Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radek nas ośmieszył

Prasa wyśmiewa Polskę i wiąże kastrację pedofilów z Polańskim

Polecane posty

Gość Radek nas ośmieszył

Publicysta "Wall Street Journal" skrytykował przedstawicieli polskiego rządu za wstawienie się za Romanem Polańskim, oceniając to za wyraz hipokryzji w świetle jednoczesnej decyzji Sejmu o obowiązkowej kastracji pedofilów. - Jedyną grupą jeszcze mniej konsekwentną w reakcji na sprawę Romana Polańskiego, niż środowisko filmowe, są przedstawiciele polskiego rządu. Polański otrzymał wiele poparcia od swoich rodaków. W ironicznym obrocie wydarzeń, co najwyraźniej umknęło polskim urzędnikom, ministrowie rządu Platformy Obywatelskiej zaczęli protestować przeciw aresztowaniu Polańskiego następnego dnia po uchwaleniu przez ich rząd ustawy przewidującej obowiązkową kastrację pedofilów, kiedy ich ofiara ma poniżej 15 lat - napisał w "WSJ" Anthony Paletta. Autor miał prawdopodobnie na myśli wypowiedzi ministrów: kultury, Bogdana Zdrojewskiego, i spraw zagranicznych, Radosława Sikorskiego natychmiast po aresztowaniu reżysera w sobotę 26 września. Sikorski skierował list, wraz ze swoim francuskim odpowiednikiem Bernardem Kouchnerem, do sekretarz stanu Hillary Clinton z prośbą o interwencję w sprawie polskiego reżysera. Clinton dała do zrozumienia, że nie będzie interweniować. W prasie amerykańskiej ukazało się ostatnio wiele artykułów krytykujących rządy Polski i Francji oraz środowisko filmu i show-biznesu za obronę Polańskiego i próby bagatelizowania jego czynu. http://wiadomosci.onet.pl/2054492,12,prasa_wysmiewa_polske_i_wiaze_kastracje_pedofilow_z_polanskim,item.html

Gość Tak se myślę i ...myślę....
.. , że jeszcze wielokrotnie będzie się z nas śmiał ... już my mamy coś takiego w sobie ...

Gość Samanta Geimer o Polańskim
Ofiara Polańskiego: to egoista i nędzny, stary typ Tygodnik "Wprost" opublikował m.in. rozmowę z Samanthą Geimer, która jako trzynastolatka została w 1977 r. zmuszona do uprawiania seksu z Romanem Polańskim. Na pytanie co dziś czuje w stosunku do Romana Polańskiego, odpowiedziała: "Czas leczy rany. Początkowo myślałam o nim jako o tym, który odebrał mi niewinność, odebrał mi spokój ducha na wiele lat. Myślałam wtedy, że jest to arogancki egoista i nędzny stary typ. Dziś jest dla mnie obcym człowiekiem." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ofiara-Polanskiego-to-egoista-i-nedzny-stary-typ,wid,11560739,wiadomosc.html?ticaid=18de1

Gość taaa odebral jej niewinnosc
Przeciez wczesniej przed zajsciem dawala dupy ile mogla ... wiec niech nie udaje niewinna sierotke. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze Polanski, zlamal prawo ... A swoja droga patrzac na poczynania naszych politykow, czasem nie dziwie sie ze Polacy mieszkajacy za granica, wstydza sie przyznawac w towarzystwie do swoich korzeni ;/