnie? :D Kiedy i w jakim wieku jest ta granica, ze mamy nawet jak im ciezko z siatami, to nie wezma wozka dla dziecka?

Gość szlachcianka-pewno to Ty taka
ciekawska :P :D

Gość znam dziecko ktore
uwaga!!!! do 3go roku zycia jest usypiane(czyt.)kołysane do zasniecia!!!!!

Gość Moja 35 letnia coreczka
juz nie jezdzi w wozku, ale spacerowke (parasolke) mam nadal w aucie. Czasami gdy wybieramy sie na dluzszy spacer to mowi mi :mamusiu wezmy wozeczek, jak mnie beda nozki bolaly to usiade. No i dziecko biega, bawi sie a przewaznie gdy juz wracamy to sobie siada. Nie bronie jej tego, zdazy sie jeszcze nastac i nachodzic. A czy przystoi? Wale to. Dziwka tez nie powinno przystoic zonatych facetow zwodzic a to robia i co?

mój syn zaczął chodzić samodzielnie w wieku 9 miesiecy i od tamtej pory zadna siła go do wózka nie wsadziła:) a czterolatek w wózku to po prostu krzywda wyrządzana dziecku i tyle

Gość mam pytanie do tych co bronia
autorki topiku ! skoro wedlug was wozenie 4 letniego dziecka wozka jest sprawa normalna to powiedzcie do kiedy zamierzacie wozic swoje dzieci w spacerowkach ? do ukonczenia przez dziecko 5 , 6 ,7 lub 8 lat ? rozumiem ze chodzi o "dalekie podroze " ale 8 latka tez bedziecie wozic ? oswieccie mnie bo naprawde nie rozumiem waszego toku myslenia ! napiszcie jak dlugo zamierzacie jeszcze wozic swoje dzieci ?

mój syn zaczął chodzić samodzielnie w wieku 9 miesiecy i od tamtej pory zadna siła go do wózka nie wsadziła:) a czterolatek w wózku to po prostu krzywda wyrządzana dziecku i tyle

Gość domyslam sie ze chodzilo
o 3,5 letnia coreczke. w tytule przecinki znikaja, ahahahhaha

Gość do agawa1977
krzywde to ty masz w glowie walnieta babo

Gość do poki sie zmiesci do wozka

Gość rozumiem ze jak dziecko jest
drobne to nawet majac 10 lat zmiesci sie do wozka . gratuluje rozsadnego podjescia do sprawy ! szkoda ze niektore dzieci maja tak porąbane matki !!!

Gość 4 latek w spacerowce super
wyglada - taki niedorozwoj !

hehe dalej się żrecie:D a autorka w dalszym ciągu nie odpowiada co zrobi z zkaupami, które tak ciężko jej nosić, gdy dziecko przesiądzie się ze spacerówki na rowerek:Ppewnie mu te torby na ramie przewiesi:P no i właśnie, jak widać nie tylko mnie interesuje gdzie jest ta granica do której będziecie wozić swoje dzieci w wózkach?

Gość dopoki sie ucho nie urwie

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Gość marynazwawki
powiem wam tylko tyle :) http://demotywatory.pl/199063/Nie-tylko-biciem- woźcie dzieciaczki nawet do 15 roku życia, tylko nie marudźcie potem, że musicie wykładać na gimnastykę korekcyjną, operacje, zabiegi kręgosłupa, bo dziecko jest krzywe jak struna i boli je całe ciało

Gość sukniekolorowe
u mnie na osiedlu jest kobita z dzieckiem, ktore skonczylo juz 4 lata (pomijajac fakt ze to urodzila majac juz dorosle dziecko) i wszyscy od nich wożą to dziecko w spacerowce: ojciec, matka, dorosle dziecko.. jak mozna tak rozpieszczac... dziecko jest w przedszkolu a po przedszkolu jak gdzis ida, nawet niedaleko to odrazu spacerówka.. no masakra