Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gitarra

STYCZEŃ 2010 - WODNICZKI

Polecane posty

Gość gitarra
mi sie zdarza budzic w środku nocy i... koniec spania na 3-4 godziny, potem dalej. Wcześniej spałam jak kamień.

dziewczyny ....ja odliczam kazdy dzien poszlam spac nad ranem po 4 (tak wyglądają teraz moje nocki ) czytalam o znieczuleniu zzo i prawie wszystkie opinie byla ZA ..podobno nie ma porownania rodząc ze znieczuleniem a bez...poród bajka :) ciekawe czy to prawda ja tez chce sie na nie zdecydowac :) jesli nie na cc

no w lasnie cos z tym spaniem nie tak ale chyba to przez brzuch, nie moge sie normalnie ulozyc i ciagle sie wierce juz nawet podkladam sobie poduszke pod noge:) nie wiem jak ludzie z duzymi brzuchami moga zyc a co do lekarzy to ja tez za nimi nie przepadam ale teraz jest okres wyjatkowy kiedy trzeba ich polubic

wczoraj ogladalam program gdzie kobitka wypowiadala sie na temat swoich porodow pierwszy miala naturalny bez znieczulenia i przezyla traume, nie zdecydowlaby sie na drugie gdyby nie zz i wiecie co powiedziala ze tak ze znieczuleniem to ona moze rodzic co tydzien ja chyba tez sie na nie zdecyduje musze cos wiecej o tym poczytac

Gość gitarra
dziewczyny a co ze szkołą rodzenia? zapisałyście się już?

nie ja jeszce sie nie zapisalam i nie wiem czy to zrobie, jutro zapytam sie lekarza czy moge wogole ale nie wiem bo do najblizszej mam 30 km, troche meczace to jezdzenie i nie wskazane

Gość gitarra
ano,jak 30 km to faktycznie daleko.... ja mam 200m od domu. nazywa się MAD ciekawe czemu? :D

dziewczyny na buzi zrobily mi sie takie suche czerwone plamy w sumie to jedna plama ale mam ja juz kilka dni, czym moge to smarowac , pomozcie...

ja raczej nie musze zapisywac sie na taka szkółkę bo mam juz 4 -reczke w domu i wszystkie sama urodzilam :P niewiem czy taka szkola pomaga bo nigdy nie korzystałam ale wydaje mi sie ze jak przyjdzie porod to i tak robisz to co ci cialo podpowiada a nie myslisz o tym co cie uczyli (tak mi sie wydaje )

truskawka 12 -przegralam wózek... :( poszedl za ponad 200f to duzo jak na uzywany..ale jak sprawdzilam cene nowego (tego modelu ) to cena byla ponad 500f(toz to samochod mozna kupic ) :P a co do plamki to ciezko poradzic bo niewiadomo jak ona wygląda i czym spowodowana? moze cos zjadlas i to jakies uczulenie?

Gość gitarra
Marakuja, jako najbardziej doświadczona na tym topiku jestes czynnikiem opiniotwórczym :D jak powiesz nie chodzić! - to żadna nie pójdzie haha ;)))) swoją drogą to gratuluję wyniku :) . Zawsze gdy dopadały mnie wyrzuty sumienia , że nie przedłużam gatunku myślałam o kobietach, które mają rozdziny wielodzietne i się pocieszałam ze w przyrodzie musi być róznowaga ;)

no rzeczywiscie drogi ten wozek, ja juz wim jaki kupie nie wiem jakiej jest firmy ale moja kolezanka taki ma, na pompowanych kolach, dwufunkcyjny i na dole jest zamocowany na grubych skorzanych paskach, kosztuje okolo 600zl z ta plamka chyba sie zglosze do lekarza lepiej nie ryzykowac

gitarra- samej ciezko mi czasami uwierzyc ze to wszystkie moje :P i uwierz mi ze kazdą ciąże przechodze jak by to byla moja pierwsza..a tą w szczegolnosci :) i kazdy porod był inny..na to nie ma reguly

Gość gitarra
Marakuja, jak Ty to wszystko ogarniasz?? ;) ja ledwo za sama sobą nadążam... :O

Gość gitarra
Dziewczyny jaki macie samopoczucie jeśli chodzi o atrakcyjność w ciąży? czy dobrze sie czujecie w tym stanie? czy czujecie się ładne? z takimi kształtami? ;)

do wszytskiego idzie sie przyzwyczaic;) syna ma 12 lat corka 9 wiec to juz duze dzieciaki :) za to najwiecej roboty z 6-scio letnim synem i 3 latką nie jest latwo zapanowac nad wszystkim ale z czasem dochodzi sie do wprawy :)

u mnie załączył sie len :( i nie mam sily i chyba ochoty dbac o siebie zeby codziennie czuc sie dobrze i atrakcyjnie (choc bywaja przebłyski) mysle raczej o tym zeby dotrwac do stycznia i wziąśc sie za siebie :)

jestem troche przerazona moja waga juz przytaylam 9 kg a wiem ze jeszcze troche mi przybedzie, mysle ze tak strasznie nie wygladam, znajomi mi mowia ze ciaza mi sluzy ale nie wiem czy mozna im wierzyc:) i nie moge sie doczekac kiedy pojde do fryzjera zrobic pasemka, teraz sie wstrzymalam a wy malujecie wlosy w ciazy? czytalam rozne opinie na ten temat

Gość gitarra
ja mam naturalny kolor, nie farbuję. Na szczęscie wciąż siwych włosów brak ;) Na wagę dla własnego komfortu psychicznego nie wchodzę. Patrzę na to moje ciało i nie moge się nadziwić co to się z nim wyrabia :D W zyciu nie widziałam takich wielkich piersi :D zwykle miałam wklęsłe B haha a teraz E ciasne... no i tak mnie oblewa ciałko zewsząd, tu troszkę tam troszkę i jakos leci... do przodu :P

Gość gitarra
zmykam do roboty dziewczyny, miłego dnia :)

Gość Dobre słowo
Cześć dziewczyny, Ja dziś jestem nie do życia, nie mogłam w nocy spać przez ten brzuch.Bolą mnie już biodra od przekręcania się z boku na bok, a do tego coraz częściej dochodzi ból kręgosłupa.Jeszcze ta ponura pogoda brrr.Co do szkoły rodzenia to ja się nie wybieram, mam nadzieję że i bez tego dam rade na porodówce:)nie ja pierwsza, nie ostatnia.Poza tym mój mąż jest cały dzień w pracy, a samej mi się zwyczajnie nie chce tam chodzić. Co do farbowania włosów to ja nie robiłam pasemek przez pierwsze 3 miesiące, a później to już normalnie. Moja lekarz mówiła od początku,że nie trzeba rezygnować z takich przyjemności:)))Kobieta kobiete zawsze zrozumie. Też mam manie czytania o wcześniakach, aż czasami się pukam po głowie, że jak tak będę myśleć to przyciągne takie zdarzenie.Nastawiam się na styczeń a nie wcześniej.Pozdrawiam Was styczniówki w ten leniwy, smutny dzionek.

CO wy ..biało? u mnie dzis pieknie swieci słoneczko..i w koszulce mozna wyjsc :) ja ide wstawic obiadek i moze troszke poprasuje...zabieram sie do tego od tygodnia :P tez tak pomyslalam ze jak bede duzo myslala o wczesniejszym porodzie i czytala to w koncu sobie go wywolam..wiec co ma byc to bedzie.. tylko czasami mnie tak dziwnie ciagnie na dol...

hej,dziewczyny!jak do tej pory to najlepiej wspominam piąty miesiąc-czułam się wtedy super-i fizycznie i psychicznie.a wygląd w ciąży...chyba nie jest tak najgorzej,bo wszystkie kilogramy jak na razie idą mi w brzuch.ale za to piersi...hmmm-niedługo chyba braknie alfabetu w rozmiarach staników...ale przez brzuszek czuję się trochę niezdarna.dziewczyny-stosujecie kremy przeciwko rozstępom? bo ja używam wszyskiego,co mi wpadnie akurat w ręce-nie mam jednego konkretnego preparatu...

na rozstepy stosuje tylko oliwke dla dzieci z kremami to jest roznie nie wszystkie mozna stosowac w ciazy a ja wole nie ryzykowac narazie nic nie zauwazylam ale przeciez wszedzie nie dojrze:) moja kolezanka nie smarowala sie a jak ja zobaczylam w szpitalu po porodzie, byla tylko w koszuli to masakra, pod kolanami miala najgorzej, nie wiedzialam jeszcze takich rozstepow teraz juz jej troche przygasly

ja na początku uzywałam tylko oliwki.ale na brzuchu i piersiach porobiły mi się jakieś dziwne suche plamy.dlatego zaczęłam jej używać na przemian z innymi balsamami.akurat teraz testuje PALMERS'A.nawet niezły.

HEJ ! Dziewczyny ..ja jutro mam spotkanie z polozną i nawet sie ciesze bo od jakis 3 dni mam dziwne bole..pisze dziwne bo nie potrafie ich okreslic :( a dzis niedawno to juz były MEGA ze nie moglam kroka postawic..tylko z gięta ledwo doszlam do lozka... nie są to skurcze ani nic podobnego tylko jak chodze to boli mnie krzyz a konczy sie na brzuchu jak leze czy siedze to jest ok...jak tylko wstane to tak mnie rwie w dole brzucha ze nie moge nogi podniesc ani sie ruszyc ..dzis trzymalam sie mebli zeby przejsc (i tak mam wieczorem) bo w dzien jest ok